Bobas Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Hej Panowie, ostatnio oglądałem bardzo ładnego Spidermaxa. Był to rocznik 2008 . Teoretycznie od tego momentu wychodziła już unowocześniona wersja RS. Oglądany przeze mnie model wyglądał na bezwypadkowy z oryginalnym lakierem. Zaskoczyła mnie tylko jedna sprawa. Przód Spidermaxa był od wersji RS ( nowy model ) , a tył od wersji GT ( stary model ). Podobno pierwsze roczniki z 2008 roku były produkowane w takiej konfiguracji. Czy ktoś spotkał się już z czymś takim w przypadku Spidermaxa ? Nie mogę nic znaleźć w internecie na ten temat i będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
KOT66 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 witam...obstawiam ze to pomylka z tym przodem wersja RS oczywiscie ma taki przod ale nie tyl i ma zwiekszona pojemnosc czyli 493ccm oraz 2-we swiece na cylindrze moj to rocznik 2008 jako GT i koniec ale tez rownolegle z tasmy montarzowej z koncowki tego roku jest wersja RS czyli nowa buda ...a to co widziales ,,ten z pily,, to co za problem wymienic przod od RS-a...posdro...
Leo60 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ciekawa lektura dla posiadaczy Malaguti GT 500 TU http://malaguti-spidermax.blogspot.com/
Bobas Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2014 W tym przypadku przód jest od wersji RS, tył od GT, a silnik jest stary o mniejszej pojemności i z jedną świecą. Czyli obstawiacie, że ktoś miał dzwona i założył przód od RS- sa ? PS PO KONSULTACJACH Z KOT 45 STWIERDZAM, ŻE NIE BYŁO TAKICH MODELI I CZACHA ZOSTAŁA DOŁOŻONA Z WERSJI RS. JAK TO CZASEM DOBRZE MĄDRYCH LUDZI POSŁUCHAĆ . TO ZNOWU JA . PO KONSULTACJACH Z RODOWITYM WŁOCHEM OKAZAŁO SIĘ, ŻE W ROCZNIKU 2008 WYSZŁY 3 MODELE SPIDERMAXA. PIERWSZY TO WERSJA GT, DRUGI TO RS, A TRZECI TO MIESZANIEC Z PRZODEM OD RS, A TYŁEM OD GT. TO TAKA CIEKAWOSTKA DLA WIELBICIELI TEGO MODELU .
Rekomendowane odpowiedzi