Timix Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Witam Koledzy co sądzicie http://krakow.gumtree.pl/c-Samochody-Motocykle-motocykle-skutery-DU-Y-SKUTER-SUZUKI-BURGMAN-400-W0QQAdIdZ414246300 z tego co rozmawiałem telef. to juz 5 lat w kraju . Moze ktoś zna ?
olus28 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 W dniu 22.09.2012 o 20:35, zygmek68 napisał(a): Witam.Jestem na etapie poszukiwania skutera w naprawde nienagannym stania,i moje pytanie -czy moze ktos z Was mial okazje ogladac ten egzemplarz na zywo,lub wie cos na jego temat. http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-650-executive-z-gwaran-mtn-M3294638.html Za wszystkie informacje bardzo dziekuje. Omijajcie tego sprzedawce szerokim lukiem.
boochos Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 W dniu 24.09.2012 o 20:19, olus28 napisał(a): Omijajcie tego sprzedawce szerokim lukiem. a dlaczego? PS . Marcin62-dzięki za info dodatkowe
olus28 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Witam. Kupilem u nich Majesty 400 z 2009r za 16.400tys. Skuter mial byc bezwypadkowy i w bardzo dobrym stanie. Szukalem czegos do jazdy na nastepne 2 lata do 12-13tys. Zdecydowalm sie na kupno u nich poniewaz proponowali gwarancje na 6 miesiecy, cena byla wyzsza niz innych skuterow z tego roku, wiec myslalem ze jak doloze pare groszy, to bede mial w bd stanie skuter tak jak mnie zapewnial p. Marcin jak i jego pracownik. Zainwestowalem juz prawie 2tys zl. Dalej jezdze majka 250 z 2003r, ktora kupilem 2.5 roku temu za 4.700tys w firmie ARMED z przebiegiem 46000tys. pozdrawiam. s
RONIN Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 ja na szczęście uciekłem z tego salonu i z perspektywy czasu nie żałuję, Skarabeusza kupiłem w Armed i przejechałem nim szczęśliwie już 11 tys. km. w 5 miesięcy, a Apka od której widoku uciekłem staniała i była na allegro jeszcze pare miesięcy, ciekawe czy jeszcze ją mają?
Ury Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 "...a dlaczego?" Ja kiedyś u nich GS-a oglądałem, i chyba deauvile (dwa lata temu), totalna ściema- mialy być "igiełki", a tylko były. Panowie bajki opowiadają. Stan tych moto wskazywał na zdrowe ślizgi. Nie wiem tylko jak jest u nich z tą gwarancją (nie sprawdzałem).
Maser Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 http://otomoto.pl/pi...0M37172.html Zastanawiam się nad ta ofertą na pierwszy skuter... Wygląda przyzwoicie. Ale...
luka27 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Wez sobie dobrego mechanika niech on go ogladnie i pamietaj ty jestes zafascynowany a on nie bo pamietaj okazje zdarzaja sie zadko choc zdarzaj wizualnie moze byc ok a silnik ledwie zipie-bo dla mnie byla okazja kupicz z Wloch z 2000 r37 tys przebiegu a drugiego z 2000. z 95tys ktorego sprzedaje a czesci wiec niech stan licznika nie wprowadzi cie w błąd!bo w PL sa same okazje nasz kraj to kraj odmladzania wszystkiego!!!
