Klubowicze DaniL Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Klubowicze Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Gratuluję wyprawy, dziękuję za relację, no i pozostaje zazdrość
Sympatycy irasko Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 16 Sierpnia 2014 W ciągu 39 dni odwiedziłem 17 krajów przemierzyłem 13100 km. Oj chyba długo nikt nie pobije takiego wyniku. Gratuluje i dziękuję za fantastyczną relację.
dr.big Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Oj chyba długo nikt nie pobije takiego wyniku. (...) Gratki Jarku, wynik budzący u mnie niemały respekt . PS. Na Burgmanii pewnie nie , ale na forum motocykli turystycznych to trochę inaczej ...
Lucjan73 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Krótkie podsumowanie. Niestety tymi paroma zdjęciami które wam pokazałem nie jestem w stanie przekazać wam tego co przeżyłem. Świat Jest Piękny! W ciągu 39 dni odwiedziłem 17 krajów przemierzyłem 13100 km. z czego 11200 km. na 2oo i 1900 km promami. Wypiłam swój dwu letni limit alkoholowy i straciłem rękawice :-) Jarek gratuluje to chyba Twoja podróż życia. Napisz proszę jak możesz jakie były koszty (orientacyjne) tej wyprawy.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Administrator Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jarek, masz zacięcie To się nazywa turystyka 2oo przez duże "T" Ps. Jechałem z Tobą przez cały czas Tap by dualsim
czaro69 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ale ten sprzęt Jarka jest pojemny....bo ja też jechałem Obstawiam,że parę innych osób też jechało... Jarek super wyprawa, gratki
Jarek_PL Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jarek gratuluje to chyba Twoja podróż życia. Napisz proszę jak możesz jakie były koszty (orientacyjne) tej wyprawy. O nie Lucek to nie była podróż życia. Za rok puknie mi 50-tka :-( i nie zamierzam przepierdzieć jej w fotelu. Już zastanawiam się gdzie zdmuchnę pięćdziesiąt świeczek :-) A wiec od wyjazdu z Belgii do wjazdu do Polski całkowity koszt (życie, paliwo i przyjemności ) to coś około 1600€. Niestety Polska to drogi kraj, bo po powrocje do domu w portfelu ubyło 3200 €. Oczywiście gdybym zaplanował całą trasę, mam tu na myśli rezerwacje hoteli czy promów, koszty można by było z pewnością zredukować do 1000 €. Tymbardziej że hotele brałem jak popadło, czyli nie zawsze te najtańsze. I tu przykład jazdy we dwóch: W Ruse( Bułgarja) w całkiem przyzwoitym hotelu ze śniadaniem zapłaciłem 22€ ja i tyle samo Paweł. Sam zapłaciłbym 40€ W skali powiecmy dziesięciu noclegów, to pięć jest darmowych. A są jeszcze przecież campingi które można wziąć pod uwagę. Gratki Jarku, wynik budzący u mnie niemały respekt . PS. Na Burgmanii pewnie nie , ale na forum motocykli turystycznych to trochę inaczej ... Wiem wiem burgmania to forum typowo skuterowe, i nie zamierzam stąd się wynosić :-) a takich wycieczkach jak moje na forach motorów turystyczny można czytać i czytać. Gdybym przejechał tą trasę skuterem to z pewnością miał bym o wiele większą satysfakcję. Nie będe wymieniał nicków naszych kolegów ( żeby niechcący kogoś nie pominąć ) którzy na skuterach robili piękne trasy jak Nordcapp, Korsyka czy bardzo popularna ostatnio na naszym forum Czarnogóra. Jednak zdecydowanym mistrzostwem i motywacją dla mnie była samotna podróż Joasi do Barcelony. 5500 km. Sama, fakt że "z jajami", ale dziewczyna, Brawo! Wracając do mojej foto-relacji. Wklejając tu zdjęcia miałem świadomość że nie do każdego użytkownika tego forum jest pisana. Może niezbyt szczegółowa, błędy itd. Ale moja. Poznałem wśród Was sporą grupę naprawdę fantastycznych ludzi, i jeśli to teraz czytacie, to znaczy że do Was pisałem, i była to jakby rozmową z plecaczkiem :-) Jescze raz bardzo wam dziękuje za jazdę zemną, i te spotkania na żywo które zmuszały do dłuższych postojów na odparowanie %
Sympatycy orzeł Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jarku A na " WOLI" byles?
Jarek_PL Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jarku A na " WOLI" byles? Nie pamiętam :-( bo na WOLI byłem pijany :-))))
Marcino1 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Stary, super wyprawa i relacja. Bardzo... nowatorska A na czym, to w sumie nieistotne. Na skuterze było Ci bardziej do twarzy ale "z tyłu różnych dróg przez życie każdy ma prawo wybrać źle..." Cieszę się, że udało nam się chociaż na chwilę spotkać. Do następnego! PS To prawda, że każdego ranka budzisz się coraz przystojniejszy ale na ranczo to już kurna przesadzileś
Rekomendowane odpowiedzi