Marcino1 Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Czeka mnie zakup opon. Po sezonie używania zdecydowałem się ponownie na Metzelery Feelfree. Mogę je polecić w ciemno. Doskonała przyczepność i komfort ale dość szybko się zużywają. Do rzeczy jednak: czy macie jakieś sprawdzone miejsca lub sprzedawców godnych polecenia?
czaro69 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Sprawdzona firma to oponeo.pl z Bydgoszczy. Maja te opony, produkcja październik 2013.
kamil1984 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 polecam sklepopon.pl z krakowa kupowalem tam micheliny power pure. najlepsza cena, obsluga super i relizacja ekspresowa
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 17 Marca 2014 Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2014 Doskonała przyczepność i komfort ale dość szybko się zużywają. Dość szybko tzn. na ile starczyły ? Pytam bo sam mam ochotę właśnie takie kupić
TB1 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 ja kupowałem juz kilka razy w netcar.pl cena zawsze była dobra a dostawa w kilka dni. kupowałem również w intermotors, kiepski wybór - bardzo często czegoś nie ma i długo się czeka ale czasami cena jest atrakcyjna (za komplet do AN400K4 dałem ok. 250zl)
Barteq Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 W Warszawie (a raczej w Markach) polecam sklep "Motohurt" http://www.motohurt.com/ Sam tu kupowałem oponę do Xcitinga, mają duży wybór, dostępne wszystko na miejscu i od ręki.
Gość maxell Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 mają duży wybór Z tym dużym wyborem to bym się nie zapędzał, do mojego na tył mają tylko jedną i cenowo też rewelacji nie ma
niko02 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Z tym dużym wyborem to bym się nie zapędzał, Racja, przynajmniej na alledrogo. Dzisiaj kupiłem u nich: http://www.allegromat.pl/aukcja155873 http://www.allegromat.pl/aukcja155874
Bosy Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Sprawdzona firma to oponeo.pl z Bydgoszczy. Maja te opony, produkcja październik 2013. Kupowałem tam kilka dni temu komplet Metzelerów FeelFree do B650. Szybkość realizacji dobra (zamówienie w sobotę, natychmiastowa płatność przez internet, dostawa we wtorek rano). Cenę sprawdzałem jeszcze w kilku miejscach. Na upartego gdzieś (nie pomne gdzie) mogłem kupić 20 pln taniej. Na oponeo zapłaciłem 788 zeta. Jedna kropla dziegciu - przednią deklarowali z września 2013, finalnie dostałem 22 tydzień czyli jakiś kwiecień/maj.
stator Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Pytanie zielonego w materii: Ile czasu / kilometrów powinny wytrzymać opony w naszych skuterach?
RONIN Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Pytanie zielonego w materii: Ile czasu / kilometrów powinny wytrzymać opony w naszych skuterach? To zależy od wielu czynników 1 przednia czy tylna? 2 styl jazdy 3 model opony, są bardziej miękkie i twardsze gumy Średnio od 10 tkm. do 25 tkm.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 17 Marca 2014 Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2014 Zależy jakie , jak traktowane i na jakim skuterze. Bo np Bridgestony Hoop wytrzymają pewnie i ze 24 tyś. przy jeździe spokojnej ,turystycznej.( ale jak dla mnie za słabo trzymają, są lepsze) A np Michelin Power Pure u kolegi Trebora wytrzymał tylko 10 tyś ( był łysy jak kolano) Pirelli Diablo między 12 a 16 tyś i to jest moim zdaniem przyzwoity wynik biorąc pod uwagę ich zachowanie na drodze.( i cenę)
Darek1 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Kupowałem tam kilka dni temu komplet Metzelerów FeelFree do B650. Szybkość realizacji dobra (zamówienie w sobotę, natychmiastowa płatność przez internet, dostawa we wtorek rano). Cenę sprawdzałem jeszcze w kilku miejscach. Na upartego gdzieś (nie pomne gdzie) mogłem kupić 20 pln taniej. Na oponeo zapłaciłem 788 zeta. Jedna kropla dziegciu - przednią deklarowali z września 2013, finalnie dostałem 22 tydzień czyli jakiś kwiecień/maj. . Resztki wlosow stanely mi deba, 788 zl za komplet. Ja kupilem kilka dni temu na oponeo.co.uk i na tyre leader.co.uk i zaplacilem za dwie Metzeler Feelfree £82, co nie daje nawet 500 zl. Polska jest naprawde szokujaca!!!!!!
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 17 Marca 2014 Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2014 Opony do B650 są dwa razy droższe niż do Silver Winga. (są większe i przenoszą większe obciążenia) Teraz na Oponeo kpl. Metzelerów Feel Free za 420zł (oczywiście do Hondy)
RONIN Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 . Resztki wlosow stanely mi deba, 788 zl za komplet. Ja kupilem kilka dni temu na oponeo.co.uk i na tyre leader.co.uk i zaplacilem za dwie Metzeler Feelfree £82, co nie daje nawet 500 zl. Polska jest naprawde szokujaca!!!!!! Darek zapomniałeś, że burek 650 ma większe opony o cal to i cena inna.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 17 Marca 2014 Klubowicze Opublikowano 17 Marca 2014 Maciek czy Ty zawsze musisz pisać o 5 sek szybciej niż ja ? Ja się pochlastam
Darek1 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 No tak, pominalem fakt, ze to Burgman ( ech starosc i roztargnienie ida w parze ) Sorki
virus Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Ostatnio jak kupowałem swoje opony, wszedłem na Ceneo i kupiłem ze sklepu, który miał niską cenę i pozytywne opinie - wyszło oponyturbo.pl z Krakowa. Do tego mieli darmową wysyłkę przy zakupie dwóch opon, więc dla mnie super. Przesyłka szybko i zgodnie z opisem. Za dwie sztuki Mezelerów Feelfree do Kymco zapłaciłem jakieś 380 zł.
dojman204 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Ja kupiłem na oponeo w piątek Pirelli Diablo, 209zł z przesyłką i opona jest z października 2013r.
Gość maxell Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Pytanie zielonego w materii: Ile czasu / kilometrów powinny wytrzymać opony w naszych skuterach? Ja na Pirelli GTS zrobiłem 16 tys, tył do wymiany, przód jeszcze pojeździ - obie zakładane w tym samym czasie. A pro po, czy któryś z szanownych kolegów z Warszawki byłby w stanie za przysłowiowe "piwko" wymienić w moim GD oponkę z tyłu? Oczywiście z wyważeniem.
KOT66 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 witam do swojego pajaka kupiłem komplet p+t duro i pirelli m-c temu tu http://www.inopony.pl/ pozdro
Marcino1 Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Opublikowano 17 Marca 2014 Dość szybko tzn. na ile starczyły ? Pytam bo sam mam ochotę właśnie takie kupić Realnie starczają ma ok 11-13.000 kilometrów. Natomiast jeżeli chodzi o właściwości jezdne nie mam zastrzeżeń. Idealnie sprawdziły się w każdych warunkach. Dziękuję Wszystkim za pomocne porady.Wybiorę któryś ze sklepów polecanych przez Was.
j.junior Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 polecam sklepopon.pl z krakowa kupowalem tam micheliny power pure. najlepsza cena, obsluga super i relizacja ekspresowa Potwierdzam też u nich brałem mega zadowolony ,a i cena dobra przesyłka free
Rekomendowane odpowiedzi