Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Na początek sezonu! Czy jesteś agresywnym kierowcą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, jesteś zwykłym oszustem. Nie wolno oszukiwać, że się hamuje, jak się nie hamuje. Dopisz sobie 4 pkt. :-)

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

3

• lazyfox

3

• Geni

2

• pazdzioch

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Administrator
Opublikowano

90% przewinień na drodze spowodowana jest: wszechobecnym, narastającym, stresogennym, chorobotwórczym... ciągłym pośpiechem... ale także i brakiem organizacji czasu.

Może to kwestia wieku :msn-wink: ale ostatnio przestałem się gdziekolwiek spieszyć... na drodze także.

Jak tu być spokojnym. Miejsce akcji: autostrada, Italia. Narzędzie: samochód.

We Włoszech to norma... ale tylko na autostradach. Wystarczy zjechać na drogi lokalne, gdzie co chwila stoją fotoradary, które walą zdjęcia już 5 km/h ponad ograniczenie i które generują mega zyski dla państwa (ponad 10 km/h to już 300 eur)... by zobaczyć, że ci sami sprinterzy jadą nagle jakby... mniej nerwowo :) .

Opublikowano

deleted

Opublikowano

Opisać ten sycylijski Wersal można jednym słowem - bordello ;).

• Klubowicze
Opublikowano

U mnie 42... nawet jeśli analizując zmieniłbym niektóre odpowiedzi na "raczej tak lub nie", to zmieszczę się w 48 punktach... Jedyne zdecydowane TAK, to na pewno wyzywanie od baranów itp, ale to z powodów Niemców jeżdżących do nas po paliwo... Co oni potrafią wyczyniać na drodze, to głowa mała, a linie na drodze, to dla nich dekoracja, by asfalt nie był jednolicie czarny,,, Przez takiego artystę w 2012-tym połamałem rękę w czterech miejscach i nigdy już nie będzie ona taka, jak przed wypadkiem... A tak poza tym na drodze szacun :P

Opublikowano

Ja samochodem jadę szybko tam gdzie nie ma ograniczeń, a jak są, to zwalniam i procentowo 10%- 15% szybciej od nakazanych, czyli przy 130 km/h -> 150, przy 100 km/h -> 110- 115, przy 80 km/h -> 88- 92, przy 50 -> 55- 57, a przy 30 km/h -> 33- 34... Pozwala mi to w nie "zdobywać" punktów, a ewentualne mandaty utrzymywać na poziomie 10 do 30 Euro...

PS. Ostatnio np. na 50 km/h i to na terenie niezabudowanym (!) miałem 57 km/h i zapłaciłem "całe" 10 Euro... na autostradzie ograniczenie do 80 km/h z prędkością 95 km/h kosztowało "aż" 30 eurasów. Dużo zależy od faktu, czy teren zabudowany czy nie...

Opublikowano

44, gdyby nie prędkość i "puszczanie mimo uszu" nawoływań żony do jej zmniejszenia, byłoby mniej :)

• Sympatycy
Opublikowano

55 - starzeje sie albo wpływ żony :) . Kiedyś bym poza skalę wyszedł :D

• Klubowicze
Opublikowano

A miało być uczciwie... :down:

Mój wynik 63 i spoko.

• Klubowicze
Opublikowano

45 luzik

• Klubowicze
Opublikowano

Wynik 49 :blush: nie rozumiem ja spokojna jestem :frusty:

Opublikowano

Mój wynik 63 i spoko.

Hi hi i ha ha.

Domel jechałem z Tobą, więc wiem. 40 to „świat i ludzie”.

• Klubowicze
Opublikowano

A mi wyszło 49 :( to pewnie przez męża :)

Opublikowano

Piękna 40. Czyli chyba przeciętny kierowca.

Opublikowano

U mnie 44.

• Sympatycy
Opublikowano

42. Aż się zdziwiłem. Tyle, że pytania mają taką konstrukcję, że można tjuningować odpowiedzi.

Np.:

"3. Kiedy widzę, że inni łamią przepisy drogowe, zawsze trąbię."

Zdarza mi się zatrąbić, ale nie zawsze, więc na tak postawione pytanie odpowiadam

jedynie dwoma punktami do wyliczanki... ;)

pzdr

Opublikowano
:) 38
Opublikowano

51 pkt, cóż aniołkiem nie jestem :)

Opublikowano

dobra zabawa ,ale warta zastanowienia

51 i wszystko jasne :clapping:

Opublikowano

Cholerka 62 :) jak na razie to jestem w pierwszej trójce :) moja żona 50 czyli jak jeździmy razem to mamy 112 tylko że ona głośniej krzyczy :clapping:

Opublikowano

Ciekawa sprawa mi wyszło 26 .

Być może dla tego że więcej śmigam 4,00 niż ZACNĄ .

Gdybym śmigał ZACNĄ tyle co Robson to pewnie by było 100 % więcej :confused: .

Opublikowano

43, to chyba nie jest źle :D

Ale 26, to chyba więcej stoisz jak jeździsz ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

54 :)

Opublikowano

55 :)

Opublikowano

Witam

To mój pierwszy post na tym forum tak więc chciałbym wszystkich powitać. Na stare lata wróciłem do dwóch kółek, a z racji wieku (lenistwa) padło na automat AN650. Ale do rzeczy, także zrobiłem sobie test, mój wynik to 63. No cóż nie ukrywam że jedyne mandaty w życiu które dostałem to za prędkość, ale od pięciu lat mam czyste konto. Średni przebieg roczny (autem oczywiście) to trochę ponad 30 tyś km.