Maser Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Luka27, spokojnie, tak tylko się pytam, za daleko mi do wyprawy z mechanikiem. Prawie 500km w jedną stronę mnie nie za specjalnie bawi. Poza tym swoją młodość spędziłem często dłubiąc w jednośladach a potem w autach. Teraz mi się już nie chce, ale troszkę wiedzy pozostało Czekam w sumie na ofertę znajomych sprowadzaczy, kolegów etc etc... No i przerzucam tony ogłoszeń z szczególnym uwzględnieniem forum Dzięki jednako za sugestię, będzie (a jakże!) brana pod uwagę. W sumie szukam czegoś taniego w eksploatacji ( i w cenie) i niezawodnego w pojemnościach 250-500ccm
Makrotek Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 Witam, Czy znawcy modelu mogą powiedzieć coś więcej o tych dwóch egzemplarzach patrząc na foty? http://otomoto.pl/honda-sw-t400-M3424451.html http://moto.allegro.pl/honda-sw-t-400-silver-wing-skuter-motocykl-i2730065514.html
madej Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam tu ponownie wlasnie sprzedalem drz i czas na nowe zakupy co powiecie o tym http://otomoto.pl/yamaha-tmax-500-M3353968.html moze chociaz ktos tam kupowal i moze powiedziec cos o sprzedawcy ? w obwodzie mam jeszcze majesty 400 ale boje sie ze bedzie dla mnie za nudna ,choc za majesty przemawia komfort i pojemnosc bagazowa ,za tmaxem silnik i ogolny wyglad pozdr
emge Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Kup, jak nie będzie Ci odpowiadał to pohandlujemy Tak na serio to ze zdjęć nie wiele można wywnioskować, może poza rantem na tarczy hamulcowej (chyba, że się mylę).
madej Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 eee,zmeczony juz jestem tym ciaglym kupowaniem i sprzedawaniem to bedzie juz 3 maszyna w tym roku chce sie wkoncu ustatkowac ,jedynie skarabeusz jest ze mna jak wierny pies co do ogloszenia to wiem ze niewiele widac ,bardziej chodzi o sprzedawce bo handlarz a moto zarejestrowane ,wziete w rozliczeniu czy jak ?
Bobas Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Rozumiem Twoje zmęczenie , bo tez byłem w podobnej sytuacji. Może to zabrzmi głupio, ale jak jest z Włoch to na 99% ma skręcony przebieg i był malowany. We Włoszech skutery w tym roczniku kupujesz w lumpeksie skuterowym lub w drugim miejscu gdzie są sprawdzone maszyny. W drugim miejscu są one jednak tak drogie, że handlarz ich nie kupi. Na tym polega cały knyf bycia handlarzem. Kupujesz trupa i robisz jego reanimację. Nie ma okazji itp. Okazje są tylko w ERZE Musisz na żywo dokładnie sprzęt obejrzeć i podjąć decyzję. Nie rób tego sam, bo to ogromne emocje, a jak wiesz one są złym doradcą.
madej Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Bobas ja juz tak ze 3 lata zmieniam sprzety,raz enduro ,raz skuter zalezy gdzie jade i co mi sie podoba a duzo mi sie podoba ale w koncu moze jakies 2oo bede mial chociaz jeden calutki rok Zdaje sobie sprawe ze wloch ,ze liczniki kreca ,ze maluja ,okazji niema (czasami sa ) wiele mi podpowie opinia o sprzedajacym ,generalnie zawsze starm sie kupic sprzet od motocyklisty ktory kocha to co robi a nie od handlarza ktory z tego zyje ,chociaz napoczatku niewykluczam ze jest uczciwy,sprzet sie przeswietli ale najpierw tam trzeba dojechac ,a tluc sie do kogos kto juz kiedys kogos naciagnol na koszta podrozy to niebardzo i zdrowiu szkodzi stad moje zapytanie o sprzedawce. pozdr
RONIN Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 no błagam, 10-letni T-max z przebiegiem 35000 km. tyle to ja w 3 lata robię, a skuter 5 miesięcy w garażu stoi co roku.
froster Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 W dniu 8.11.2012 o 20:07, maciekrom napisał(a): no błagam, 10-letni T-max z przebiegiem 35000 km. tyle to ja w 3 lata robię, a skuter 5 miesięcy w garażu stoi co roku. eeeee tam babcia do kościoła nim tylko jeździła , raz w tygodniu do wioski obok ... nie znasz się
Bobas Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Madej,u mnie jest identyczna sytuacja. Kocham kosztować różne motocykle, ale pomimo, że przerobiłem już sporo skuterów, Hondę Transalp, Varadero, Deauville to nie wrócę już chyba do biegowca. Komfort jazdy jest nieporównywalnie lepszy na skucie. Teraz udało mi się kupić Silvera z Francji z oryginalnym przebiegiem 6 tys. i chyba pośmigam nim ze 2 lata aż odłożę na Gilerę GP 800 lub prawie nowego Burka 650. Na razie jestem wyleczony z kupowania i ciągłego inwestowania w opony, klocki, tarcze, lakier itp.
