Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Maja 2014 Administrator Opublikowano 14 Maja 2014 Kolejny news zlotowy Wątek powiązany z X Ogólnopolskim Zlotem Maxi Skuterów *Burgmania 2014* Podobnie jak w roku ubiegłym, tak i w tym na imprezie dostępny będzie mobilny serwis skuterów, którym zajmie się firma Brum Serwis Proponujemy na terenie zlotu prosty i szybki serwis ze względu na ograniczony czas imprezy i możliwości napraw na miejscu: - elektryka (żarówki, akumulatory , świece) - hamulce (klocki, płyn) - serwis ogólny (filtry, olej, paski, rolki) - opony (łatanie doraźne bez demontażu opony) - ewentualnie inne proste czynności serwisowe, które nie będą zajmowały dłużej niż 30 minut. Serwis będzie posiadał ze sobą części eksploatacyjne do popularnych modeli maxi skuterów, typu v-belty, rolki, sprzęgła, klocki i oleje itp. Każdy kto zapisze się na zlotowy przegląd serwisowy, po okazaniu ważnego identyfikatora, który dostanie podczas rejestracji, będzie mógł skorzystać ze specjalnej oferty. Płacimy tylko za części (ceny promocyjne), sama robocizna- GRATIS! Wszystkich chętnych, którzy przewidują skorzystać z tej opcji na zlocie prosimy o wpisy z ewentualnymi pytaniami w niniejszym wątku. W przypadkach mniej popularnych modeli skuterów a także w sprawach potwierdzenia swojej obecności proszę kontaktować się: brumserwis@gmail.com lub pod numerem stacjonarnym 22 811 67 00
dzialkowiec Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Ja skorzystać bym chciał - T-max 500, wymiana płynu hamulcowego (3 obwody), wymiana klocków (przód, tył), wymiana oleju w przekładni
T0MEK Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Piaggio MP3 - także poproszę o wymianę płynu hamulcowego, ew. klocki tylne (dawno nie sprawdzałem w jakim są stanie, więc nie jestem w stanie teraz powiedzieć).
adam_us Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Aprilia Atlantic 500 również wymiana całego płynu hamulcowego
Sympatycy Cormoran Opublikowano 15 Maja 2014 Sympatycy Opublikowano 15 Maja 2014 Burgman 650 2009 r - filtr + oleje - klocki przód i tył - świece części będę miał swoje. Pytanie: Można ze swoimi częściami ?
Klubowicze Domel Opublikowano 15 Maja 2014 Klubowicze Opublikowano 15 Maja 2014 Super. Burgman 400 - wymiana klocków tył/przód.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 15 Maja 2014 Sympatycy Opublikowano 15 Maja 2014 GP 800.Wymiana klocków przód/tył. Klocki mam swoje.
Daro Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Witam, wymiana paska i rolek wariatora, części będę miał swoje Kymco Xciting 500 gaźnik.
Pan rypak Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Wymiana płynu hamulcowego,chłodniczego,może olej w lagach?
Sympatycy Miętus Opublikowano 17 Maja 2014 Sympatycy Opublikowano 17 Maja 2014 Czyszczenie lub wymiana filtra powietrza, wymiana żarówek przód ( żarówki mam ), sprawdzenie klocków i tarcz.
zuraw_1990 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 chciałbym ,żeby ktoś fachowym okiem przejrzał mój skuterek i wypowiedział się jaki jest stan mojej maszyny i czy mam coś do wymiany , pewnie będę chciał klocki przód wymienić
Sympatycy irasko Opublikowano 17 Maja 2014 Sympatycy Opublikowano 17 Maja 2014 Burgman 400 K7 - Sprawdzenie elementów eksploatacyjnych, klocki, tarcze pasek, rolki, itp. W razie potrzeby wymiana.
