Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Listopada 2012 Administrator Opublikowano 9 Listopada 2012 Nie demonizowałbym tematu nadprzebiegowości skuterów z Włoch. To nie jest tak, że tam każdy robi 15 tkm rocznie. Są we Włoszech maxi z małymi przebiegami ale jeżdżą nimi hobbyści, którzy mają po kilka moto/maxi w garażu... ale to nie te skutery trafiają później do PL. Obcierki, wypadki, defekty mechaniczne czy elektryczne... i zakupy pakietowe. To jedzie do PL na lawetach... bo tylko to ma szanse sprzedaży (po reanimacjach) w PL z "jakimś tam" zyskiem. Jaki klient, takie sprzęty.
stapoz Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Jaki klient, takie sprzęty. O to to. To bardzo trafne podsumowanie. Niestety
Bobas Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Mariusz, bardzo dobrze to podsumowałeś. Na tle Europy jesteśmy klientami na poziomie bazarowo- lumpeksowym. Niestety, Polak chciałby kupić nowy skuter ( bo już czuje się Europejczykiem pełną gębą ), ale za 1/ 3 ceny ( bo ma dochody na poziomie daleeeeko odbiegającym od Europy ). Takich okazji nie ma. Kupują wówczas starsze egzemplarze ze skręconymi przebiegami. Jeden trafi dobrze i jeździ , a inny musi inwestować kasę i być stałym pytaczem w dziale technicznym na Burgmanii. Ale co zrobić jak większości z nas nie stać na nowe egzemplarze. Pozostaje zakup trupa po reanimacji albo rezygnacja ze swojej pasji. Takie życie .....
Lucjan73 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam, mam prośbe o opinie na temat tego sprzętu http://moto.allegro.pl/piaggio-mp3-400cm-2009r-prawo-jazdy-kat-b-i2782707911.html Oglądał ktoś może ? Wiecie coś na temat sprzedającego ? A może ktoś z okolicy jest w stanie podjechać i "rzucić okiem" Z góry dziękuje za pomoc.
T0MEK Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Ładny (ze zdjęć), cena też OK, a podejrzewam, że dałoby się jeszcze coś utargować (wcześniej kosztował 13500), a w sumie sezon już się prawie skończył. Od jakiegoś czasu myślę żeby się tam wybrać (tak z czystej ciekawości), może w piątek jak nikt inny się nie zgłosi (kilka osób mieszka w okolicy), wcześniej raczej nie dam rady (praca). Jedyne co mnie zastanawia to światła pozycyjne, które się NIE świecą na zdjęciach (u mnie jak światło mijania jest włączone to pozycyjne też, ale ja mam model IE a nie LT - może w LT coś jest inaczej). Samo MP3 jak najbardziej polecam (co 3 koła to nie 2 ) Edit: 1) Koła z przodu i z tyłu są różnego koloru chyba - fabryka raczej tak nie wypuszczała (?). 2) Brakuje zbiorniczka/wskaźnika oleju przy filtrze powietrza (taki mały przeźroczysty kapturek) - drobny szczegół.
Lucjan73 Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Dzięki Tomek, jak dasz rade i nie będzie to dla ciebie kłopot to będę wdzięczny za info z oględzin na "żywca". Pozdrawiam
Klubowicze pgizi Opublikowano 13 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 13 Listopada 2012 Czołem! Jeszcze nie wiem jak się sytuacja rozwinie, ale możliwe że w sobotę będę w tamtej okolicy to mogę luknąć. Ja u tego gościa już raz byłem ws gratów do mojego BV 500 i... ujmę to tak: stan faktyczny znacząco odbiegał od deklaracji złożonych telefonicznie. To jest typowy importer/pośrednik/handlarz, ma sporo sprzętu na placu ale w kiepskim stanie technicznym. Chyba że trafiłem na moment po wyprzedaży.
sentek Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Cześć, Czy ktoś może widział "na żywo" ten egzemplarz: http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-650-a-k-8-M3450116.html? Patrząc na zdjęcia nie jestem w stanie do niczego się przyczepić. Przy tym roczniku i przebiegu, cena wydaje się być w porządku.
