Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli 2 maja to odpada (praca), jeżeli wtorek to czemu nie.

• Klubowicze
Opublikowano

No tak...

Chodzi o 2 maja, poniedziałek.

Myślę, że rozsądnie byłoby wyjechać do 10.00. Krzyś, tak jak kiedyś pojechaliśmy we dwójkę na jeden dzień.

• Klubowicze
Opublikowano

Tak, Elvis. Tylko przypadku kilkunastostopniowej pogody i słoneczka. W innym przypadku (bez słońca), coś krótszego i bliższego. Poniżej 10 stopni i/lub deszczu.... nic.

Myślę, że realnie będzie to trochę ponad 300 km, a więc z tankowaniem w NRD.

Ciekawe, która prognoza się sprawdzi. Dobrze byłoby, żeby ta niemiecka :)

• Sympatycy
Opublikowano

Artur, bardzo się cieszę wznowiłeś temat mini-wypraw i z przyjemnością wezmę udział w tegorocznej wyprawie inauguracyjnej:

1. ArtCho

2. KriSSo

3. Urbi

Opublikowano

ja niestety w robocie i to na popołudnie. Ale w końcu kupuję Ewie furę jutro rano w Bydzi. Wojtek - jak poradziłeś udało mi się dodzwonić do Dealera w Bydzi. Wszystko potwierdzili, bo auto było używane przez ich stałego klienta , a jeździła nim jego zona do przedszkola z dzieciakami stąd niski przebieg. Teraz sprzedaje ich kuzyn, bo tak jak w Jazzach najczęściej bywa auta idą po rodzinie

• Klubowicze
Opublikowano

No jeśli tak będzie... Trzymajcie kciuki!

http://www.wetter.de/deutschland/wetter-karte-brandenburg-c49p12/tag-6.html

Zrzut%20ekranu%202016-04-27%20o%2011.35.26_zpsjk7ccy1c.png

Myślę tak z gruba o takiej trasie - w sumie trochę ponad 400 km. Szybki przelot do Neubrandenburga (może nawet autostradą, żeby było szybciej), a stamtąd pomiędzy jeziorami ładnymi drogami.

Zrzut%20ekranu%202016-04-27%20o%2011.42.40_zpstvwfzofi.png

Opublikowano

Hm trasa wykreślona niecałe 300 km Arturze- czy po drodze są jakieś atrakcje, które można obejrzeć i zrobić sobie zdjęcia, inaczej mówiąc zawiera w sobie pakiet zwiedzam i oglądam czy tylko jadę?

• Sympatycy
Opublikowano

Piotruś, nie kombinuj tylko wpisuj się na listę i szykuj Forzę. Na pewno zatrzymamy się kilka razy i zrobimy kilkadziesiąt zdjęć, a może nawet coś zjemy i wypijemy w jakiejś fajnej, klimatycznej kawiarence albo lokalu.

Opublikowano

o której planowany powrót?

Opublikowano

o której planowany powrót?

Istotna była by to informacja

• Klubowicze
Opublikowano

No pomyliłem się. Nieco ponad 300 ale chyba mniej niż 400.

Co do zwiedzania - tak, jak napisał Wojtek i w sumie tak, jak podczas spontanicznej wycieczki przez Kostrzyn i Chwarszczany. Generalnie celem jest jazda po fajnych trasach, ale po drodze jest sporo atrakcji, przy których warto się zatrzymać. Na pewno nie będzie zwiedzania - tzn. oglądania muzeum przez dwie godziny.

Zatrzymujemy się w miasteczkach, jemy bratwurst i lody. Kilka atrakcji, to Ravensbruck (ale to jest na końcu i możemy nie zdążyć tam wejść; no i tylko pobieżnie). Inna atrakcja, to piękne miasteczka, jak Furstenberg, Burg Stargard, Rheinsberg. A jeszcze inna, to: zespół pałacowy w Rheinsberg.

http://www.forum.burgmania.net/topic/20108-nasze-plany-mini-wypraw/page__st__600#entry423267

http://www.forum.burgmania.net/topic/20108-nasze-plany-mini-wypraw/page__st__600#entry423330

(Trasa zbliżona do tego, co powyżej).

A o której wracamy? Mam nadzieję, że do 18-19, jak ruszymy o 10.00.

Opublikowano

Wstepnie prosze mnie wpisac na liste

• Klubowicze
Opublikowano

1. ArtCho

2. KriSSo

3. Urbi

4. Grota 10

:)

Myślę, że nią ma przeciwwskazań, żeby pojechali z nami koledzy np. ze Świnoujścia. Możemy się spotkać na autostradzie, jak ostatnio z Robssonem :)

• Sympatycy
Opublikowano

Arturze, nawet nie wiesz (a może się domyślasz) jak bardzo chciałbym powtórzyć wycieczkę pod Twoim przewodem :) niestety urlopy współpracowników pokrzyżowały mi wszelkie plany :(

Opublikowano

Żona myśli, czy dać mi wolne czy też nie- jeżeli da wolne, jadę

• Klubowicze
Opublikowano
Arturze, nawet nie wiesz (a może się domyślasz) jak bardzo chciałbym powtórzyć wycieczkę pod Twoim przewodem :) niestety urlopy współpracowników pokrzyżowały mi wszelkie plany :(

Nieskromnie powiem, że domyślam się i pamiętam, że dobrze mi się z Tobą jechało. Na razie jest szansa 30%, że wycieczka się odbędzie w takim kształcie - niestety muszę mieć pewność, że będzie w miarę ciepło, żeby wybrać się na cały dzień... Kolejne 30 %, to że jeśli będzie bezdeszczowy, ale chłodno, to niestety tylko wyjazd wkoło komina z 2-3 godzinki. No i jeśli będzie miało padać, to nie pojedziemy...

