Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do znających języki obce i tych za granicą.Jak tam są przedstawiane wydarzenia w Kijowie ? Bo mnie już nasze media prowokują do wymiotów. Ubrani w hełmy i kamizelki w oddaleniu od rzeczywistego zagrożenia egzaltowanym głosem jak św pamięci komentator sportowy Ciszewski dmą w jedną trąbkę.Moja rodzina cudem uniknęła zagłady na Wołyniu.Ale braci Słowian szkoda.Najgorsze gówno to wojna domowa.Co na to Sasi czy Anglicy ?

Opublikowano

O polityce i religii się nie dyskutuje. To zawsze prowadzi do waśni.

A jakby co to korzystaj z translate.google.com. Nie tłumaczy rewelacyjnie, ale można odczytać sens wypowiedzi.

Opublikowano

..."Cóż tam, panie, w polityce? ... Chińcyki trzymają się mocno?" ... ;)

Moim zdaniem, to nie dysputy na to forum internetowe :) ...

A mój prywatny pogląd? Niezależnie od zakończenia, społeczeństwo i tak zostanie wydymane...

Opublikowano

dr.big like.png

Opublikowano

Z której strony się nie obrócić, to przeciętny Kowalski ma zawsze dupę z tyłu i tam dostaje kopa.

Opublikowano

Współczuję wszystkim wydymanym.

Opublikowano

Zjechaliśmy z tematu, ale co tam.

Niektórzy wydymani powiedzieli "dość" i są na Majdanie.

A wracając do tematu. Tam strzelają. Normalny reporter nie ma ambicji robić reportażu, gdy koło niego strzelają. Zwłaszcza za normalną pensję. Takich jest niewielu. Trudno mieć do nich pretnsje że mają kamizelki, kaski i nie wchodzą do środka.

• Sympatycy
Opublikowano

Spojrzenie z Ameryki na historię Polski i Ukrainy... (lipiec 2013) Jaki byłby komentarz dziś ?

Uwaga! Materiał zawiera drastyczne zdjęcia ludobójstwa.

• Sympatycy
Opublikowano

Nieee dla tematow okolo politycznych i religijnych ! :mad2:

• Sympatycy
Opublikowano

Gdzie ta kłódka?

Opublikowano

Jest tytuł to wchodzą ci co chcą.Tak myślę. Pierwsze jaskółki zawieruchy już są-coś tam chcą np, Przemyśl i okolice.Ale kłódka może być.To wolny kraj.Na razie.

Opublikowano

Żadna kłódka nie jest symbolem wolności. Kto chce sobie tu poużywać, niech sobie używa. Reszta niech unika. Polityka jest nierozerwalnie połączona ze skuterami; buspasy, mandaty itp. Przecież to też polityka.

Opublikowano

Żadna kłódka nie jest symbolem wolności. Kto chce sobie tu poużywać, niech sobie używa. Reszta niech unika. Polityka jest nierozerwalnie połączona ze skuterami; buspasy, mandaty itp. Przecież to też polityka.

Niestety to prawda. Do moementu gdy polityk decyduje o tym wszystkim.

• Sympatycy
Opublikowano

I jest komentarz z Nowego Yorku...

Opublikowano

Teraz to są powoli "wydarzenia", wczoraj wieczorem włączam TV, a tam w wiadomościach zaczyna przewijać się NAPRAWDę temat Krymu i to całkiem poważnie, dzisiaj rano otwieram stronę onetu, a tam prawie wojna Rosji z Ukrainą...

@M@rkiz: Ciekawe .

Opublikowano

Ciekawe jak zreaguje biznes.Jak nasza złotówka ? A co z ceną ropy,gazu,Zakłady drobiarskie w moim mieście myślały o eksporcie do Rosji.Teraz to wszystko stoi pod znakiem zapytania.Chyba też oberwiemy rykoszetem.A teraz widać że całe ONZ skuteczne i szybkie jak niesławna Liga Narodów przed laty.Nato tez tylko napręży muskuły a zostawią Ukraine jak Anglia Czechów .

Opublikowano

A teraz widać że całe ONZ skuteczne i szybkie jak niesławna Liga Narodów przed laty.Nato tez tylko napręży muskuły a zostawią Ukraine jak Anglia Czechów .

A co innego na tym etapie maja robic? Zaognić już i tak mocno napiętą sytuację?

Krym oficjalnie mówi że jest prorosyjski, a jako autonomia mogą do pewnego stopnia decydować sami za siebie.

Opublikowano

Jest takich parę autonomii.Np Osetia.Ciekawe co dalej z demokracja u sąsiadów.Raczej to nie wejdzie. Może to stereotyp ale Wschód rządzi się inaczej ....

• Klubowicze
Opublikowano

No i mamy pierwsze minusy zaostrzonej sytuacji na Ukrainie... Już w TVN24 zapowiadają znaczące podwyżki cen paliwa. Kurna, akurat przed Burgmanią :mad2: A ja mam prawie 700 kilosów do zrobienia w jedną stronę...

Opublikowano

Jaki termin przydatności ma waha :)

Opublikowano

Błagam. Slawoy, jakiej różnicy w cenie dojazdu się obawiasz, jaka Cię zrujnuje, a jaka zniechęci do przejazdu?

Opublikowano

Jaki termin przydatności ma waha :)

Wiele lat, byle szczelnie zamknięta bo wywietrzeje.. albo woda się dostanie :)