Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 8.09.2012 o 11:16, Timix napisał(a):

Witam kolegów jako ze moja Mayka zmieniła kierownika poszukuje Burka K5 lub K6 co sądzicie o tym http://otomoto.pl/su...0-M3375578.html a moze ktoś go zna ? Jeszcze jedno pytanie bo nie wiem czy było ale w sieci już jest oj długo z firmy Armed http://otomoto.pl/su...d-M2724713.html z nim nie tak ? Thx a sugestie . Pozdrowionka . :clapping:

Ten pierwszy ukazał się wczoraj, też śledzę na bieżąco ogłoszenia :-)

Opublikowano

Przebieg mało wiarygodny biorąc pod uwagę otarcia na przekroku i końcówkach kierownicy.

Całość ładna.

Kufer przykręcony na stałe do płyty.

Opublikowano

Dzwoniłem o niego bo stosunkowo blisko mam ,gosć mówi ze coś tam było malowane ,a jak pytałem czy on go sprowadzał czy kupił u nas to nawet nie bardzo wiedział co odpowiedzieć wiec z mojego punktu widzenia i doswiadczenia szkoda drogi na oglądnięcie ale to jest moje zdanie , jeszcze przebieg daje do myślenia . Pozdrowionka .

Opublikowano

Witam odnośnie skutera sprowadzonego z Francji warto sprawdzić czy nie byl zalany!!!!

Ja miałem coś takiego

Opublikowano

To nie jest znaczek Burgmanii....

• Sympatycy
Opublikowano

Tak - kolor wygląda jak Deep Reddish Yellow Cocktail 1

Ale wydaje mi się że nie w 2002 roku tylko wcześniej

Sprawdź po numerze VIN w ASO

2427_DRYC1.jpg

EDIT:

Naklejka "YAMAHA" z tyłu nie jest oryginalna więc zachowaj czujność.

EDIT2:

Po głębszej analizie stwierdzam że nie jest to oryginalne malowanie - oceńcie sami.

Przykład oryginalnego Deep Reddish .... :

717408x640x480_FFFFFF_H.jpg

Opublikowano

Ok - bardzo dziękuje za informację. Zaraz zadzwonię i podpytam dokładnie sprzedającego o historię tego egzemplarza - czy będzie w stanie mi coś więcej powiedzieć.

Rok produkcji to jest standardowo 10-ta cyfra w numerze VIN ????

Pozdrawiam

Łukasz K

Opublikowano

Tamten w ogłoszeniu wygląda na zwykły żółty a nie Reddish Yellow :) Może właściciel miał problem z doborem właściwej barwy...

Opublikowano

Jestem po rozmowie telefonicznej - sprzedający jest właścicielem ok 5 miesięcy - aktualny przebieg 49500 tys km. O malowaniu nic nie wie - taki kupił.

Ja odpuszczam ten egzemplarz.

Pozdrawiam

Opublikowano

Gołym okiem widać, że te kolory się różnią !!

Ten jest żołty (intensive) ;)

a Reddish Yellow "wpada" w orange !! :lol1:

:oops:

Opublikowano

To, że ciężko jest kupić coś za małe pieniądze, to jak najbardziej rozumiem. Drażni mnie natomiast to, że ciężko znaleźć sprzęt 8 - 10 letni z historią przebiegu ;) Szukam już drugi miesiąc jakąś 400kę lub 500kę z w miarę udokumentowaną historią i nic :lol1: Zawsze przy rozmowie telefonicznej wszystko jest ok, są aktualne faktury i paragony, a jak zajadę na miejsce, to się okazuje, że są ale z przed 5 lat !

Szanowni Forumowicze, jeżeli ktoś z Was chce sprzedać An400, X9, majesty, xcitinga, itp z udokumentowaną historią, to proszę o info na priva, bo ja już nie mam sił jeździć i szukać :oops:

Opublikowano

To kup coś z przebiegiem rzędu 50-ciu, 60-ciu albo 80-ciu tysięcy kilometrów. Przebieg będziesz miał pewny, a i pojeździsz jeszcze sporo :lol1:

@bubi120: malowanie, malowaniem, ale jak ktoś jest właścicielem od 5-ciu miesięcy i sprzedaje sprzęt to musi być z nim coś grubo nie tak. Albo handelek. Ale to na jedno wychodzi ;)

Opublikowano
  W dniu 11.09.2012 o 14:00, Nano napisał(a):

To kup coś z przebiegiem rzędu 50-ciu, 60-ciu albo 80-ciu tysięcy kilometrów.

Z chęcią taki kupię ale żeby ten przebieg chociaż w miarę był jakoś udokumentowany, bo tak duży przebieg wcale nie świadczy o tym, że jest prawdziwy! Ci handlarze z Piły co mają sporo skuterków w ofercie mają takie co na cyferblatach mają po kilkadziesiąt tysięcy ale to nie ma nic wspólnego z prawdą! Mają np skutery które robiły w pizzeriach z przebiegiem 30tys skręcony z conajmniej 130tys. Dlatego właśnie chętnie kupię coś starszego z większym przebiegiem ale od pewnego użytkownika burgmani.

Opublikowano
  W dniu 10.09.2012 o 06:08, dr.big napisał(a):

To nie jest znaczek Burgmanii....

znaczek.jpg

Opublikowano

Witam,

Jadę na umówione spotkanie w sprawie tej oferty ale jak każdy trochę się boję, że coś nie tak. Mój mąż jest mechanikiem i o tego typu sprawy się nie boję, jednak sprawy związane z przerejestrowaniem spędzają mi sen z powiek. Czy ktoś mógłby mi coś polecić w temacie abym nie wróciła do domu ze skuerkiem bez prawa do rejestracji? Właściciel obiecał zawieść nam moto do Gdańska pod sam urząd rejestracyjny.

http://otomoto.pl/suzuki-burgman-M3220781.html

Opublikowano

Jeśli wystawia ci fakturę to nie ma się czego obawiać. Wystarczy isć tylko do rejestracji - nigdzie więcej.

Opublikowano

@mgła - miałem skutera sprowadzonego z Italii - sprawdź dokładnie czy posiada dowód rejestracyjny jak dobrze pamiętam nazywa się " Pra Roma " lub coś podobnie brzmiącego oraz drugi dokument ale nie jest on zawsze wymagany w WK ale warto go mieć + tłumaczenia dokumentów + przegląd techniczny + od sprzedającego umowa lub faktura ( w tym przypadku faktura ). Na odwrocie tegoż dowodu rejestracyjnego są wklejki masz tam liczbę właścicieli w Italii ( na tłumaczeniu będzie to dokładnie opisane ) - niestety nie każdy sprzedający mówi o tym.

Pozdrawiam

Łukasz K

PS: Od wczoraj stałem się posiadaczem Yamahy X-Max 125i - zaraz muszę się pochwalić w oddzielnym temacie :chair:

Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc...... no i

bubi120

gratuluję nowego nabytku!!!

Opublikowano
  W dniu 15.09.2012 o 21:29, boochos napisał(a):

Czy ktoś z mazowieckiego zna może ten sprzęt :http://otomoto.pl/su...e-M3379076.html

Nie znam tego moto, ale cena chyba za duża???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...