Minimi, dopisuję Ciebie do bandy. Ale musimy mieć wszyscy na względzie powyższe ustalenia. Niestety, do końca czerwca nie mogę hojraczyć... :(

• Sympatycy
Opublikowano

Artur, jeśli pogoda nie spełni Twoich oczekiwań na udział i zorganizowanie mini-wyprawy, to wyjazd w godzinach południowych na 2-3 godzinki też będzie fajną alternatywą.

Byle nie padało

Opublikowano

Artur, jeśli pogoda nie spełni Twoich oczekiwań na udział i zorganizowanie mini-wyprawy, to wyjazd w godzinach południowych na 2-3 godzinki też będzie fajną alternatywą.

Byle nie padało

Zapytam się skromnie klubowiczów- czy pod postami nie można by wstawić lajków, wtedy bym zalajkował Twoją wypowiedż i Artura. W ten sposób dałbym wszystkim sygnał, że zgadzam się z waszymi wypowiedziami czuwam. Tak Arturze, dziękuję za dopisanie, jak moja żona zaciśnie mi łańcuch na szyi , albo spuści mnie z tegoż łańcucha to natychmiast to zgłoszę. Możnaby zamiast lajków dać jakieś symbole- krzyż w górę, albo krzyż, albo wronia łapa w dół. Dużo wronich łap komentarz znika i pojawia się kara- wrony anonimowe. Wtedy mógłbym być anonimowo podły

• Sympatycy
Opublikowano

Coś musiał sobie beer.gif

Ja nie mogę ...... "całe życie z Wariatami" happy0005.gif

Fajne to nasze GZ, nie ma co .... grouphugg.gif

• Klubowicze
Opublikowano

Funkcja polubienia jest w Tapatalku, ale nie wiem co się dzieję jak nacisnę łapkę...

b14144eaa4600ecf06362dce88f30a61.jpg

-—----------------

Ale z innej beczki. Mądrego i warto posłuchać! Wczoraj gadałem z Markiem, który uświadomił mi, że nasza mini wyprawa będzie dwa dni po wyjściu ze szpitala. Płyny, które przyjmuję, to trucizna i mój organizm zawsze jest osłabiony, łatwiej mogę złapać infekcję. Wiecie, tak na co dzień tego się nie czuje, bo to krew (spadają białe krwinki i hemoglobina - nie zawsze i nie zawsze mocno, ale tak się dzieje). Jak rzekłem - tego jakoś specjalnie się nie czuje, więc wydaje mi się, że wszystko jest jak zawsze.

Morał, chyba zbyt ambitny plan sobie wyznaczyłem. Panowie chętni, jeśli dla was jest ok, to spotykamy się o 10.15 - 10.20 na 123 w Lubieszynie (okazało się, że muszę jeszcze rano pojechać do Stobna do DPD, bo tam czeka na mnie paczka, a mają czynne od 10.00...).

Ja wtedy zdecyduję się na ile jestem sprawny, ale wycieczka raczej będzie krótsza niż wcześniej zaplanowałem... Sorry...

Plan przewidywał 7-8 godzin, a myślę, że rozsądnie byłoby 4-5 max. Pozwólcie, że zostawimy tę kwestię otwartą.

Opublikowano

Artur zdrowie na 1 miejscu bo jest tylko jedno nie szarzuj nawet 2 godzinna wycieczka pod twoim dowództwem będzie wspaniała proszę dopisać mnie do listy

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• Sympatycy
Opublikowano

Artur, tak jak napisali moi przedmówcy, zdrowie jest najważniejsze a każda godzina na przejażdżce pod Twoim przewodnictwem to czysta przyjemność i super wyprawa.

• Klubowicze
Opublikowano

Chłopaki, dzięki za miłe słowa! :)

Zobaczymy jak będzie. Będziemy reagować na okoliczności.

1. ArtCho

2. KriSSo

3. Urbi

4. Grota 10

5. Romeo

6. Melmacie

7. Minimi (?)

• Sympatycy
Opublikowano

Przy czym ja muszę być około 14:00 w domu, także albo nie pojadę wcale, albo będę zmuszony urwać się i opuścić peleton.

• Klubowicze
Opublikowano
Przy czym ja muszę być około 14:00 w domu, także albo nie pojadę wcale, albo będę zmuszony urwać się i opuścić peleton.

Czyli negocjacje nieudane...