Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodziło mi o podkreślenie, że nawet na wkręconym nie było śladu :clapping:

A i elementy na kierownicy wskazują, że niski przebieg jest dosyć umowny :clapping:

Opublikowano
  W dniu 13.04.2012 o 08:44, MariuszBurgi napisał(a):

W naszym kraju nie obowiązuje takie określenie jak "wartość rynkowa".

Patrząc przez pryzmat takich rynków jak Włochy, Francja, Niemcy czy (rzadziej) Szwajcaria... u nas jest prawie zawsze najtaniej !w00t .

Co ciekawe, 90% importu skuterów do Polski pochodzi właśnie z tych krajów.

Cuda! :clapping:

wiem wiem - kupowałem kiedyś Golfa w Niemczech... u nas cena za sprowadzony SUPER wychuchany jest o 25% niższa niż u sąsiadów !! !guns

Cuda Panie, Cuda !!

domyślam się że "Polak potrafi" również na rynku sprzedaży używanych skuterów !!

Opublikowano

witam może ktoś coś powiedzieć o tym ... http://otomoto.pl/piaggio-beverly-250-M3125889.html

generalnie podoba mi się tan wynalazek,z chęcią bym podjechał obejrzał, ale i tak się za bardzo nie znam a bariera ponad 400 km całkowicie mnie zniechęca,chyba że jest ktoś kto ma blisko i coś by podpatrzył ...

Opublikowano
  W dniu 14.04.2012 o 11:56, marekwlp napisał(a):

witam może ktoś coś powiedzieć o tym ... http://otomoto.pl/piaggio-beverly-250-M3125889.html

Popatrz na drugie zdjęcie. Może to złudzenie optyczne, ale amortyzator wygląda jakby był lekko wygięty. Brakuje też osłony górnej części amortyzatora. Dla porównania na pierwszym zdjęciu taką osłonę widać - na prawym amortyzatorze.

Krótko mówiąc, oprócz plastików, oberwało również przednie zawieszenie.

Opublikowano

dzięki SLAW ,qurcze ciężko mi coś znależć sensownego,generalnie byłem wczoraj przymierzyć się do burka-400 dużyyyy dla mnie za duży

kiedyś było na allegro to http://moto.allegro.pl/piaggio-beverly-200-2002r-najlepsze-ceny-i2238563425.html#tabsAnchor

może za taka cenę warto obejrzeć i samemu sobie skompletować plastiki ?

Opublikowano

Jak byś był zainteresowany tym burgmanem Mój link to cena dużo do negocjacji znam właściciela

Opublikowano
  W dniu 14.04.2012 o 12:50, marekwlp napisał(a):

Ten egzemplarz już w tej chwili wygląda na poskładany z kilku. Gdyby dało się kupić brakujące elementy to handlarz by go sam skompletował. Zwróć uwagę na brakujący plastik z lewej strony z tyłu (taka "brewka" na tylnym kołem). Z lewej strony jest czarna a na innym zdjęciu z prawej strony srebrna. Nie wierzę, że tak to z fabryki wyszło. Druga uwaga - plastik w miejscu na prawą stopę jest połamany. To oznacza, że reszta plastików w tym miejscu też musiała być tak głęboko potrzaskana. Może po prostu jakiś nieduży TIR po nim przejechał :D

Opublikowano

Witam,

To Znowu ja...

Znalazłem blisko mnie takie coś Malaguti Madison ...

Byłaby szansa, by ktoś z Was doświadczonych mógłby rzucić okiem na to "cudo" ??

Warto sie tym zainteresować ??

Opublikowano

Ogladal moze ktos ta maszyne? Silver

Opublikowano

O Malagucie wypowiedziałem się na PW.

Co do Majeczki to niewiele można po tych zdjęciach powiedzieć, a właściwie można powiedzieć wszystko i nic. Nie wygląda na przesadnie zadbany, ale może się mylę. Cena chyba atrakcyjna.

SW to samo, nie wiem czym robią te zdjęcia chyba lodówką bo telefony robią o wiele lepsze zdjęcia. Czasza wygląda jak po polerce/lakierce, ale generalnie jak pisałem zdjęcia śmietnik.

• Administrator
Opublikowano

Pisałem to nie raz...

Nikt rozsądny nie wypowie się nt sprzętu bazując na zdjęciach z których nic nie wynika lub jest ich zbyt mało.

Jeśli sprzedający nie zamieszcza w swojej ofercie dokładnych zdjęć (detale elementów składowych z bliska) lub fotki są rozmyte a ujęcia robione celowo z daleka to dla mnie jest logiczne, że albo chce coś ukryć albo nie szanuje czasu potencjalnych kupujących.

No więc jest na to jedno proste wyjście: Ci, którzy zadają w niniejszym dziale pytania nt danej oferty powinni najpierw skontaktować się ze sprzedającymi i poprosić o dokładne zdjęcia sprzedawanego pojazdu ze szczególnym uwzględnieniem na fotkach defektów, braków, uszkodzeń.

Później takie zdjęcia zamiesić tutaj na forum i wtedy można zabierać głos.

W obecnej formie ocenianie sprzętów jest jak wróżenie z fusów.

Opublikowano

dlatego napisalem "czy ktos ogladal" ludzie jezdza ogladaja i byc moze ktos juz widzial dany egzemplarz.

