Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Aby było głośniej , wydechy akcesoryjne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja uważam że akcesoryjny wdech spełnia swoją rolę jak mi się uda w wrzucić mój filmik to ocenisz.http://www.youtube.com/watch?v=OXnKAGBotWM

kręcone w garażu także efekt tez będzie trochę inny.

Wow, bardzo fajnie to brzmi :)

Osobiście uważam, że głośniejszy wydech poprawia trochę bezpieczeństwo. Nie raz jadąc w martwym punkcie samochodu obok zostałem prawie staranowany z tego względu, że mnie nie słychać.

Zapodam jeszcze filmik skutera z tłumikiem od Mercedes S-klasy :D

jak dla mnie bomba!
Opublikowano

Oprócz skuterów zorientowanych na sport t.j. T-maxa, Italjet Dragstera itp. głośniejszy wydech w skuterze jest równie przydatny, jak głośne łożyska w pralce.

Opublikowano

Geni generalnie co do kwestii akustycznej zgodzę się, ale jest jeszcze jedna kwestia- trwałość. W przypadku akcesoryjnych mamy zazwyczaj wykonanie z kwasówki, co np. w przypadku burgmana 650 bije na głowę oryginał, gdzie przy ok 40 -50 tyś km przelotu do wywalenia jest kolektor, bo jest zrobiony chyba z blachy od rynny.

Opublikowano

To jest dobra przyczyna. Z podobnego powodu wymieniłem układ u siebie - oryginalny miałem przytarty, a pod reką akcesoryjny z kompem w tej samej cenie, co oryginał.

Opublikowano

Oprócz skuterów zorientowanych na sport t.j. T-maxa, Italjet Dragstera itp. głośniejszy wydech w skuterze jest równie przydatny, jak głośne łożyska w pralce.

Dużo w tym racji, ale hobby rządzi się swoimi prawami :msn-wink:

Opublikowano

Mam ZARDa od downtowna tylko trochę zdekompletowany bo dla mnie było za głośno i zmieniłem na coś innego , ale sam tłumik mi został , jak coś to pisz na PW

Opublikowano

Akcesoryjny wydech jest znacznie lżejszy. Nie mogłem wprost uwierzyć ile zbędnych kilogramów woziłem do tej pory. Fajnie wygląda, dźwięk też na plus. Pozdrawiam.