Skocz do zawartości
Forum Burgmania

SYM- opinie, sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dodam swoje 3 grosze....

Dwa lata temu ujeżdżałem skuter z duszą - Honda Spacy 125. Takich skuterów obok Helixa już nie ma...Sentyment jak za pierwszym polonezem z Pewexu!

W tamtym sezonie stałem się szczęśliwym posiadaczem YP 250, bo myślałem, że wystarczy na miasto. Guzik prawda!

Te 125/250 cm to prolog niezależnie od marki:)

Opublikowano

Ten skuter nie będzie jeździł w mieście, tylko na wsi, po bułki, do sadu itp. Dla mojego taty w zupełności wystarczy...

Dzięki za opinie..

Opublikowano

Witaj Rafalski !

Gratuluję zakupu. Będzie tacie na pewno dobrze służył. To bardzo starannie wykonane i dobre jakościowo skutery.

Pozdrawiam, Maro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie, jak ten SYMjest chłodzony?

Opublikowano

Dzięki

wg tego co podałeś ma być chłodzony cieczą, ale mój jest z 2009r i nie jestem pewien czy ma takie chłodzenie...

Opublikowano

Jest chłodzony cieczą.

Opublikowano

Mój z 2009 też jest chłodzony cieczą, nawet chłodnicę ma z przodu

EDIT:

Coś nie tak z Twoim sprzętem...jestem bardzo ciekaw. Napisz coś więcej

Opublikowano

Witaj Rafalski ! Chłodzony cieczą na pewno, wszystkie modele GTS/Joymax taki układ chłodzenia miały. Łatwo sprawdzić patrząc na wlot powietrza za przednim kołem. Za kratkami winna być widoczna chłodnica. Tak profilaktycznie po zakupie warto poza wymianą oleju silnikowego i przekładniowego wymienić również płyn chłodniczy oraz hamulcowy. Często o tych ostatnich się zapomina. Pozdrawiam, Maro

Opublikowano

Dzięki Panowie. Sprawdziłem dopiero wczoraj, bo wcześniej nie miałem okazji, ponieważ skuter został w Piastowie, a ja przebywam obecnie u rodziców. Wczoraj zrobiłem nim trasę 160km i muszę powiedzieć, że sprawdził się super (szczególnie w zakorkowanym wylocie ze stolicy na Radom :) - jak każdy jednoślad)

Chłodnica oczywiście jest.

Do stolicy jechaliśmy na 4 motocykle. Zostawiłem swój motocykl, a wracałem skuterem i muszę przyznać, że prędkość 90-100 km/h, to dla niego żaden problem w trasie i z taką właśnie prędkością jechaliśmy wcześniej do W-wy.

Ogólnie póki co same pozytywny!!

Może poza trochę za sztywnym zawieszeniem z przodu...