toma2 Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Witka, Często przelatuje obok tego komiso-szrotu (tzn o tym w Piasecznie pisze), bo chyba inaczej tego nie można nazwać... W sobote wybrałem się na przejażdżkę i odwiedziłem ten przybytek - ogólne dziesiątki pogruchotanych, niekompletnych, porozbieranych moto, kupa części i podzespołów leżąca na ziemi. Na środku blaszak, a w nim jakiś 15-to latek mocuje się ze sprzętem wiszącym na pasach przyczepionych do sufitu... (foty "mechaniora"do obejrzenia na innych aukacjach - oczywiście nie mam nic do tego, wiek nie musi oznaczać braku umiejętności itp, ale...). A, wystawione sprzęty stoją pod chmurką, all the time Ogólne wrażenie słabe, moim zdaniem może to rzutować na stan interesującego Ciebie sprzętu, ale jak wiadomo, wyjątki się zdarzają... Z całych sprzętów to stoją tam takie dwa MP3, jeden xmax, a reszta to śmietnik przywieziony do PL... Pozdr Tommi
arka3 Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Różnie to bywa ze skuterami z Włoch. Mój Kymcacz pochodzi z Włoch i jest z 2002r. Na blacie ma 20tys km. Na początku też się z tego śmiałem, do czasu jak nie zrobiliśmy pełnego serwisu po zakupie. Opony datowane na 2002 w stanie adekwatnym do przebiegu (wyleciały ze względu na wiek), Sprzęgło oryginał w idealny stanie datowany 2002, Wariator z rolkami to samo. I co mam o tym myśleć ? Na dodatek nie widać po nim żeby kiedyś zaliczył dzwona i leżał przez 10 lat.... Wszystkie plastiki w oryginale nie malowane, tylko jedno małe pęknięcie. Z dokumentów wynika że pochodził z małej wioski na północy Włoch i miał 1 właściciela. Ja tam się cieszę i jeżdżę
ciesu Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Sprzedający upiera się, że to 2004 rok: http://allegro.pl/show_item.php?item=2791309987 Jakieś sugestie?? :-)
kriso Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 "Sprowadzony jest z Holandji pełna dokumętacja" -może być ciekawie.
Klubowicze Campto Opublikowano 14 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 14 Listopada 2012 Dyskwalifikujecie skuta tylko dlatego, że Sprzedający nie zna ortografii? Ciekawe....
Lucjan73 Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Sprzedający upiera się, że to 2004 rok: http://allegro.pl/sh...item=2791309987 Jakieś sugestie?? :-) Witam, prześlij temu Panu ten link http://www.burgmania...atid=14〈=pl niech się podszkoli z historii Burgmana, pewnie 2004 to jest data pierwszej rejestracjii a nie produkcjii. Model z ogłoszenia to K2 tzw. "Mercedes" a w 2004 były już produkowane modele K3
didi Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Lucjan73 ostrożnie z tym wyśmiewaniem bo mercedes był produkowany równolegle z K3 aż do roku 2005 sam miałem okazję kupić takiego od znajomego ale chciał 6000zł więc kupiłem za 6000zł mojego K5 i to poliftowego ostatnio na allegro też był marc z 2005 roku produkowane były razem ale mercedesy szły tylko na wybrane rynki
ciesu Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 ostrożnie z tym wyśmiewaniem bo mercedes był produkowany równolegle z K3 aż do roku 2005 produkowane były razem ale mercedesy szły tylko na wybrane rynki Tu mnie zaskoczyłeś... :-)
Jarek_PL Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Mam prośbę : Chyba się napaliłem na AN 2013 W garażu Suzuki powiedzieli mi że oczekują pierwszej ich dostawy w lutym 2013 a cenowo wyglądać to będzie mniej więcej tak : 11800-12000 €. Więc pomyślałem że trzeba sprzedać moją "blądyne" W tej chwili skuter jest na Belgijskich nr. ale to tylko kwestia formalna żeby był na Polskich. Jestem jego pierwszym właścicielem , kupiłem go w listopadzie 2010r. Serwisowany 22000 km. Głównie po autostradach! Na allegro różnica cen jest zbyt wielka żeby coś mądrego wywnioskować. I z tąd wypływa moja prośba. Chciałbym się zoriętować ile mogę ewentualnie wziąć za niego w Polsce? tu parę fotek : https://picasaweb.go...feat=directlink
Lucjan73 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Jarku ja ostatnio szukam jakiegoś sprzętu, przeglądam różne oferty i tak sądze że Twoja maszyna jest realnie warta między 25 - 30 tyś. Wszystko zależy jak bardzo szybko chcesz sprzedać. Pytałeś u sprzedawcy w Belgii za ile są skłonni wziąść od Ciebie w rozliczeniu skuter przy zakupie u nich nówki ? Może to będzie jakaś wskazówka co do wartości.
