Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 29.04.2016 o 17:52, ArtCho napisał(a):

Czyli negocjacje nieudane...

Czyli udane dla ciebie, czym krócej jedziecie lepiej dla twojego zdrowia, nie ma co kozaczyć.

• Klubowicze
Opublikowano

Podsumowując: spotykamy się na stacji 123 w Lubieszynie o 10.15-10.20 (ja muszę na 10.00 być w Stobnie po paczkę, więc przewiduję niewielki margines czasowy.

Jedziemy do Neubrandenburga - przelot, aby jak najprędzej znaleźć się w ciekawych miejscach i tam będziemy sobie jeździć. Będziemy robić sporo przerw. Zamierzam zabrać ze sobą kanapki na drugie śniadanie. W Niemczech staniemy na bratwursta, albo kebab. Albo bułkę z rybką. Także warto ze sobą zabrać kilka marek. Będziemy tez tankować w NRD, bo raczej nie wystarczy paliwa z Polski.

Do Neubrandenburga jedziemy szybko, a pózniej wolno. Zatrzymujemy się na zdjęcia. Tak na prawdę nie wiem dokładnie gdzie będziemy jeździć - będziemy stosować tzw. planowanie dynamiczne: czyli na miejscu będziemy skręcać tam, gdzie jest fajnie.

Opublikowano

Powiedzcie mi czy za paliwo w NRD moge zaplacic polska karta z BPH czy musze miec gotowke EUR?

Opublikowano
  W dniu 1.05.2016 o 18:28, ArtCho napisał(a):

Podsumowując: spotykamy się na stacji 123 w Lubieszynie o 10.15-10.20 (ja muszę na 10.00 być w Stobnie po paczkę, więc przewiduję niewielki margines czasowy.

Jedziemy do Neubrandenburga - przelot, aby jak najprędzej znaleźć się w ciekawych miejscach i tam będziemy sobie jeździć. Będziemy robić sporo przerw. Zamierzam zabrać ze sobą kanapki na drugie śniadanie. W Niemczech staniemy na bratwursta, albo kebab. Albo bułkę z rybką. Także warto ze sobą zabrać kilka marek. Będziemy tez tankować w NRD, bo raczej nie wystarczy paliwa z Polski.

Do Neubrandenburga jedziemy szybko, a pózniej wolno. Zatrzymujemy się na zdjęcia. Tak na prawdę nie wiem dokładnie gdzie będziemy jeździć - będziemy stosować tzw. planowanie dynamiczne: czyli na miejscu będziemy skręcać tam, gdzie jest fajnie.

wyśmienicie :clapping:

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 1.05.2016 o 18:34, grota10 napisał(a):

Powiedzcie mi czy za paliwo w NRD moge zaplacic polska karta z BPH czy musze miec gotowke EUR?

Możesz mieć polską kartę (bank przeliczy należność po swoim kursie na dany dzień)... Warto sprawdzić tylko przed tankowaniem, czy na szybie stacji jest honorowany Twój płatnik (np. MasterCard, Euronet itp)...

• Klubowicze
Opublikowano

Pamiętajcie, żeby zabrać dowód osobisty. Karty kredytowe i płatnicze zwykle na stacjach przechodzą. Gorzej w niektórych marketach.

Opublikowano

Dzieki za info.Juz zacieram rece !OKK !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

Koledzy, przepraszam, ale z przyczyn rodzinnych - odpadam z dzisiejszej mini-wyprawy.

Pozdrawiam i życzę udanej i bezpiecznej przejażdżki.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 2.05.2016 o 09:49, Elvis napisał(a):

Skąd ja to znam ... mało tego ... byłem pewien że tak będzie ... :)

Pozazdrościłam Tobie, Trollu stargardzki ;)

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 2.05.2016 o 10:02, Urbi napisał(a):

Pozazdrościłam Tobie, Trollu stargardzki ;)

Przestańcie TROLLOWAĆ, nie jest to miłe dla Mirka nawet jak jest to żart.

Opublikowano

wróciliśmy, jak zwykle cuda obejrzeliśmy, tymczasem przylgłem do kaloryfera albowiem nieco ostatni odcinek jakoś mnie schłodził. Jak strzepnę śnieg to może jakieś zdjęcie nawet wstawię- oczywiście po Artura (brawo brawo jak zwykle artystycznie nas prowadził i cuda pokazywał) sprawozdaniu z mapą

• Klubowicze
Opublikowano

Piotrek, Grzesiu, Romek - dzięki za wspólny przejazd, pogaduchy i w ogóle! KriSSo, Roger - dziękujemy za odprowadzenie.

