Klubowicze Wrzonio Opublikowano 28 Lipca 2014 Klubowicze Opublikowano 28 Lipca 2014 Zasadniczo, dobry instruktor na kursie nauki jazdy powinien przekazac taką wiedzę jak trzymamy palce na klamkach, jak hamujemy itp. Dobrze, że się pytasz i chcesz się nauczyć, bo motocykl nie zawsze chce wybaczć błędy. Generalnie na kursie na kategorię A, na te wszystkie otrzymujesz odpowiedź zanim usiądziesz na motocykl. Rozumiem zatem IgnisDriver, że chcesz skorzystać z nowej ustawy. Dobrze robisz kolego, że się pytasz. W odróżnieniu od tego kolegi co doradza a sam niekoniecznie wie jak jeździć Nie znam zwyczaju trzymania palcami hamulców, no chyba że wiesz, że zaraz się przydadzą, np. podczas jazdy w korku. Nie wyobrażam sobie trzymać palcami hamulców na zwykłej drodze. To tak jakby w samochodzie trzymać ciągle pedał hamulca podczas jazdy, bo może się przydać.
Robi3m Opublikowano 28 Lipca 2014 Opublikowano 28 Lipca 2014 Ja tylko dodam że bardzo duuuuuużo mi dało trenowanie awaryjnego hamowania na pustej drodze i to na różnej nawierzchni. Pierwszy raz jeżdżę skuterem i to z ABS, wcześniej jeździłem wysokim enduro i całkowicie inne miało się wrażenia przez bardzo mocno nurkującym przodzie. Dlatego trening, trening i jeszcze raz trening. Nie na darmo się mówi że trening czyni mistrza p.s. papcio ty to mnie wytrenowałeś z refleksu jak jechałem za tobą co stopy ci migały
IgnisDriver Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Opublikowano 28 Lipca 2014 Dokładnie tak, czekam na 24 sierpnia a tymczasem codziennie ok godziny trenuje albo plac, albo jazdę po bocznych drogach. Muszę przyznać jedno jako swiezak na 2oo: obowiązkowe szkolenie (choćby dwu dniowe) przydałoby się takim jak ja.
IgnisDriver Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2014 po pierwszej nocnej jeździe, kolejne pytanie: czy żarówki są takie same jak w samochodzie? W sensie H7. Mam wrażenie, że ciut słabo świeci przednie światło, często posiłkowałem się długimi. No i ewentualnie regulacja: czy w stacji kontroli pojazdów ustawią mi poprawną wysokość?
Gość maxell Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 po pierwszej nocnej jeździe, kolejne pytanie: czy żarówki są takie same jak w samochodzie? W sensie H7. Mam wrażenie, że ciut słabo świeci przednie światło, często posiłkowałem się długimi. No i ewentualnie regulacja: czy w stacji kontroli pojazdów ustawią mi poprawną wysokość? Co do żarówek - tak, jak samochodowe, tylko często jest jedna Może odbłyśnik masz wypalony. Co do wysokości, może ustawią jak będą mieli czym, u mnie się okazało, że mam reflektor za wysoko i przyrząd nie siegał
IgnisDriver Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Co do odblysnika, jak wlożę dobrą, jasną żarówkę to będę "miał jasność" ?
Rekomendowane odpowiedzi