Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A słowo komentarza?

Bo nie wiem czy się śmiejesz z głupoty wypowiedzi, czy potwierdzasz opinie o kiepskim stanie sprzętu i rozbawiła cię trafność porównania.

Nic nie napisałem bo słów mi zabrakło.

Ten skuter był zbyt niebezpieczny nawet żeby na niego patrzeć , a Flyman to tak fajnie podsumował.

Greegi, ja się domyślam, jaki jest przekaz Jarka.

Akurat w przypadku tej Yamahy, komentarz jakikolwiek jest zbędny.

Zgadzam się z Flymanem,ja bym tej Yamahy to nawet na części nie kupił

Wot i cała prawda.

A czy ktoś się wypowie w sprawie sprzęta o który pytałem się parę postów wyżej? Burgi 400

http://www.forum.bur...900#entry273303

Prawdziwą prawdę napisala tu moja przedmówczyni Magda B. , ale ja bym chętnie pojechał go oglądać na żywca.

Bo z tego co widać na fotach (szczegóły) to naprawdę jest bardzo interesujący.

Nie wygląda na odpicowanego do sprzedania ,tylko faktycznie na mało używany.

Opublikowano

yamaha dobry stan techniczny i wizualny, jak można takie głupoty pisać,chyba na zachętę dla kupującego,niedługo wmówią że ktoś plastiki specjalnie łączył na opaski zaciskowe bo to taki tuning specjalny,porażka sprzęt odpad na części no ale ktoś kupi ze względu na cenę

Opublikowano

Srebrny już sprzedany a taki ładny był buu.

• Klubowicze
Opublikowano

Znam tego gościa,sprowadza sprawdzone sztuki

Opublikowano

Kupiłem u niego w ubiegłym roku skuter ok.

Opublikowano

Witam, rozmawiałem dziś ze sprzedającym. Wszystko wydaje się o.k. jestem zainteresowany. Mam prośbę do kolegów z okolicy o wizje lokalną w Radzyminie - oczywiście za fatyge zrewanżuje się przy najbliższej okazjii !piwko

Opublikowano

Nio ładna , na długie zimowe wieczory do pucowania hehe. To lubię :D

Opublikowano

Witam, co sądzicie o tej ofercie http://otomoto.pl/ap...0-M3467744.html

Wygląda na nie zjechany, ale nie mogę zrozumieć faktu, 9 lat i tylko 6000 km.

To mniej więcej wygląda na coś koło 0,5km. jazdy dziennie.

Bardzo, ale to bardzo ciężko mi w to uwierzyć.niewiem.gif

Wiem wiem dziadek nim jeździł oczko.gif

Nie wiem jak w PL ,ale u nas bardziej biorą pod uwagę stan licznika a nie rocznik kupowanej używki.

A więc jeżeli dokumenty serwisowe potwierdzają stan licznika to ze tą kase brał bym go. Wygląda 0wink.gif

Opublikowano

Ładny, ale w tej cenie można mieć MP3, a to klasa wyżej :)

Sklep uważam za porządny, z W-wy nie masz daleko, jeżeli rzeczywiście cię interesuje to warto podjechać moim zdaniem.

• Administrator
Opublikowano

Ja bym Ci polecił poczekać do wiosny i coś ściągnąć na własną rękę.

http://www.kijiji.it...to/silver wing/

Patrząc na ceny ogłoszeń które podesłałeś+ koszty podróży/noclegów do Włoch+ cała akcja logistyczna to taka rada jak kulą w płot. :)

Z drugiej strony co tam... do odważnych świat należy :)

Opublikowano

Mariusz, masz sporo racji, ale w przypadku podróży po jedną sztukę. Marzeniem byłaby wyprawa np. Morwy po parę sztuk, tylko on po holendersku gada, z tego co wiem :-)

• Administrator
Opublikowano

Mariusz, masz sporo racji, ale w przypadku podróży po jedną sztukę.

No rada tyczyła się osoby która szuka skutera dla siebie... znaczy się 1 (słownie: sztuk jeden).

tylko on po holendersku gada, z tego co wiem :-)

Hmm holenderski mówisz? :)

Z tego co wiem to jedynie francuskiego liźnie czasem :Jumpy:

A tak poważnie: w przypadku sprowadzania skuterów z Włoch to sprawa jest prosta: DUŻY może więcej.

Jeśli bardzo się upieramy na indywidualny import idealnego egzemplarza dla siebie i jesteśmy w stanie ponieść dodatkowe koszty to rozsądniejszy jest rynek niemiecki. Nie dlatego, że we Włoszech nie znajdziemy dobrego skutera... tylko dlatego, że cena będzie zbliżona a Niemcy są bliżej.

Opublikowano

Więc tak: biały SW T-400 z Marek ma plastki w stanie kiepskim - obrysowane. Częściowo pourywane uchwyty. Na czarnych gumach widać, że ktoś nie zabezpieczył przed próbą "szprejowania". Odpala ładnie. Brudny jak nieszczęście.

Mają jeszcze grafitowego w środku, ale ten na pewno po całości malowany, polerowana szyba z jednej strony po mocnym szarpnięciu. Mechanikę ma czystą i nie przerdzewiałą, nie udało się odpalić.

