Barteq Opublikowano 9 Marca 2014 Opublikowano 9 Marca 2014 Planuję z synem i żoną wypad na 3 dni do Legolandu (razem z dojazdem). Czy był ktoś z Was? Możecie poradzić lub odradzić wyjazd tam? Miałby to być "prezent" na 5-te urodziny dziecka. (termin 5-6-7 kwietnia 2014). Nie wiem jeszcze dokładnie do którego Legolandu chcemy jednać - tego w Danii czy w Niemczech... Odległość niemal identyczna. Czy one się czymś od siebie różnią czy to dokładnie kopia tylko w innym miejscu? Z jakimi mniej więcej kosztami trzeba się zmierzyć "na gotowo"? Jakieś dodatkowe porady?
dan75 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Ja co prawda nie byłem,ale znajomy był w tym w danii. i z lego co mówił. Parking kosztuje jakieś 30pln/.dzień. Lepiej podobno jechać samochodem niz samolotem. ( szybko mozna dojechać). Nalepiej poszukać jesli nie hotelu to jakies campingu blisko samego Legolandu (podobno dobry jest koło Billund ( sierota nazwy nie pamięta ,ale mówił ze da sie ją wymówić )-skąd mozna na piechotę iść do legolandu, i odpadnie wówczas parking w samym legolandzie. Dla dzieci od 7 lat jest dodatkowo atrakcja-szkoła jazdy, co podobno jest sprawdzane w kasie. Najlepiej jest sprawdzić co jest w danym miesiącu ,bo sa miesiące tematyczne- Star wars ,itd. W samym legoLANDZIE HOTEL KOSZTUJE ponad 6 tys na 3 dni dla 2 dorosłych plus dwoje dzieci ,wiec lepiej poszukać czegoś nieco dalej -np.camping. Kolega mówił ze legoland duński jest większy od tego w niemczech ( ale w niemczech jest nieco taniej-noclegi, wejście około 40 euro.)w danii opłaca wziąść bilet rodzinny który jest najbardziej oplacalny. Podobno, równiez na allegro trafiają się bilety do legoland-ów do odkupienia w niezłych cenach. W danii -wiele osób zwiedza jeszcze dodatkowo Givskud Zoo i TIVOLI. Jesli zdecydujesz sie na hotel to rezerwacje przez booking.com ( mozna trafić na okazję- niewiem tylko czy termin który podałeś jest ok.bo moze być zimno. wiecej osób wybiera raczej maj lub czerwiec) pozdrawiam i życze miłego wyjazdu
marek_m Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Byłem w duńskim 10 lat temu. Jeśli dzieci małe, to na pewno się spodoba. Dla rodziców, polecam powrót przez Kopenhagę.
pisklak Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Byłem 2 lata temu w czerwcu z dziećmi lat 10 i 6. Leciałem do Monachium samolotem, z lotniska wynajętym samochodem (dojazd ok. 100 km). Spaliśmy (2 noce) w wiosce Lego przy samym parku i polecam takie rozwiązanie bo to dodatkowa atrakcja (+ można w pakiecie z biletami wstępu wyrwać jakieś zniżki). 2 dni na miejscu to optymalna wersja czasowa. Polecam, u mnie dzieci były bardzo zadowolone :-)
mefisto.diabel Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Barteq, natchnąłeś mnie z tym wyjazdem. Zaciągnąłem języka i podobno wersja DE jest ok. Ode mnie trasa 860km więc tylko własne auto. Do tego hotel z wejściem do parku to wydatek maksymalnie 420 Eur. To razem ok 2300 zł + żarcie obiadowe (śniadania w hotelu) + pierdy. Jeśli szacowna małżonka będzie chciała jechać to termin 16-18 maja (park niemiecki otwierają 5 kwietnia).
qszysiek Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Ja byłem 3 lata temu w Legoland Billund,wykupiłem pakiet nocleg+bilet wstępu (www.sunkisstravel.com)oferta z własnym dojazdem.Kopenhaga-Billund 270km.nocowałem w hotelu Svannen,cisza spokój,
Rekomendowane odpowiedzi