Jarek_PL Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Pytałeś u sprzedawcy w Belgii za ile są skłonni wziąść od Ciebie w rozliczeniu skuter przy zakupie u nich nówki ? Pytałem ale to jest jeden wielki "bull shit" W sumie musiał bym dopłacić jeszcze sześć tysięcy €. I dla tego pomyślałem że może spróbować sprzedać moją blądyne w PL.
Lucjan73 Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Jarku ja Ci radze zamieścić ogłoszenie z ceną jaka Ci odpowiada i poczekać jaki będzie odzew. Na forum jest kilka osób które chce zmienić sprzęty tak więc jest szansa na tranzakcje.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Listopada 2012 Administrator Opublikowano 19 Listopada 2012 W garażu Suzuki powiedzieli mi że oczekują pierwszej ich dostawy w lutym 2013 a cenowo wyglądać to będzie mniej więcej tak : 11800-12000 €. Cena wysokich lotów. W/g moich info na PL cena 2013 ma oscylować w granicy ~ 10.5 tyś €... czyli trochę ponad 40 tyś. pln. Pytałeś u sprzedawcy w Belgii za ile są skłonni wziąść od Ciebie w rozliczeniu skuter przy zakupie u nich nówki ? Może to będzie jakaś wskazówka co do wartości. Wziąść zawsze wezmą... 20- 30% taniej niż cena rynkowa i sprawa załatwiona Jarku, Twój An 650 jest z tego co pamiętam wylizany. Podzielam zdanie Lucka. 25- 30 tpln... choć patrząc na aktualne realia w PL celowałbym bliżej 25.
dr.big Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Opublikowano 19 Listopada 2012 Pytałem ale to jest jeden wielki "bull shit" W sumie musiał bym dopłacić jeszcze sześć tysięcy €. I dla tego pomyślałem że może spróbować sprzedać moją blądyne w PL. Wrzuć bezpłatne ogłoszenie na jakiejś beligiljskiej stronie, bo: nowy kosztować ma 11800 czyli handlarz oferuje Ci go za Twojego plus 6000 tysi. Wychodzi na to, że za Twojego wykłada 5800 . Cena w PL oscyluje w granicach 25- 30 (prędzej 25) tysi co daje 6 tys. euro do 7200 euro ... Jednak prędzej powinieneś liczyć na niższą część czyli jakieś 6500 euro? No i teraz, opłaca się bawić, wozić, jeździć i ryzykować sprzedaż w PL, czy lepiej wrzucić ogłoszenie w Belgii i wysondować w ten sposób rynek prywatny na miejscu? Dodam, że istnieje naprawdę duże prawdopodobienstwo, że kupi go ktoś z Niemiec lub Francji... Z moich obserwacji wynika, że w ostatnim czasie nie opłaca się sprzedawać bardzo zadbanego jednośladu w Polsce. Po prostu ceny są dużo niższe (na zadbane sprzęty!) od tych za granicą.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Listopada 2012 Administrator Opublikowano 19 Listopada 2012 Z moich obserwacji wynika, że w ostatnim czasie nie opłaca się sprzedawać bardzo zadbanego jednośladu w Polsce. Po prostu ceny są dużo niższe (na zadbane sprzęty!) od tych za granicą. Bo "ulepy" zaniżają średnią rynkową... Tak samo jest w przypadku 4oo. Jarek, wrzucaj ofertę na ogłoszeniach belgijskich i u nas na forum. Będziesz miał obraz sytuacji.
Klubowicze krzytro Opublikowano 19 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 19 Listopada 2012 Bo "ulepy" zaniżają średnią rynkową... Tak samo jest w przypadku 4oo. Jarek, wrzucaj ofertę na ogłoszeniach belgijskich i u nas na forum. Będziesz miał obraz sytuacji. dlatego ja postanowiłem pozostać przy starym sprzęcie
Rekomendowane odpowiedzi