zegareczek5 Opublikowano 15 Lutego 2014 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zamierzam wymienić wariator w burgmanie 400 na nowy jc costa sport. Proszę o opinie .Dziękuję
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 15 Lutego 2014 Klubowicze Opublikowano 15 Lutego 2014 A może by tak na początek : Dzień dobry. Nazywam się.... Jestem z .... A nie od razu z butami do salonu. Kulturalnych ludzi przywitalnia nie trudzi.
zegareczek5 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Opublikowano 15 Lutego 2014 Ok, ok arturo. Witam Marek z Koszalina to koło Mielna nad morzem. Co do postu o wariatorze j costa to desperacko szukałem opini na forum oraz necie i nic nie znalazłem . Postanowiłem zapytać a było już późno to tak wyszło.Ponawiam prośbę. Pozdrawiam
Leo60 Opublikowano 15 Lutego 2014 Opublikowano 15 Lutego 2014 J.Costa Wariator w Techniczne Rozpoczęty przez Gość_radiolog_*, 15 mar 2010 1 2 33 Odpowiedzi 3243 Wyświetleń michal_1975 03 lis 2011
zegareczek5 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Opublikowano 17 Lutego 2014 Witam serdecznie leo 60. Te informacje pomogły w podjęciu decyzji. Pozdrawiam
Marci M Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Jeśli masz możliwość kup najnowszy model - pierwsze wypusty wykonane były z wątpliwych materiałów w późniejszych już to poprawiono.
zegareczek5 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Opublikowano 17 Lutego 2014 Witam. Najnowszy i tak też zamierzam.Dzięki
vibro Opublikowano 23 Lutego 2014 Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam Czy nie lepiej rozważyć zakup rolek dr pulley? Jak kupiłem Burka 400 k8 denerwowała mnie jego ociężałość i szukałem ma to jakiegoś rozwiązania. Miałem ten wariator przez 1000km ale jakoś nie przypadł mi do gustu.(dość wysoko kręcił maszynę, za tym szedł dość wysoki hałas) Zakupiłem rolki pulley-a o wadze proponowanej przez kolegów na tym forum i przy nich zostałem-elastyczność przyzwoita i dużo lepszy komfort jazdy. Pozdrawiam
mmm Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Witam kolegów mam zamiar wymienic całość pod pokrywą tzn.wariator sprzęgło pasek w k7 jaki waszym zdaniem zestaw byłby najlepszy ,cenowo tak 1.5oo zł.pozdrawiam mmm
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 26 Lutego 2014 Klubowicze Opublikowano 26 Lutego 2014 Nie wiem czy najlepsze ale na pewno bdb. Wariator + rolki Malossi (nie wiem jak sprzęgło), pasek Oryginał MITSUBOSHI
dr.big Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Jeśli masz możliwość kup najnowszy model - pierwsze wypusty wykonane były z wątpliwych materiałów w późniejszych już to poprawiono. Dokładnie tak, w którymś z wcześniejszych Tmaxów, trafiłem na taki egrzemplarz (gdzieś na forum jest to opisane z fotkami), pomimo zastosowania właściwego momentu dokręcania i dodatkowo kleju Loctite do śrub, "dzwon" J.Costy nie "nadążał" za wałem ze wzglegu na swoją masę i działanie siły bezwładności... Skutek? Mało brakowało i uszkodziłby wał, jedynie delikatnie dziwne odgłosy nakłoniły mnie do zdjęcia pokrywy i spojrzenia na wario... Dodam, że jazdę próbną po montażu ze zdjętą pokrywą wario zdało śpiewająco ...
mmm Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 sprzegło jest 3 elementowe to chyba ono doprowadza mnie do szału ze z góry wyrzuca na "luz" i praegazowa zeby znowu złapało to samo z ruszaniem 5500obr dopiero jedzie.może ktoś mi doradzi mi jakiś DOBRY 5 ramienny zamiennik .nie wiem czy Cie Arturo dobrze zrozumiałem czy sugerujesz mi włozyc do starego wario.. same rolki Malossi? jaka do mojego waga ...ale przynudzam.Winien Ci jestem zdać wrazenia z jazdy na Metzelerach wczoraj bylem Limanowa SZczawnica Bochnia jak wiesz pod gorke z gorki zakrety spisały sie swietnie szczegolnie na zakrętach motor lewy prawy kładzie sie sam przyczepnosc ok w cieplejsze dni będe mogł coś więcej powiedzieć ja jechałem w temp.7-11 st.pozdrawiam mmm
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 27 Lutego 2014 Klubowicze Opublikowano 27 Lutego 2014 Sprzęgło oryginał jest poprawione na 5 szczękowe i warto o nim pomyśleć. Jeśli twoje wario jest ok. to same rolki Malossi wystarczą. Nie znam wagi rolek oryginalnych i nie wiem czy chcesz polepszyć osiągi czy tylko wymienić na takie jak były. TU strona Malossi z wszystkim co mają do K7. Ja rolki zamawiałem w Mieloch Motocykle czego nie mają na półce to ściągną. PS Dzięki za info o oponach
Rekomendowane odpowiedzi