Pytanie z innej beczki, na wiekszosci fotek w sieci silvery maja tylni amortyzator srebrny (nie tyle sam amortyzator ale jego czesc) ten egzemplarz ma caly czarny, czy to znaczy ze byl wymieniany czy czarne tez istnieja fabrycznie?

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 16.04.2012 o 13:31, ptaku_1 napisał(a):

czy czarne tez istnieja fabrycznie?

Tak, w tym roczniku czarny amorek to fabryka.

dlatego napisalem "czy ktos ogladal"

Pisałem ogólnie patrząc przez pryzmat ostatnich zapytań jak i całego wątku.

Opublikowano
  W dniu 16.04.2012 o 05:53, ptaku_1 napisał(a):

Ogladal moze ktos ta maszyne? Silver

A wiec juz wszystko wiadomo, fotki sa podlej jakosci bo byly robione telefonem na miejscu czyli w Itali. Sprzedawca kupuje 2oo w jakims centrum motocyklowym gdzie jest komis ktory przyjmuje uzywane sprzety w rozliczeniu na nowe.

Fotki lepszej jakosci maja byc za tydzien jak skuter przyjedzie do Polski. Sprzedawca zamieszcza ogloszenia przed kupnem aby zorientowac sie czy jest zainteresowanie. Jak mi powiedzial jesli jest pare telefonow to wtedy dopiero dokonuje zakupu.

Swoja droga ktos sie orientuje czy w Itali jak wloch zostawia sprzeta w rozliczeniu czy takie 2oo sa wyrejestrowane (na fotkach jest brak tablicy rejestracyjnej), u nas w kraju chyba nie mozna wyrejestrowac sobie ot tak pojazdu.

Opublikowano

dlatego napisalem "czy ktos ogladal" ludzie jezdza ogladaja i byc moze ktos juz widzial dany egzemplarz.

Pytanie z innej beczki, na wiekszosci fotek w sieci silvery maja tylni amortyzator srebrny (nie tyle sam amortyzator ale jego czesc) ten egzemplarz ma caly czarny, czy to znaczy ze byl wymieniany czy czarne tez istnieja fabrycznie?

W SW 400 felgi, lagi i amorki zawsze były grafitowe niezależnie od wersjii kolorystycznej.

Opublikowano

cos za tanio, duzo za malo jak na ten rocznik, a filantropow raczej nie ma

P.S. Wydaje mi sie ze Majka z 2006 miala dwie tarcze (w kazdym razie wersja na EU) a ta na taka wyglada bo zegary ma wyskalowane w KM

Opublikowano

Czy ktos z Radomia moze ogladal tego Silvera. Ewentualnie jesli ma blisko moglby na niego popatrzec. Sprzedawca zapewnia ze skuterek ma orginalny lakierek a silniczek to "zyletka" i o dziwo ma dwa komplety kluczykow.

Opublikowano

Ptaku, może nie jestem specjalistą ale niemal jestem pewny że lewa strona była robiona , malowana przynajmniej...

Opublikowano

po czym wnosisz, ja patrze i nic nie widze (laik jestem)

Opublikowano

witam i znowu proszę grzecznie o ocenę na podstawie zdjęć takich jakie są,jeśli komuś przeszkadza ich jakoś wielkość itp-niech nie komnentuje,a kto napisze swoje spostrzeżenia temu serdecznie dziekuję

http://allegro.pl/show_item.php?item=2277387625

http://allegro.pl/show_item.php?item=2277387625

http://otomoto.pl/malaguti-inny-madison-s200-M3116902.html

Opublikowano

Nie wiem jak stan wizualny, bo to można dostrzec patrząc na sprzęta jak juz chce się kupić, ale najważniejszy jest stan techniczny, ponieważ wszyscy tu podają oferty z ogłoszeń i śmiać mi się dzisiaj chce jak widzę te przebiegi w takich rocznikach ( sami tez daliśmy sie nabrać dopiero jak zaglądnęliśmy pod pokrywe to dopiero gały wyszły). !sciana Piszę to ku przestrodze po to, nie ile ten sprzęt kosztuje, ale ile jeszcze trzeba w niego włożyć po kupnie. Myśmy w zeszłym roku kupili burka z 2007 roku niby z przebiegiem około 24tys. za 11tys. Ale po stanie sprzęgła stwierdzam, że musiał mieć przynajmniej 50tys jeżdżonego po mieście lub na trasie to nawet około 70tys może miał ciężko powiedzieć, ale mniemam że te 50tys miał napewno skoro całe okładziny sprzęgła zjechane. Do dnia dzisiejszego włożyliśmy w niego dodatkowo 4000zł. Tak, że warto zajżeć na właśnie okładziny sprzęgła. Nowe mają 6-7mm, zmierzylismy teraz po wymianie wariatora tylnego, a może przejechał na nowym sprzęgle ze 4tys tylko (był wymieniany w zeszłym sezonie) i ma na dzień dzisiejszy 6mm. Za rok po tym sezonie przemierzymy i zobaczymy ile się zużywa na np. 5 czy 10tys. zależy ile przejeździmy (jakie bedzie lato) :unsure: . Tak, że nie wierzcie, że te z 2003 roku będą z takim przebiegiem, te sprowadzane to mają ostro kręcone liczniki, książkę idzie kupić za niecałe 100zł i jakieś pieczątki i tego typu drugie 100zł i jest "serwisowany" z przebiegiem 20tys. bo tak chce kupujący. !sciana Pozdrawiam i proszę zwracać uwagę na części co się zużywają :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...