netoperek Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Wejdź na www.mobile.de, i zobacz ceny T-Maxa z 2002 roku we Włoszech. Potem spójrz na chałupę, która robi za tło w zdjęciach z ogłoszenia, i zastanów się, za co koleś mógł ją postawić . To oczywiście nie oznacza, że ten konkretny egzemplarz jest totalnym złomem, jednak ostrożność jest jak najbardziej wskazana.
emge Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Skuter najprawdopodobniej użytkowany od jakiegoś czasu w kraju więc co mają do tego ceny w Italii. Do tego co ma chałupa skoro to handlarz.
dr.big Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Opublikowano 9 Listopada 2012 Rzeczywiście od jakiegoś czasu : "...Motocykl zarejestrowany i ubezpieczony od miesiąca w kraju...." Czego oczekiwać w tej cenie? Raczej niczego dobrego, widać próby klejenia przy wydechu, lakieś dziwne tylne lampy, moim zdaniem nieoryginalne reflektory z przodu i parę innych "drobiazgów"... Ale ze zdjęć to można, jak wiadomo, wróżyć... PS. Sądząc po stanie kolektorów i tłumika, to wydech w moim Tmaxie '02, mający prawie 70 tkm wygląda zdecydowanie lepiej ... Edit: A ten tańszy, nieoryginalny reflektor w połączeniu z nieoryginalnymi srubami w przedniej czaszy pozwala już snuć pewne podejrzenia ... Ale jak mówię, fotki to jedno, a sprzęt może okazać się mimo to wylizany ...
emge Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 A no tego nie doczytałem, skupiłem się na wpatrywaniu w te fotki Jak już mówiłem zobacz majkę, 250-tka bardzo Ci odpowiadała więc nie wydziwiaj
Klubowicze robson Opublikowano 9 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 9 Listopada 2012 W dniu 8.11.2012 o 18:12, madej napisał(a): Witam tu ponownie wlasnie sprzedalem drz i czas na nowe zakupy co powiecie o tym http://otomoto.pl/ya...0-M3353968.html moze chociaz ktos tam kupowal i moze powiedziec cos o sprzedawcy ? w obwodzie mam jeszcze majesty 400 ale boje sie ze bedzie dla mnie za nudna ,choc za majesty przemawia komfort i pojemnosc bagazowa ,za tmaxem silnik i ogolny wyglad pozdr Jakiś miesiąc temu byliśmy z kumplem u tego handlarza z zamiarem kupna Hondy Forza. Najpierw była rozmowa telefoniczna, zapewniał że skuter jest praktycznie nówka. Pracownik na miejscu powiedział nam, że Honda jest chyba na myjni albo u lakiernika , okazało się że był jeszcze "ciepły", ogólnie rzecz biorąc padlina !YES . T-max z ogłoszenia w podobnym stanie, plastiki poklejone, popaprane etc. Silnik po odpaleniu całkiem dobrze pracuje. Ogólnie skuter do sporej inwestycji jak ktoś lubi takie zabawy. Powodzenia w poszukiwaniach.
Corleone Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Ludzie kręcą nosem jak dzwonią do mnie, bo sprzedaję Downtowna z 2010r. z przebiegiem 27 000km za psie pieniądze, bo widzieli 5 lat starsze skutery w Włoch z podobnym przebiegiem... Jak ktoś chce, to kupuje 8 letni skuter z Włoch z rzekomymi 30-35tys. co jest dla mnie bardzo śmieszne. Jak widać nawet u nas użytkownicy maxi powyżej 250cm3 robią zazwyczaj około 7-10tys.km na sezon, więc co dopiero na południu gdzie jeżdżą w zasadzie okrągły rok.....
Rekomendowane odpowiedzi