Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Daelim s300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Po długiej przerwie wracam do maksi skuterów

W oko mi wpadł w ogłoszeniach Daelim s300

Niestety nigdzie nie ma żadnej wzmianki na jego temat

Kiedyś miałem daelima, chwale sobie

Co powiecie moi drodzy na jego temat

Bo jest dobra oferta 2012 za 5900 zł :-)

Opublikowano

W oko mi wpadł w ogłoszeniach Daelim s300

Niestety nigdzie nie ma żadnej wzmianki na jego temat

i dlatego ja bym się mocno zastanowił, druga sprawa czy masz blisko serwis Daelima ?

Mój pierwszy maxi to był właśnie Daelim S2 125 Freewing -ale właśnie... było sporo problemów z częściami i akcesoriami do niego.

Hmm, może te czasy minęły ale wtedy ówczesny importer (P.C.) uważam, że sobie nie radził !

Opublikowano

No właśnie zastanowię się .Miałem Daelima ns125, zatarł się. Żeby dostać korbę musiałem wręcz prosić importera o sprowadzenie części. Czekałem 2,5 msc (!) i zapłaciłem 460 zł.

Upatrzyłem sobie xmaxa 250 http://otomoto.pl/yamaha-x-max-250-M3950879.html chyba powinienem być zadowolony. :)

Miałem już x9 500, fajny wygodny sprzęt, ale już mocno zużyty (65 tyś km) sprzedałem z żalem i szukam czegoś młodszego, a wybór do 8000 zł nie rozpieszcza ;(

Opublikowano

Miałem już x9 500, fajny wygodny sprzęt, ale już mocno zużyty (65 tyś km) sprzedałem z żalem

Szkoda, bo niewielkim nakładem kosztów można zrobić kapitalny remont w X9. Części na rynku od groma i trochę, a większość pracy da się zrobić w domowym garażu, prosta konstrukcja i żadnej skomplikowanej elektroniki. Pod względem komfortu podróżowania ciężko znaleźć coś równego, może poza X10 ale to inna półka cenowa.