Rafi Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Ponieważ zapodałem już sprężynki progresywne (gorąco polecam!) i zmieniłem obszycie kanapy teraz rozglądam się za... jakimiś akcesoryjnymi klamkami hamulców do mojego Króla. Wiem, wiem... odbija palma, ale co tam! Miałem to wdrożone w moim ostatnim ścigaczu => efekt zajefajny. Czy może ktoś coś takiego wdrożył do swojego AN650? Możecie podrzucić jakieś propozycje? Będę wdzięczny. Szukam klamek dedykowanych do AN650, aby cała operacja obyła się szybko i bez problemów. Szukałem tego, ale nic sensownego nie widzę, a boję się, że jak zacznę kombinować to wyjdzie... no właśnie. Pozdrawiam i szerokości życzę! SCOOTER!
Norbert Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Rafi , w czym miałyby być lepsze od fabrycznych te akcesoryjne?
Bobas Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Podaj swój adres mailowy to prześlę CI ciekawą propozycję z akcesoryjnymi klamkami.
Rafi Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 Norbercie, po prostu wyglądają.... ;-D
Rafi Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 Norbercie, Z pewnością poprawia to znacznie wygląd, ale jednak w porównaniu do klamek akcesoryjnych - zazwyczaj nieco krótszych, ażurowych, z o niebo leszą ergonomią - to nie to. Oczywiście to moje prywatne zdanie i absolutnie nie neguję Twoich poczynań, bo jak wiem ogromnie poprawiłeś w tym roku swoją maszynę. Aż oczy się do niej śmieją. Zatem szukam... i czekam na Wasze podpowiedzi. Okazały się bardzo przydatne przy sprężynach progresywnych, sakwach, torbie przekrokowej, więc liczę, że będzie tak również i w tym przypadku. Z góry wielkie dzięki. SCOOTER!
Bobas Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Klamki akcesoryjne to lepszy wygląd oraz lepsze czucie / dozowalność. Często oryginalne klamki są bez regulacji, a akcesoryjne dają taką możliwość. Myślę, że o zaletach mozliwości regulacji skoku klamki nie trzeba się rozpisywać.
Norbert Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Akurat temat dotyczy klamek do b650 gdzie regulacja jest standardem. Bobas zarzuć może na forum oferte o której piszesz wyżej jeśli to nie tajemnica. Ja tez chętnie cos zmodyfikuję w moim Buraku
Rafi Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Opublikowano 5 Marca 2014 Nieco się rozejrzałem po rynku, podzwoniłem i póki co d… Nawet pisałem do tego gościa, którego Bobas poleca (jeszcze raz dzięki). Nawet na Ebay’u to co wyskakuje jako klameczki dedykowane do AN650 to niezupełnie prawda. Przynajmniej te, które ja znalazłem. Owszem akcesoryjne, owszem piękne i ergonomiczne, ale do każdego typu motocykla, a nie skutera. Po prostu chyba nie ma takich klamek ;-( Sprawa rozbija się o mocowanie – to pewnie można by jakoś obejść, ale również o to, że w maxi mamy dwie klameczki z pompą (hamulce), a nie pompa (hamulec) i linka (sprzęgło) w drugiej manetce. A odwrócenie klamki nic nie da, bo będzie problem z pompą. Zapodałem temat koledze i będzie coś kombinował, jak to mechanik ;-D. Może po prostu wystarczy znaleźć motocykl, który ma sprzęgło sprzęgnięte z pompą, a nie zwykłą linką – są takie, chyba ;-D i zamówić klameczki dedykowane konkretnie do niego? Może. Jeśli ktoś zainteresowany to dam znać, czy coś mi się udało uradzić, czy też odpuściłem temat. A może ktoś wie, ma pomysł jak to rozwiązać? Bo coś strasznie się nakręciłem na te klamki ;-D
Bobas Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Hej Rafi, ja niebawem kupuję klamki u tego kolesia. Moja Yamaha XJR 1200 na sprzęgło hydrauliczne z pompą napełnioną płynem hamulcowym. Może to w jakiś sposób pomoże Ci w dopasowaniu klameczek. Sądzę, że ten koleś, którego poleciłem ma coś co łatwo byłoby dopasować do Burgmana, ale o tym nie wie, bo maxi to jeszcze dla niektórych wielka tajemnica. Proszę o info na PW kto chciałby ewentualnie namiary na sprzedającego * klamkowca * ( nie chcę na Forum robić mu jakiejś bezpłatnej reklamy ).
Rafi Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Opublikowano 5 Marca 2014 Dzięki Bobas, Niestety nie będzie pasowała. Inny kształt - szybko spojrzałem na allegro, poniżej link do standardowej klamki do AN650: http://allegro.pl/dzwignia-klamka-sprzegla-suzuki-an-650-burgman-i3946688640.html Kształt dziwny, doprawdy. Już oblukałem klameczki do Hayabusy, Bandita, GSX-R i d... ;-( Jeszcze raz dzięki. Może ktoś zajrzy do tego linka i skojarzy, w którym moto są takie same klameczki? Dzięki i pozdrawiam, szerokości!
lm261 Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Może tu coś znajdziesz http://www.heingericke.pl/technika/przyrzady-specjalistyczne/kierownica-i-lustra.html?p=4
Rekomendowane odpowiedzi