Skocz do zawartości
Forum Burgmania

wariator j.costa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam wymienić wariator w burgmanie 400 na nowy jc costa sport. Proszę o opinie .Dziękuję

• Klubowicze
Opublikowano

A może by tak na początek :

Dzień dobry.

Nazywam się....

Jestem z ....

A nie od razu z butami do salonu. :mad2:

Kulturalnych ludzi przywitalnia nie trudzi.

Opublikowano

Ok, ok arturo. Witam Marek z Koszalina to koło Mielna nad morzem. :wink32: Co do postu o wariatorze j costa to desperacko szukałem opini na forum oraz necie i nic nie znalazłem . Postanowiłem zapytać a było już późno to tak wyszło.Ponawiam prośbę. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam serdecznie leo 60. Te informacje pomogły w podjęciu decyzji. Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli masz możliwość kup najnowszy model - pierwsze wypusty wykonane były z wątpliwych materiałów w późniejszych już to poprawiono.

Opublikowano

Witam. Najnowszy i tak też zamierzam.Dzięki

Opublikowano

Witam

Czy nie lepiej rozważyć zakup rolek dr pulley?

Jak kupiłem Burka 400 k8 denerwowała mnie jego ociężałość i szukałem ma to jakiegoś rozwiązania.

Miałem ten wariator przez 1000km ale jakoś nie przypadł mi do gustu.(dość wysoko kręcił maszynę, za tym szedł dość wysoki hałas)

Zakupiłem rolki pulley-a o wadze proponowanej przez kolegów na tym forum i przy nich zostałem-elastyczność przyzwoita i dużo lepszy komfort jazdy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam kolegów mam zamiar wymienic całość pod pokrywą :frusty: tzn.wariator sprzęgło pasek w k7 jaki waszym zdaniem zestaw byłby najlepszy ,cenowo tak 1.5oo zł.pozdrawiam mmm

• Klubowicze
Opublikowano

Nie wiem czy najlepsze ale na pewno bdb.

Wariator + rolki Malossi (nie wiem jak sprzęgło), pasek Oryginał MITSUBOSHI

Opublikowano

Jeśli masz możliwość kup najnowszy model - pierwsze wypusty wykonane były z wątpliwych materiałów w późniejszych już to poprawiono.

Dokładnie tak, w którymś z wcześniejszych Tmaxów, trafiłem na taki egrzemplarz (gdzieś na forum jest to opisane z fotkami), pomimo zastosowania właściwego momentu dokręcania i dodatkowo kleju Loctite do śrub, "dzwon" J.Costy nie "nadążał" za wałem ze wzglegu na swoją masę i działanie siły bezwładności... Skutek? Mało brakowało i uszkodziłby wał, jedynie delikatnie dziwne odgłosy nakłoniły mnie do zdjęcia pokrywy i spojrzenia na wario... Dodam, że jazdę próbną po montażu ze zdjętą pokrywą wario zdało śpiewająco :) ...

Opublikowano

sprzegło jest 3 elementowe to chyba ono doprowadza mnie do szału ze z góry wyrzuca na "luz" i praegazowa zeby znowu złapało to samo z ruszaniem 5500obr dopiero jedzie.może ktoś mi doradzi mi jakiś DOBRY 5 ramienny zamiennik .nie wiem czy Cie Arturo dobrze zrozumiałem czy sugerujesz mi włozyc do starego wario.. same rolki Malossi? jaka do mojego waga ...ale przynudzam.Winien Ci jestem zdać wrazenia z jazdy na Metzelerach wczoraj bylem Limanowa SZczawnica Bochnia jak wiesz pod gorke z gorki zakrety spisały sie swietnie szczegolnie na zakrętach motor lewy prawy kładzie sie sam przyczepnosc ok w cieplejsze dni będe mogł coś więcej powiedzieć ja jechałem w temp.7-11 st.pozdrawiam mmm

• Klubowicze
Opublikowano

Sprzęgło oryginał jest poprawione na 5 szczękowe i warto o nim pomyśleć.

Jeśli twoje wario jest ok. to same rolki Malossi wystarczą.

Nie znam wagi rolek oryginalnych i nie wiem czy chcesz polepszyć osiągi czy tylko wymienić na takie jak były.

TU strona Malossi z wszystkim co mają do K7.

Ja rolki zamawiałem w Mieloch Motocykle czego nie mają na półce to ściągną.

PS

Dzięki za info o oponach