Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy można uzyskać efekt chrostów na plastiku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W mojm piaggio x9 poprzedni właściciel zaliczył glebe i połamał oraz porysował (niewiem jak się nazywa) to miejsce gdzie trzyma się nogi. Zakupiłem spawarke do plastiku, pospawałem, poszpachlowałem i pozostała kwestia pomalowania. Chciałbym uzyskać taki sam efekt (chrostów) jaki był wcześniej. Jest to morzliwe?

• Klubowicze
Opublikowano

To są tak zwane podnóżki a efekt "chrostów" to jak się domyślam nazywa się "baranek".

Opublikowano

To jest drobniejsze i bardziej chropowate. Nie umiem dodać zdjęcia.

Opublikowano

Można uzyskać taką strukturę.Są do tego odpowiednie środki dodawane do lakierów.NIe licz że uzyskasz to tanim kosztem.Te struktury które są gotowe w sprzedaży nie są tak trwałe jak ori odlewany plastik.

Opublikowano

W autach nazywa się to mastyka ale nie wiem czy nie jest to zby gruba struktura. Wpisz sobie w wyszukiwarke hasło "mastyka".

Opublikowano

Robilem to w pierwszym skuterze. Mozna kupić spray do plastików , ktory jest w kolorze czarnym i pozostawia wspomnianą strukturę. Tania sprawa a efekt doskonały. Wrecz mozna osiągnąć efekt fabryki. W zależności z jakiej odleglosci natryskujesz osiagasz daną gramature morki. Poszukaj na allegro.

Opublikowano

W autach nazywa się to mastyka ale nie wiem czy nie jest to zby gruba struktura. Wpisz sobie w wyszukiwarke hasło "mastyka".

Mastyka to mastyka ,a lakier struktura to co innego.

Opublikowano

Mastyka to mastyka ,a lakier struktura to co innego.

Uważam że na spód sprzętu, gdzie jest kontakt z kamykami, odpryskami itp. to masyka może lepiej się sprawdzić. Zawsze można prysnąć lakierem pod kolor skutera. Otrzymamy strukturę + dobra ochronę.

Opublikowano

Robilem to w pierwszym skuterze. Mozna kupić spray do plastików , ktory jest w kolorze czarnym i pozostawia wspomnianą strukturę. Tania sprawa a efekt doskonały. Wrecz mozna osiągnąć efekt fabryki. W zależności z jakiej odleglosci natryskujesz osiagasz daną gramature morki. Poszukaj na allegro.

Jak mam wpisać w allegro żeby to znaleźć?

Opublikowano

Jeśli chcesz tylko nałozyć alasr\trukturę wpisz po prostu 'lakier strukturalny do plastikow" np http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-ochronne-2/boll-lakier-strukturalny-do-plastiku-spray-201 przy czym to bedzie namiastka tego co jest fabryczne.

Jeśli ma byc lepsze to do dobrego sklepu z mieszalnia i zapytaj się o strukturę 2K dodawana do lakierów.Twardsza będzie ale faktura i tak nie bedzie taka jak z matrycy.