Żaden nie ma tabliczki z numerem HISS-a

Z jazd zrezygnowałem, tym bardziej, że jakoś nie było klimatu do negocjacji :Jumpy:

Mieliśmy wczoraj z bratem objazdówkę po Polsce. Jemu się pod Kaliszem udało w dobrym stanie auto kupić, więc na razie 1:0 :msn-wink:

Pozdrawiam

M.

• Administrator
Opublikowano

Więc tak: biały SW T-400 z Marek ma plastki w stanie kiepskim - obrysowane. Częściowo pourywane uchwyty. Na czarnych gumach widać, że ktoś nie zabezpieczył przed próbą "szprejowania". Odpala ładnie. Brudny jak nieszczęście.

Mają jeszcze grafitowego w środku, ale ten na pewno po całości malowany, polerowana szyba z jednej strony po mocnym szarpnięciu. Mechanikę ma czystą i nie przerdzewiałą, nie udało się odpalić.

Żaden nie ma tabliczki z numerem HISS-a

Firma o której piszesz sprowadza motocykle z Francji... a dokładnie z francuskiej ubezpieczalni. Wiadomo, że takie źródło nie oferuje pojazdów bezwypadkowych. Kiedyś oglądałem u nich kilka skuterów i motocykl turystyczny. Od tamtej pory odpuszczam takie weryfikacje w tym miejscu- szkoda czasu.

Opublikowano

Co tu dużo gadać, na forum ArtCho sprzedawał SW T 400 z salonu z udokumentowaną historią jak dobrze pamiętam za ok 28 tyś. Nie wiem czy sprzedał ale jak widać oferty o połowe niższe z czegoś wynikają.... Wiadomo dobry sprzęt musi kosztować

• Administrator
Opublikowano

jak widać oferty o połowe niższe z czegoś wynikają....

Lucek... problem w tym, że zdecydowana większość kupujących nie zdaje sobie z tego sprawy. :Jumpy:

Opublikowano

Co do ceny: dylemat, czy kupić skuter dwuletni (bodajże, bo ogłoszenie już zniknęło) za 28kPLN, czy nowy za 2kPLN drożej... W takim przypadku - kupiłbym nowy. To jest mniej niż 10% różnicy.

Tamte, to skutery 4-letnie za więcej niż 50% ceny nowego. Można dyskutować, czy to jest okazja. Poza tym w dziedzinie SW T-400 naprawdę nie za bardzo jest w czym wybierać, jeśli chodzi o sprzęt używany...

Pozdrawiam

M.

Opublikowano

ArtCho sprzedawał chyba za 27 tysi, dodatkowo było ogłoszenie Zibiego na SW-T600 kupioną w Sokole za 20 teraz, a 8 za pół roku, czy jakoś tak...

A porozbijane wraki z Francji za pół ceny? No cóż, ja mam ugruntowane zdanie na ten temat. Widziałem w akcji skutery tam, widziałem skutery przywożone stamtąd. I to mi wystarczy :Jumpy: .

• Administrator
Opublikowano

Co do ceny: dylemat, czy kupić skuter dwuletni (bodajże, bo ogłoszenie już zniknęło) za 28kPLN, czy nowy za 2kPLN drożej... W takim przypadku - kupiłbym nowy. To jest mniej niż 10% różnicy.

Tu akurat pełna zgoda. Szczególnie jeśli np. zależy Ci na f-vat. Wtedy taka oferta od privata traci jakikolwiek sens... nawet za prawie nowy sprzęt w cenie 25 tpln.

Tamte, to skutery 4-letnie za więcej niż 50% ceny nowego. Można dyskutować, czy to jest okazja. Poza tym w dziedzinie SW T-400 naprawdę nie za bardzo jest w czym wybierać, jeśli chodzi o sprzęt używany...

Tak dokładnie to (jeszcze) 3 letnie :msn-wink:

Faktem jest, że wycenić można dość łatwo sprzęt bezwypadkowy, nie nadprzebiegowy i w należytym stanie. Powypadkowy ulep z niewiadomą historią a do tego niechlujnie naprawiony ma wartość... trudną do oszacowania. Niektórzy określą ją : wartość dawcy części zamiennych :Jumpy:

A na rynku nie ma w czym wybierać bo te dobre na ogół stoją w garażach a odpady krążą po rynku szukając tych mniej wymagających nabywców. :msn-wink:

Opublikowano

I ja mam taką wizję, żeby dobry egzemplarz pojawił się w garażu :( Negocjacje trwają... Nie jestem mniej wymagającym nabywcą. 600 nie chcę, boję się :) Podoba mi się model poliftingowy z dwoma światłami z przodu.

Patrzyłem też na majki 400 (co dwie tarcze z przodu to nie jedna), ale... jakość wykonania plastiku czarnego na przekroku mnie zniechęciła - no gorzej niż we włoszczyźnie!

Ale już dość off-topu, dziękuję i pozdrawiam

M.

Opublikowano

Witaj, ten pierwszy to sprzęt znajomego z pracy Plebana a Pleban gwarantuje za jego stan, anons jest w ogłoszeniach na forum, lepszej rekomendacjii chyba nie potrzeba a i jeszcze możesz odpisać VAT a to robi sporą różnice. Z resztą co tu pisać sprzęt prawie nowy.

Ten drugi jest od Gościa o którym było już na forum, ktoś pisał z Małopolski że sprowadza dobre sprzęty, warto poszukać i popytaż kogoś z Małopolski.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...