Klubowicze arturas Opublikowano 10 Lutego 2014 Klubowicze Opublikowano 10 Lutego 2014 Na zakończenie sezonu 21 listopada 2013, w Sejmie RP odbyła się dosyć ciekawa debata (już druga, pierwsza była ponoć w maju), następna ma być w kwietniu 2014. Na debacie oprócz ważnych oficieli byli przedstawiciele fundacji i klubów motocyklowych. Poruszony został wątek wydzielonych pasów dla 2oo i ponoć ma powstać taki pas testowy. (czyli chyba nie bus-pasy) Odpowiedź na postawione postulaty mamy poznać już po kwietniowej debacie (niedługo). ... więc coś się dzieje i miłośnicy 2oo mają szansę coś wnieść w poprawę przepisów i bezpieczeństwa na drodze. Znalazłem filmową relację z posiedzenia (długa ok. 2,5h) >> KLIKNIJ TUTAJ oraz skrótowe felietony >> Ścigacz.pl • >> Motocaina Być może w wyniku konstruktywnej naszej dyskusji powstaną ciekawe wnioski godne przedstawienia na takiej debacie.
Jaki 40 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Panowie w sejmie rozmawiają o wszystkim , plany są zawsze ambitne a ścieżek dla rowerów zrobić nie umieją a przed wyborami zawsze będą obiecywać gwiazdkę z nieba " OPTYMISTA"
Gość Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zdaje się, że w Polsce nadal większość, to drogi jednopasmowe. Nie ma z czego wydzielać.
kmodzele Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Nie mam nic przeciwko wydzielaniu dodatkowych pasów dla 2oo lub prawne współdzielenie pasów dla autobusów. Tymczasem cieszyłbym się, gdyby kodeks drogowy zmodyfikowno tak, by JASNO usankcjonować/ opisać poruszanie się na 2oo międzypasem. Tak, by każdy użytkownik drogi wiedział co wolno. To by mniej kosztowało.
LWfilip Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Idą wybory i nie wydaje mi się aby coś pozostało po za obietnicami. Zawsze biorę udział w głosowaniu ( bo mogę) ale już dawno zauważyłem, że wyborca czyli obywatel, jest potrzebny politykom tylko do godziny 21.59. Jak zamkną lokal wyborczy to możemy skoczyć politykom na trąbę bo "oni" są już po za naszym zasięgiem. Dla mnie polityk to wiecznie obiecująca gnida. Tyle w tym temacie. I żeby nie było nie na temat Też bym chciał aby przepisy ruchu drogowego były klarowne. W ogóle chciał bym aby wszystkie przepisy były jasne.
jurczas Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Nas to napewno nie dotyczy, może dzieci naszych dzieci, scieżek rowerowych jak na lekarstwo , a co dopiero 2oo
Jaki 40 Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Moje zdanie jest takie jak oni się za coś biorą to mogą wymyślić znowu jakieś ustrojstwo typu tablica Mendelejewa ograniczeń prędkości.Nam ciężko zapamiętać a co ma powiedzieć gaść z zagranicy.
Rekomendowane odpowiedzi