Bulba Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Lecimy na tydzien z koleżanką małżonką. Mamy zamiar zakotwiczyc w Kudowie Zdroj (ale nie na sile) Na razie mamy tylko: Jaskinię Niedźwiedzią i Zamek Czocha Po czeskiej stronie Kamienne Miasto Co jeszcze trzeba koniecznie tam zobaczyc ? Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Po drodze Srebrną Górę - twierdza, Ząbkowice krzywa wieża, Kłodzko Twierdza, Złoty Stok kopalnia złota, Osówka podziemne Miasto. Walim, Zamek Książ, Karpacz, Szklarska Poręba, Świeradów Zdrój. Odnośnik do komentarza
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Lipca 2014 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 1.Opactwo Cystersów w Henrykowie 2.Kopalnia złota Złoty Stok 3.Twierdza w Kłodzku 4.Twierdza w Srebrnej Górze 5.Kaplica Czaszek w Czermnej k/Kudowy 6.Błędne Skały 7.Szczeliniec Wielki 8.Bazylika w Wambierzycach + szopka (jedna z największych ruchomych) 9.Jaskinia Niedźwiedzia (posiłek w Bikers Choice - dużo i nie za drogo) To w samej Kotlinie Po zjechaniu z Twierdzy na Srebrnej Górze w kierunku Walimia ( na zachód) 1.Sztolnie - Rzeczka 2.Sztolnie w Walimiu - Włodarz 3.Sztolnie - Osówka 4.Zamek Grodno 5.Po stronie Czeskiej Skalne Miasto Adrspach + Teplice 6.Zamek Bolków 7.Zamek Czocha w Leśnej Generalnie wszystko fajne tylko pytanie ILE macie czasu ? Mnie odwiedzenie tych wszystkich miejsc zajęło jakieś 6-7 weekendów Musisz nastawić się że w ciągu jednego dnia obejrzysz max. 2 atrakcje (dojazd proponuję TYLKO bocznymi drogami - np takimi jak dojazd TU a potem w kierunku na kopalnię Uranu i dalej ) Generalnie Białe Drogi bo są z reguły z przyzwoitym asfaltem ale za to widoki że Jak poszukasz info o tych miejscach to będziesz wiedział dokładnie gdzie są i ile czasu trzeba przeznaczyć na ich zwiedzanie Jak potrzebne jakieś szczegóły to pisz PS Dodałem też tu aby inni mogli poczytać i kiedyś skorzystać Odnośnik do komentarza
papcioch Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Bulba, pomyśl o noclegu w Paszkowie: http://www.zajacowka.pl/ Prowadzi to motocyklista, organizator m.in. PASZKÓW RALLY . Co prawda ośrodek mocno na uboczu, ale spotkasz tam człowieka, który b.dobrze wie co można zwiedzić w okolicy na jednośladzie i jakimi drogami się poruszać. Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Bardzo dziekuje za cenne informacje. Wszystekie punkty wciagniete na mape co do noclegu to oczywiscie zadzwonie i sprawdze. "Mocno na uboczu" zupelnie nam nie przeszkadza, w ub. roku nocowalismy na mazurach na takim zadupiu gdzie bocianow bylo wiecej niz mieszkancow Odnośnik do komentarza
Pan rypak Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Koledzy zapodali chyba wszystko-będzie Pan zadowolony. Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Ogladamy fotki wytyczajac trasy i michy juz nam sie ciesza Mysle ze z palcem w wydechu objedziemy wszystko w 4-5 dni Jak zostanie troche czasu to sie jeszcze jakas widokowa trase po czeskiej stronie machnie Odnośnik do komentarza
papcioch Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Daj tylko znać, kiedy planujesz wycieczkę, to może połączymy siły. PS. Koleżanką jest małżonka? Cy to dwie różne osoby? A jeżeli jednak to małżonka, to Twoja, czy może pożyczona? Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Jedziemy w poniedzialek. A kolezanka malzonka jest moja osobista Odnośnik do komentarza
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Lipca 2014 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Jak zaliczysz wszystkie atrakcje z mojej listy w 4-5 dni + zamek Czocha + Książ to stawiam FLACHĘ Odnośnik do komentarza
didi Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 z Osówki do Rzeczki masz piękny skrót https://www.google.p...0.6690216?hl=pl gładki asfalt bez dziur a przed Rzeczką po lewej jest wielka przepaść i nie ma tam ani barierek ani słupków staruszce do teraz nogi się trzęsą jak to wspominamy jedna z nowszych atrakcji Dolnego Śląska to ARADO w Kamiennej Górze http://www.arado.pl/ warto z Kudowy jechać drogą 100 zakrętów czyli przez góry Stołowe [media=] [/media]widoki piękne tylko nie wolno się zatrzymywać ... jak chcesz zrealizować swój plan w 5 dni to z Kudowy nie dasz rady wszystkiego objechać musiałbyś zaplanować przynajmniej jeden nocleg bliżej zamku Czocha wszędzie gdzie są jakieś atrakcje znajdziesz nocleg w ciemno tak bez rezerwacji Szerokiej drogi i miłego wypoczynku ! Odnośnik do komentarza
Volvo Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Dzionek się chyli ku zachodowi a tu żadnej relacji z wyprawy. Napisz coś ja wiem będzie coś. Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Bedzie bedzie. Dzisiaj Jaskinia Niedzwiedzia, Kopalnia Zlota i Twierdza w Klodzku. Jutro dzida do domu. No prawie do domu, bo jeszcze na kawe do Tychow ) EDIT: Zrobione Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 No i powrot do domu, 350km jedynie w 14 godzin. Nie bede oryginalny jezeli pokaze jak wygladala podroz od Opola oraz co sie zjebalo. Odnośnik do komentarza
Julo Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Co tam się przydarzyło, bo fotka nie działa?, mam nadzieję, że chociaż urlop udany. Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Udany jak cholera. Zrobilismy 120% planu Odnośnik do komentarza
pawel332 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Bulba link nie działa Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Poprawione. Odnośnik do komentarza
RONIN Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Działa ale co się stało? Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgaduj. Masz 90% szans trafienia Odnośnik do komentarza
RONIN Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Pasek? ! Odnośnik do komentarza
jurczas Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Oj Oj to się narobiło.Współczuję wam Marzena napisze ze to znowu tradycja sie dzieje:-) Trzeci w tym roku przypadek w łódzkim. Odnośnik do komentarza
Julo Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Wspolczuje Bulba. Jak to dobrze, ze mam variator. Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Nie chwal sie ja tez mam ) Pasek? ! Kliny Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi