naviliss Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Dzięki za fajną sygnaturę. Co do pałacu kultury to fajnie że sie tam znalazł. Przecież to najbardziej rozpoznawalny symbol Warszawy w Polsce, przy okazji od razu wiadomo że o mazowieckie chodzi P.S. Jak dla mnie logo(139x150) do sygnaturki mogło by być troszeczkę mniejsze np. tak jak grupa łódzka ma (90x100).
Norbert Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Wydaje mi się , że logo grupy nie ma za zadanie propagowanie herbów, a przede wszystkim kojarzenie danej grupy osób, co do województwa skąd pochodzi. Nie da się ukryć że Pałac Kultury jednoznacznie kojarzy się z Warszawą, a ta jest zdecydowanie stolicą Mazowieckiego, zresztą nie tylko:) . Mnie logo proponowane przez Pina jak najbardziej trafia do gustu i fajnie , że podjął się tematu. Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie , aby zaproponować swój projekt jako alternatywę
wize60 Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 No a przykład grupy Łódzkiej, to przecież nie wszyscy mieszkają w Łodzi jest to wzięte jakby z głównego miasta tego regionu.Grupa Śląska też ma symbol szybu kopalnianego bo Śląsk z tym się właśnie kojarzy.Grupa zachodniopomorska patrzysz kojarzy się herbem Szczecina podobnie u nas Pałac jest tylko w Wawie A jak wiadomo jest ona stolicą tego województwa a przy okazji Polski kiedyś przecież nie było województwa mazowieckiego tylko Warszawskie i to było moim zdaniem bardziej trafne określenie województwa.
Gieńka Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Pinek jest super. Pałac Kultury, logo i cała reszta. Dobra robota.
Klubowicze krzytro Opublikowano 22 Marca 2014 Klubowicze Opublikowano 22 Marca 2014 To może Zamek Królewski?
Sympatycy irasko Opublikowano 22 Marca 2014 Sympatycy Opublikowano 22 Marca 2014 Podzielam zdanie większości i jestem za Pałacem Kultury. Przecież to jest tak rozpoznawalny znak jak McDonald's czy Coca cola. Też pochodzę z rodziny która od pokoleń mieszkała w Warszawie. Moja mama walczyła w Powstaniu warszawskim, przeszła przez słynną rampę w Pruszkowie skąd Niemcy wywozili powstańców do obozów i pewnie znalazłbym inne ważne symbole niż PKiN. One często mają większe znaczenie dla nas samych niż dla innych. W logo chodzi o krótki i czytelny przekaz informacji, która ma być skierowana do wszystkich osób. Nie zmieniamy czegoś co jest dobre.
Klubowicze PIN Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Marca 2014 Krzytro takie są prawa demokracji, że większość ustanawia. Wyglad był omawiany na kilku spotkaniach na których pewnie nie mogłeś być (między innymi był też rozważany wzór z syrenka, k.zygmunta, herbem woj. itp.). Całokształt nie jest tylko moim dzielem ale sztabu ludzi. Co do negacji wyglądu, nie masz za co przepraszać, wiesz dobrze że nigdy nie bedzie tak by w 100% wszystkich zadowolić, zwłaszcza że w naszym regionie jest nas naprawdę sporo . RONIN dzięki za inf. jak coś to na PM-a uderzymy naviliss to sobie zmniejsz, tylko czy to będzie czytelne, zresztą sygnatura jest zgona z wymogami administracji
Klubowicze krzytro Opublikowano 23 Marca 2014 Klubowicze Opublikowano 23 Marca 2014 Ja tylko wyraziłem swoje zdanie
Klama Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Witajcie. Znajomy prowadzi firmę poligraficzną. Robi wszelkiego rodzaju hafty na t-shirtach, polarach, czapkach itd, itp. Robi również nadruki. Co do naszywek to nie wiem. Człowiek solidny. Jakby było zainteresowanie to mogę się dowiedzieć co, jak, na kiedy i za ile. Pozdrawiam, Klama
Filippo73 Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Bardzo fajne logo, chylę czoła przed jego trwórcą/twórcami.
Sympatycy Worlan Opublikowano 23 Marca 2014 Sympatycy Opublikowano 23 Marca 2014 Mnie też się podoba. Wiem jak trudno jest stworzyć taki projekt, szacunek dla twórców. Nie mniej jednak Mazowsze zawsze będzie mi się kojarzyło z wierzbami i grafika jaką ma Solidarność regionu Mazowsza jest dla mnie wzorem.
Klubowicze PIN Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Klubowicze Opublikowano 23 Marca 2014 Klama dowiaduj się i melduj
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Marca 2014 Administrator Opublikowano 23 Marca 2014 Potwierdzę, że temat loga grupy mazowieckiej był omawiany na kilku spotkaniach, w tym na jednym ważnym. Decyzją większości wybrano to, co widzimy w podpisie. Pin'ek - dzięki za doprowadzenie całości do finału.
skoli Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Z całym szacunkiem dla twórców ale dołączę do sceptyków. Przekombinowaliście panowie pałac, mapka ,jajo , skuter, www.... Główną z zasad projektu jest czytelność a tego tu zabrakło Dla mnie lipa
wize60 Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Sory ale większej czytelności logo już chyba byc nie może.
Klama Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Mi się podoba! Czy to, loga wszystkich grup są w jednym kolorze to jakieś "odgórne" zarządzenie Czy można sobie pokombinować z kolorami? Klama dowiaduj się i melduj PIN, dzisiaj już nie będę dzwonił bo niedziela, niech sobie chłopak odpocznie z rodziną Jutro się dowiem co i jak! Pozdro, KLAMA
marcyś Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Pinu robota super pałac jest ok i rozpoznawalny i kojarzony z Warszawą zaczynaj zbierać zamówienia.
Sympatycy Kisiel Opublikowano 23 Marca 2014 Sympatycy Opublikowano 23 Marca 2014 Panowie, Panie to nie jest dyskusja nad logiem tylko informacja o tym jakie to logo jest. Jak komuś się nie podoba nie ma obowiązku używania (osobiście nie widzę potrzeby żeby takie logo było - ale to inksza inkszość). Był czas na dyskusje zwieńczony tegorocznym kongresem. Było o herbie Mazowsza niezbyt charakterystycznym, trudnym do wyszycia/wydrukowania. Była wersja z tym gościem co na słupie już od pewnego czasu na autobus czeka Były wątpliwości z pałacem bo od Stalina Wszystko było Teraz jest już tylko LOGO
Sympatycy Miętus Opublikowano 23 Marca 2014 Sympatycy Opublikowano 23 Marca 2014 Mamy logo Grupy Mazowieckiej Brawo Pin , szacunek dla wszystkich twórców
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Marca 2014 Administrator Opublikowano 24 Marca 2014 Jak komuś się nie podoba nie ma obowiązku używania (osobiście nie widzę potrzeby żeby takie logo było - ale to inksza inkszość). Mam podobne zdanie ale skoro część grupy mazowieckiej chce się wyróżniać to nie widzę w tym nic złego. PKiN, czy nam się to podoba czy nie, mocno kojarzy się ze stolicą a stolica, jakby nie było- z mazowszem. Były inne projekty, ten okazał się najciekawszy. Tak zostało zarządzone- koniec tematu. Prywatnie nie jestem zainteresowany noszeniem naszywek podgrup (sygnatura na forum - ok). Jest jedna naszywka Klubu Burgmania, którą nosimy od 2004 roku... i to wystarczy.
Skała Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Czy takową naszywkę klubową o której wspomniał MariuszBurgi to można gdzieś otrzymać?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Marca 2014 Administrator Opublikowano 24 Marca 2014 Czy takową naszywkę klubową to można o której wspomniał MariuszBurgi to można gdzieś otrzymać? Osoby przyjeżdżające na spoty i aktywnie powiązane z Klubem mają możliwość pozyskania na corocznym zlocie, ewentualnie na większych imprezach.
Klama Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Witam. Właśnie dostałem odpowiedź z firmy zajmującej się haftem, nadrukami i innymi gadżetami. Poniżej przedstawiam moje zapytanie oraz odpowiedź z cennikiem. Mój mail: Mam do Ciebie pytanie ofertowe dotyczące sprzedaży bluz polarowych z logo klubu oraz koszulek t-shirt i czapek z daszkiem również z logo. Widział bym tak: 1 - bluza polarowa z haftem jednokolorowym na plecach oraz z małym haftem logo z lewej strony na piersi i "nickiem" właściciela. Logo na wszystkich polarach takie same natomiast "nick" indywidualny na każdym polarze 2- koszulka t-shirt: logo (małe)na piersi oraz indywidualny "nick" 3 - czapka z daszkiem tylko logo Przewidywany nakład to około 20-30 polarów, koszulek, czapek. Miałbym prośbę o wycenę za sztukę na zasadach: 10/20/30/40/50 polarów - cena za sztukę 10/20/30/40/50 koszulek - cena za sztukę 10/20/30/40/50 czapek - cena za sztukę Będzie to dla członków klubu motocyklowego więc zależy mi na jakości materiałów. Pozdrawiam serdecznie, Artur Odpowiedź: Czesc, Polary: 10szt – 65zl 20szt – 63zl szt 30szt – 62zl szt 40 – 61zl szt 50szt – 60zl szt. Czapka z daszkiem: 10-29szt – 20zl 30-50szt – 17zl Koszulki 200g grube super!: 10-29szt – 27zl szt 30-50szt – 25zl szt Polary to trzeba mój drogi zrobic tak, by na plecach był większy haft – logo bo tam sa drobne elementy. Wowczas bedzie dobrze wygladalo. Imie by sie dalo na lewej piersi. Koszulki to juz nie ma problemu. Wszystko jakosciowo super propdukty – tu nie daje tanich koszulek typu Fruit of The Loom, które są 2x tańsze, ale z kolei szorstkie. Zapraszam! Tak to wygląda. Pozdrawiam, KLAMA.
Klubowicze PIN Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Klubowicze Opublikowano 24 Marca 2014 No mnie się wydaje że cenowo to nie jest szok, oczywiście biorąc pod uwagę że materiał jest ekstra jakości . Dobrze by było się spotkać z gościem i zobaczyć materiał i zrobić np. kilka testowych haftów. Co do loga na plechach, no ja tego jakoś nie widzę, ale to kwestia gustu. Bardziej podoba mi się forma którą zaprezentował Wrzonio na bluzach. Czy ten kolega ma jakąś stronę na której można zobaczyć np. polary czapeczki itp. których on używa ?
Klama Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Pin Wysłałem Ci adres strony na priv. Nie chcę być posądzony o robienie reklamy Powiem tylko, że firma jest z Siedlec. Myślę, że ktoś z Siedlec mógłby ugadać się z człowiekiem i na któregoś spota przywieźć od Niego próbki. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi