Kekuti Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Mogę polecić - kontakt bezpośredni bez kosztów biura podrózy. Piękna wyspa Pag... http://www.apartmentspag.com/ Tak, Pag jest znany m.in. z PAŠKA ČIPKA Szczegóły: http://www.made-in-croatia.com.hr/index.php?inc=Paska-cipka
Sysgone Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ja zawsze w ciemno jeździłem do Chorwacji. Nigdy się nie sparzyłem.
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Sympatycy Opublikowano 26 Kwietnia 2016 byłem kilka razy puszką i było zajebiscie . Zawsze jeżdze w ciemno z dnia na dzień (jezdziłem) dwa lata temu pojechałem z córą na moto też w ciemno i Wielka Dupa. fakt że był to początek chorwacji ale nigdzie nie mogłem znaleść noclegu po 2godz wieczornego szukania został nam tylko hotel . potem było z górki im dalej tym lepiej ale i tak kupiłem namiot i sapaliśmy na polach camping. byłem na Chorwacji kilka razy i nigdy nie miałem problemu z noclegiem oprócz tego jednego wyjazdu na moto . Ale tak na prawde po trzech dniach w hotelu nie koniecznie szukałem kwater kupiłem na chorwacji namiot materac i w każdy dzień inne pole namiotowe. Polecam okolice Splitu ,Makarskiej i oczywiście Dubrownik.zwiedziłem od a do z Pytaj o klime na kwaterach bo się można ugotować (ostatnie dwie pamiętne noce spałem w aucie z załączoną klimą) Im dalej tym ładniej i łatwiej znaleść kwatere gdy się jedzie w ciemno .Okolice Dubrownika piasek piękne palmy Co do drogi. Na bramkach tragedia w okresie wakacyjnym staniesz w korkach to przeklniesz chorwcaje Obawiam się ze z roku na rok coraz gorzej (na moto OK) W ubiegłym roku mówię koledze (puszką) jedz kwatery są wsządzie bez problemu droga jak stół do ping-ponga . Jak wrócił to powiedział mi ty jesteś popierdo..... nigdy więcej. Ja uważam inaczej.
Sysgone Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Co do drogi. Na bramkach tragedia w okresie wakacyjnym staniesz w korkach to przeklniesz chorwcaje Jedyne bramki, na jakich zdażało mi się stać, to te na granicy ze Słowenią. Na autostradach zawsze pakuję się na pas(y), gdzie można płacić kartą debetową/kredytową (nie mylić z ich EMC, systemem płatności elektronicznej) i śmieję się z ludzi, którzy stoją do normalnych bramek i płacą gotówką. Tamte kolejki istotnie są dłuuuuuugie. Oczywiście na tamtych bramkach też można płacić kartą, ale trzeba najpierw stać w długiej kolejce. Z kolei na bramkach "kartowych" nie ma opcji zapłacenia gotówką, więc jeśli ktoś chce przycwaniakować, to może mu się nie udać. A sama płatność jest w sumie bezpieczniejsza niż na bramkach z obsługą, bo samemu się płaci, karty praktycznie nie wypuszcza się z ręki.
Kekuti Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (...) Na autostradach zawsze pakuję się na pas(y), gdzie można płacić kartą debetową/kredytową (nie mylić z ich EMC, systemem płatności elektronicznej) i śmieję się z ludzi, którzy stoją do normalnych bramek i płacą gotówką. Tamte kolejki istotnie są dłuuuuuugie. (...) Problem korków na autostradzie dotyczy głównie okolicy Zagrzebia. Potwierdzam, co pisze powyżej Sysgone. Należy wybierać pasy z płatnością tylko kartami, dzięki czemu unikamy stania w kilkukilometrowych kolejkach, które tworzą się do pozostałych bramek. Zawsze mnie to dziwiło, że ludzie wolą płacić gotówką, może w ten sposób chcą pozbyć się niewydanych wcześniej kun? Generalnie Chorwacja jest piękna!
Rekomendowane odpowiedzi