Jak trochę ochłonę wrzucę mapę z trasą przejazdu. Szkoda, że nie wszystko się udało, ale tak zwykle bywa...

Opublikowano

Artur dziękuję jeszcze raz wspaniała wyprawa jesteś poprostu najlepszym przewodnikiem jakiego znam było rewelacyjnie kto nie był niech żałuje :clapping:

• Klubowicze
Opublikowano

1809737744b55b79dd5bf7ed81b1a567.jpg

604ed19507606516e5b43a880df5fe3c.jpg

Trochę ponad 300 km :)

Opublikowano

Nie wątpię, musiało być genialnie pozdrawiam

Opublikowano

Ja rowniez przylaczam sie do podziekowan.Wyprawa poprowadzona przez Artura,jak zwykle na najwyzszym poziomie.Duzo zwiedzania,tempo akurat. Dzieki chlopaki

• Klubowicze
Opublikowano

Kilka zdjęć.

c94e0692d31ecd17e9536d35a26f2161.jpg

ffdf7367573205a8f1f91f26dfff9c6f.jpg

595dda2e18477e49aca79eef9f1c0e45.jpg

96c0eff8767d08a010141e064b6b7955.jpg

e0ad06b4241e97830a18c0b5c5b0e3e6.jpg

8dc3a806d4dc2169499d376eddd250c5.jpg

Opublikowano
507e679cd8c12735med.jpgaffeb8175a8caeb2med.jpgface6d9a5533e4efmed.jpgfbea172ccb628b49med.jpgaa67783bd5025d10med.jpge7768cae806cc9efmed.jpg7fbec764af398d60med.jpg0be8f4eb2687c967med.jpg3129b64282de79f2med.jpg kilka zdjec
Opublikowano

Burg stargard- to co mnie tknęło, ale nie zobaczyliśmy Burg_Stargard_Altes_Tor_und_M%C3%BCnzpr%C3%A4gerei.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

No niestety takie są wyjazdy ze mną... Czasem mijamy ładne rzeczy i miejsca, bo nie chce się cofać. A spytałem czy szukamy!

• Klubowicze
Opublikowano

Grupa zwiadowcza rusza w piątek do Kopenhagi, żeby nie brać żadnego dnia urlopu plan naszej mini wyprawy jest następujący

- piątek około 19-tej wyjeżdżamy do Świnoujścia grupą lub pojedynczo jeszcze nie ustaliliśmy,

- około 23-ciej załadowani na prom odbijamy w stronę Ystad,

- sobota, z samego rana jesteśmy w Ystad i jedziemy malowniczą Szwecją do mostu i tunelu w stroną Kopenhagi

- cały dzień zwiedzamy stolicę Danii wszystko co się da i wieczorem wracamy do Ystad na prom,

- zakupy w sklepie bez cłowym i impreza do rana,

- niedziela rano jesteśmy w Świnoujściu i po drodze odwiedzamy Meridę i Wd40.

- około południa rozjeżdżamy się do domów w Szczecinie.

• Klubowicze
Opublikowano

Łał! Że tak powiem! Fajnie! Tylko pamiętajcie, że w Skandynawii za miastem jedzie się 80 km/h. Rolki Wam się rozgrzeją od takiej powolnej jazdy ;-)

Pozdrówcie ode mnie kopenhaską syrenkę! I... zazdraszczam.

Opublikowano

Na południu Szwecja nie jest malownicza, ale oczywiście również zazdraszczam !

Na pewno będziecie zadowoleni, choć nie mam pojęcia kto, ale będziecie.

• Sympatycy
Opublikowano

Wszystkim uczestnikom tej skandynawskiej wyprawy życzę udanej, pełnej wspaniałych wrażeń i bezpiecznej podróży. Szerokości i bezawaryjności oraz sprzyjającej i ładnej pogody.

P.S. A tak na marginesie, to tego typu wyprawa nie jest zgodna z formułą mini-wypraw. ;-)

Czekamy na relacje w temacie wycieczek i wypraw.

Opublikowano

Zazdraszczam i szerokości życzę i sprzyjającej pogody

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka