Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może ktoś z Was pracuje w salonie Skody lub ma dobre dojścia przy zakupie?

Planuję nabyć nowe auto i jak wiadomo między innymi liczy się cena :msn-wink:

Opublikowano

Czy może ktoś z Was pracuje w salonie Skody lub ma dobre dojścia przy zakupie?

Planuję nabyć nowe auto i jak wiadomo między innymi liczy się cena :msn-wink:

Na co liczysz?

Opublikowano

Na co liczysz?

Salony mają ustaloną odgórną promocję z rabatem.

Wiem również, że można dostać dodatkowy rabat, który zależy od 1) pozwolenia szefostwa 2) widzimisię handlowca i liczę, że taki uda mi się uzyskać.

Opublikowano

Napisz w jaki model i na jakim poziomie wyposażenia celujesz, wyślę info do salonu gdzie obsługują naszą flote mamy tam doby układ. Dodatkowy rabat mają też wybrane grupy zawodowe np. wojskowi, lekarze itp. "łapiesz" się na to ? Dużo zależy od tego czy auto które wybierasz jest aktualnie na stanie czy zamówienie idzie do produkcji.

Opublikowano

Ten rabat na grupy zawodowe to niezły przekręt, jak każda grupa zawodowa na, to nikt nie ma a koledze po 40 kkm rozpadł się silnik

Tapatalk w xperia Z1

Opublikowano

Napisz w jaki model i na jakim poziomie wyposażenia celujesz, wyślę info do salonu gdzie obsługują naszą flote mamy tam doby układ. Dodatkowy rabat mają też wybrane grupy zawodowe np. wojskowi, lekarze itp. "łapiesz" się na to ? Dużo zależy od tego czy auto które wybierasz jest aktualnie na stanie czy zamówienie idzie do produkcji.

Stokowe bedzie zawsze tańsze.Jednak z zakupem bym się wstrzymał ,na razie dealerzy nasyceni są klientami "po kratkę" więc ciężko się negocjuje jako osoba prywatna.

Opublikowano

jak szukasz skody to najbardziej konkretne ( owocne ) negocjacje były w skodzie auto wimar przy modlińskiej. Oferta była porównywana z większością salonów w mazowieckim.

Opublikowano

dokładnie- Auto Wimar daje dobre bonusy. Brałem teraz YETI do firmy, ugrałem 15 tyś.

• Klubowicze
Opublikowano
ugrałem 15 tyś.

@Norbert sugeruję aby publicznie nie chwalić się uzyskanymi rabatami. Wiem, ze dilerzy tego nie lubią. Przecież zawsze tą informację można podać zainteresowanemu na PM.

Opublikowano

Skody nie znam, ale celowałem kiedyś w C3 Picasso, cena katalogowa była 57tys. zł, ale znajomy sprzedawca zaproponował po cichu to samo auto za 42 tys. bo to jakiś pakiet flotowy był.

Do zakupu nie doszło bo auto nie miało elektrycznie składanych lusterek a wjazd do garażu jest dosyć wąski.

Żonka czasem jeździ sobie Fabią, ale przeraża mnie placek elektroniki przyklejony do wierzchu akumulatora. Po 3 dniach stania murowany prostownik.

Opublikowano

Witaj Barteq ! Próbuj szukać auta w wielu miejscach. Możesz powysyłać maile z zapytaniami do różnych dealerów. Może akurat będą mieli auto jakie chcesz nabyć u siebie. Przy tych na które składają zamówienie do produkcji nie dadzą tak dużego rabatu jak na posiadane na miejscu. Czasem zdarzają się super oferty na samochody zamówione i nie odebrane przez klienta, których dealer chce się szybko pozbyć bo za nie już zapłacił. Powodzenia w negocjacjach i zakupie, Maro

Opublikowano

Moja żona zaczyna pracę ale dopiero od 17 lutego. Jak się zdecydujesz na odwleczenie zakupu to się odezwij.

Będzie w Porsche Połczyńska. Mają Salony Porsche, Bentley, volkswagen, skoda, chyba audi

Opublikowano

Skoda dobry wybor.Wczoraj kolega zabral sie na ferie z Krakowa do Zakopanego.Na stacji zatankowal 27 litrow vervy do pelna.Niestety dolal bezolowiowej do 2.0 TDI ,zajechal na miejsce i sie nie skapowal ze cos nie tak.Dzisiaj rano ledwo odpalil,stwierdzil ze cos nie tak i pojechal do ASO w Nowym Targu.Tam postawili diagnoze,spuscili paliwo wymienili filr i zalali ON.Kolega wrocil do Zakopanego i mowi ze wszystko dziala normalnie.Skoda jest COOL.