rafalski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam Co sądzicie o tej marce? Ma lub miał ktoś z nią do czynienia? Konkretnie model GST 125.
Sympatycy irasko Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Sympatycy Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Osobiście nie szukałbym pojemności 125, Nie myślałeś o 300 evo albo 400 ?
maro99 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witaj Rafalski! Owszem miałem, a właściwe nadal mam coś z tą marką do czynienia. Od SYM-a Joymaxa 250 zacząłem swoją maxi skuterową przygodę. Na niektórych rynkach występuje pod nazwą GTS 250. Jeśli chodzi o wykonanie i wartości użytkowe to na nic nie można narzekać. Wyposażenie na wysokim poziomie: pozycyjne przednie i lampa tylna wykonane w technologii LED, halogeny i zintegrowany układ hamulcowy ma nie każdy skuter. Zużycie paliwa ok. 3,5-4 l100km, V max ok.140 km/h. Serwis, wymiana oleju w silniku co 3000km, w przekładni co 5000km, pasek co 12000-18000 km. Podstawowe części dostępne, pozostałe na zamówienie. Jeśli chodzi o miasto to jest super, w dłuższej trasie z plecaczkiem zaczyna już delikatnie brakować mocy dlatego kupiłem B650, który znów w mieście nie rozpieszcza łatwością manewrowania. Model Joymax/GTS125 jest nieco słabszy i wolniejszy, ale akurat wystarczający na miasto. Gabarytowo identyczny jak wersja 250. Pozdrawiam, Maro
rafalski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dzięki koledzy za opinie. To ma być skuter dla mojego taty, więc 125 wystarczy... Ja jężdżę Banditem 600
Gość maxell Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 SYM - bardzo dobra, mało znana i uznana u nas marka. Osobiście nie miałem, nie mam, ale słyszałem wiele dobrego. Porównywalna z KYMCO.
Jerry_R Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 SYM GTS125 2014 z ABS i STOP & START. Jakosc, niezawodnosc - jak koledzy wyzej napisali.
rafalski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dzięki jeszcze raz Jutro jadę obejrzeć ten egzemplarz, chociaż cena niższa niż w innych ogłoszeniach http://tablica.pl/oferta/sym-gts-evo-125-09r-ladny-radom-dostawa-burgman-atlantic-CID5-ID5iQbn.html#fd60a550c2
Gość maxell Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Francuzik? Dobrze widzę? Przyjrzyj mu się dobrze, żeby skuchy nie było
rafalski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Tak, z Francji, ale z tego co przeglądam ogłoszenia to chyba z 90% jest z Francji. Czego się można spodziewać po takim skuterze z Francji? Na co uwagę zwrócić?
Gość maxell Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Francja i Włochy to główne źródła dzisiaj. A czego się spodziewać? Wszystkiego. Często to egzemplarze powypadkowe albo w takim stanie, że...nawet strach myśleć Nie wszystko co na zdjęciach wygląda dobrze, w rzeczywistości nadaje się, żeby na to usiąść nawet już o jeździe nie mówię Najlepiej jakbyś miał możliwość sprawdzenia moto w jakimś niezależnym warsztacie, a jak Ci gość odmówi to od razu go opuść.
Nurider Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Chociażby na to ,że przebieg ok. 2500 km( jeśli dobrze zauważyłem bo zdjęcia kiepskie) w 5 letnim skucie z Francji jest nierealny . Stan opon też wskazuje, że było jeżdżone...
Gość maxell Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jak szukasz używki sprowadzonej to osobiście polecam komis na Puławskiej w Warszawie - Armed Bike. Tam masz przynajmniej pewny sprzęt, nie zawsze dobry, ale przynajmniej Cię nikt nie orżnie, że bezwypadkowy czy coś, zawsze wszystko powiedzą i nie ma ściemy. Chociaż 125 mogą nie mieć.