Nurider Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Wymiany - płynu hamulcowego i ewentualnie oleju w lagach. Kymco People GT 300i
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Administrator Opublikowano 18 Maja 2014 Proponujemy na terenie zlotu prosty i szybki serwis ze względu na ograniczony czas imprezy i możliwości napraw na miejscu: - elektryka (żarówki, akumulatory , świece) - hamulce (klocki, płyn) - serwis ogólny (filtry, olej, paski, rolki) - opony (łatanie doraźne bez demontażu opony) - ewentualnie inne proste czynności serwisowe, które nie będą zajmowały dłużej niż 30 minut. wymiana olej lagi - Burgman 400 Wymiana oleju w lagach nie łapie się w 30 minutach.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 18 Maja 2014 Klubowicze Opublikowano 18 Maja 2014 A czy będzie możliwość regulacji przepływu powietrza między garami (taka ogólne regulacja silnika)? U mnie nie ma możliwości tego zrobić z braku wakuomeru, a serwis mobilny chyba ma coś takiego na stanie??
Sympatycy Zenek Opublikowano 19 Maja 2014 Sympatycy Opublikowano 19 Maja 2014 Jeśli są jeszcze wolne moce przerobowe to pisałbym się na wymianę olejów (silnik, przekładnie) - macie oleje Motula?, oraz na wymianę płynu hamulcowego.
brumserwis Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Wymiana płynu hamulcowego,chłodniczego,może olej w lagach? Witam. płyn chłodniczy oraz olej w lagach tylko na miejscu w serwisie. doraźne naprawy na miejscu na zlocie i wymiany których operacja nie przekroczy 30minut. Pozdrawiam. Na terenie zlotu na miejscu będziemy tylko w sobotę. Nie przeprowadzamy wtedy skomplikowanych napraw i regulacji. Chcemy poświęcić na każdy pojazd nie więcej jak 30minut, tak żeby wszyscy zdążyli. W grę wchodzą doraźne naprawy i wymiany: klocków, pasków, rolek , żarówek, świec itp. Operacje typu wymiana oleju w zawieszeniu oraz płynu chłodniczego, regulacje silników, zaworów, synchronizacja gaźników oraz inne czasochłonne czynności nie będą wykonywane ze względu na ograniczony czas, a także ograniczone możliwości serwisu pojazdów w polowych warunkach (nie wymieniamy opon a tylko możemy je doraźnie załatać). Proszę wszystkich uczestników o rozsądne podejście do tematu serwisu pojazdów na terenie zlotu. Zamysłem tworzenia mobilnego serwisu było usunięcie usterek i pomoc uczestnikom w pojazdach które uległy drobnym awariom podczas podróży na imprezę lub na miejscu, a także zapewnić bezpieczny powrót do domu po imprezie i wyeliminować usterki powstałe w trakcie imprezy.
ptaku_1 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Potrzebuje zrobic serwis po 12k niestety na zlocie nie bede ale z checia skorzystałbym z poromocji na miejscu tj na Modlinskiej
Klubowicze AREQ Opublikowano 19 Maja 2014 Klubowicze Opublikowano 19 Maja 2014 ja bede chciał zprowdzić amory z przodu i uzupełnić w nich płyn - bo mi coś klepie na dziurach i wydaje mi sie że to bedzie od tego
Sympatycy zegar Opublikowano 19 Maja 2014 Sympatycy Opublikowano 19 Maja 2014 Wymiana płynu hamulcowego oraz świecy (najlepiej irydowa) - YP400.
Abach Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 (...) Zamysłem tworzenia mobilnego serwisu było usunięcie usterek i pomoc uczestnikom w pojazdach które uległy drobnym awariom podczas podróży na imprezę lub na miejscu, a także zapewnić bezpieczny powrót do domu po imprezie i wyeliminować usterki powstałe w trakcie imprezy. Bardzo dobry pomysł. Tym bardziej, że w zlocie będzie brała udział rekordowa ilość maszyn, a zawsze może się "coś" komuś przytrafić. Wydaje mi się, że zdarzenia losowe, które wydarzą się w czasie dojazdu na zlot i podczas samego zlotu powinny mieć pierwszeństwo przed zaplanowanymi, drobnymi "serwisami". I wcale nie myślę tu o sobie bo mam nadzieję (odpukać w niemalowane), że dojadę i wrócę bez żadnych problemów sprzętowych.
Administrator Artix Opublikowano 19 Maja 2014 Administrator Opublikowano 19 Maja 2014 FJS600 - Olej, filtry, płyn hamulcowy, świece, oczywiście jeśli potrzeba to klocki, na pewno klocek od ręcznego + mój pasek napędowy do wymiany (posiadam przywioze),
Rekomendowane odpowiedzi