ALFI Opublikowano 9 Marca 2014 Opublikowano 9 Marca 2014 Witajcie, Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć lub pomóc w otworzeniu zamka kanapy. Działał bez zarzutu ........do dzisiaj. Spędziłem dłuższą chwilę na zastanawianiu się co i jak, jednak wychodzi na to że wszystkie śruby dostępne są od wnętrza schowka. Po przekręceniu kluczyka nie ma żadnego efektu, może spadła linka z zaczepu, cholera wie. Próbowałem dociążyć kanapę licząc na to że może "odskoczy" - nic. Na siłę nie chcę, bo boję się uszkodzić jakiegoś plastiku. Będę wdzięczny za sugestie
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 9 Marca 2014 Klubowicze Opublikowano 9 Marca 2014 A masz pełny czy pusty bagażnik ? Pytam bo mi też zablokowała się kanapa(zamek na środku) ale tylko wtedy gdy bagażnik był bardzo mocno wypełniony . Po paru próbach puścił zamek tylny i po uchyleniu kanapy na siłę wsunąłem rękę do środka i wyciągnąłem parę rzeczy aby zrobić trochę luzu.Potem zatrzasnąłem kanapę i jeszcze raz otwarłem .Poszło Potem na wszelki wypadek nasmarowałem zamki i na razie mam spokój. PS Temat raczej do działu technicznego niż regionalnego No chyba że pomocy oczekujesz TYLKO od kolegów z Mazowsza
ALFI Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Opublikowano 9 Marca 2014 Arturo, dzięki za podpowiedź. Schowek pusty, bo miałem kiedyś bardzo podobną sytuację do Twojej. Próbuję w regionalnym bo może ktoś z okolicy będzie mieć jakiś patent, to i łatwiej podjechać i coś razem pokombinować. Jak się nie uda będę krzyczał na ogólnym, EDIT: Dzięki uprzejmości oraz doświadczeniu Sysgone udało się problem rozwiązać w dniu dzisiejszym. Dzięki kolego za Twoją pomoc tą fizyczną i merytoryczną. Duże piwko! Jeśli będę mógł Ci jakoś pomóc, wal jak w dym, Temat uważam za zamknięty
Rekomendowane odpowiedzi