Barteq Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jak już pisałem w innym temacie Armed Bike to kombinatorzy jak większość. Kiedyś oglądałem u nich Kymco Grand Dink 250 z licznikowym przebiegiem ok 15tyś km, pod kanapą zaś leżała oryginalna książka serwisowa z adnotacją o jakiejś naprawie lub serwisie przy przebiegu 2x większym. Tak samo opona przednia była zjechana z boku - sprzedawca opowiadał że to zapewne od częstszego skręcania w jedną stronę...
rafalski Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Nurider przebieg to 25tys, a nie 2,5tys
pawelecm Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Miałem sym-a sharka 50 w dwusuwie. Nie miałem mu nic do zarzucenia, sprzęt solidny. Jakość porównywalna z Kymco, choć plastiki miał chyba lepsze niż w moim obecnym agility. W tamtym roku polowałem na używanego CItycoma 300, ale jak na złość nie był nic ciekawego. W tym roku widziałem co najmniej 2 fajne ogłoszenia. Z symów 125 fajny jest joyride (typ małego kanapowca) silnik chłodzony cieczą, lub gts 125, natomiast typowo do miasta zastanowił bym się nas vs125 - mniejsze gabaryty, silnik chłodzony powietrzem, tańszy. Są jeszcze symy na dużych kołach tu masz porównanie do konkurencji, chwalą min. nowoczesny silnik: http://www.moto125.cc/f125cc/pruebas/item/572-comparativa-rueda-alta-low-cost Jest jeszcze sym jet 4 125 - mały skuter z silnikiem 125: http://sym.pl/#home/produkty/jet-4-125 Widziałem test na jakiejś czeskiej stronie i bardzo chwalili go za przyspieszenie jak na 125. Zobacz: W ogóle sym ma dużo skuterów 125 w obecnej ofercie, zobacz na polską stronę importera. Pozdro
Gość maxell Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jak już pisałem w innym temacie Armed Bike to kombinatorzy jak większość. Kiedyś oglądałem u nich Kymco Grand Dink 250 z licznikowym przebiegiem ok 15tyś km, pod kanapą zaś leżała oryginalna książka serwisowa z adnotacją o jakiejś naprawie lub serwisie przy przebiegu 2x większym. Tak samo opona przednia była zjechana z boku - sprzedawca opowiadał że to zapewne od częstszego skręcania w jedną stronę... To najwyraźniej zmienili podejście bo ja tam swojego kupiłem i nie miałem zastrzeżeń. Kilku chłopaków również u niego brało.
Mikołaj Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Osobiście nie szukałbym pojemności 125, Nie myślałeś o 300 evo albo 400 ? Nie przekreślałbym tak szybko 125. To, według mnie, idealna pojemność na miasto. Wystarczające osiągi żeby nie powodować zatoru i być pierwszym ze świateł oraz małe spalanie. Naturalnie, jeżeli autor planuje dalsze eskapady to więcej cm3 w trasie to duży plus.
power_777 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Osobiście jeżdżę 250 tką i zastrzeżeń nie mam. Wyposażenie i jakość wykonania ok. Ogólnie model ten zbiera pozytywne recenzje. Z tego co się orientuję to 125 ki nie były oferowane w oficjalnej sprzedaży na naszym rynku.
rafalski Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2014 To nawet nie będzie skuter do miasta, tylko na wieś, podjechać do sklepu, do sadu itp.
maro99 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witaj ! W takich warunkach się na pewno sprawdzi. Do 110-120 km/h się rozpędzi, a prędkość ok 80 km/h będzie dla niego przelotową. Zużycie paliwa zapewne ok 3-3,5l/100km. Zapytaj tylko w serwisie SYM np. SebBike jak z częściami do tej pojemności. Do PL były sprowadzane tylko 250 i 300 ccm. Oczywiście przy zakupie nie kieruj się emocjami tylko rozwagą. Pozdrawiam, Maro
rafalski Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Oczywiście przy zakupie nie kieruj się emocjami tylko rozwagą. Z tym czasami mam problem pomimo swoich lat Na szczęście biorę kumpla, który zna się na temacie...
rafalski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2014 I stało się... http://allegro.pl/sym-gts-evo-125-i4121459419.html
ALFI Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Widziałem ten sprzęt, wiem kto koło niego robił - będzie Ci dobrze służył, jak wrażenia?
rafalski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Czytając Twój post bałem się doczytać do końca zdania... Myślałem, że skończysz, że to jakiś szrot Powrót do Piastowa z Michalina bardzo pozytywny Nawet fajnie się zbiera jak na 125, ale nie mam w ogóle porównania do innych modeli i pojemności
ALFI Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 To naprawdę dobry sprzęt, zwłaszcza na miasto. Do 90 km/h zbiera się bardzo przyzwoicie, jak się uprzesz przestawisz go nawet na centralce. Jeszcze raz gratuluję
Rekomendowane odpowiedzi