Atlas Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam, Planuje kupna skutera na nadchodzący sezon, jednym z typów jest nexus 200-300cc. Zauważyłem, że oferty sprzedaży cechują bardzo niskie - szczególnie 500tki, które chodzą średnio po 5-6 tys. Jakie są powtarzalne wady nexusa, że tak kiepsko trzymają wartość ? Rozważając dawno temu Beverly 500 czytałem, że silnik Piaggio Master nie cechuje się super trwałością i że bierze olej. Kto pomoże ?
RONIN Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Nie przypominam sobie, żeby 500tka brała olej. Włoskie skutery nigdy nie trzymają ceny tak jak Japońce. Nexusów jest mało, zwyczajnie nie są zbyt popularne.
maro99 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witaj Atlas ! Tak jak pisze Ronin włoskie skutery nie należą do zbyt popularnych w Polsce. Poza tym nie są tak doceniane i poszukiwane co wpływa na cenę. Sytuacja podobna jak z autami z koncernu Fiata. Niemniej jednak nowe w salonie mają wysokie ceny; Nexsus 300 ok. 22000 zł, zaś wersja 500 ok. 29000 zł. A więc ceny zbliżone do marek japońskich o tej samej pojemności. Problemem może być jednak zakup dobrego egzemplarza. Przeglądając na szybko oferty z allegro większość to typowe szroty sprowadzone z zagranicy, krajowych nie znalazłem. Co do napędu to silniki grupy Piaggio, należą do jednych z najlepszych w klasie jednocylindrowców. Opinie o ich awaryjności pochodzą głównie od właścicieli tzw. szrotów, ale to dotyczy każdej marki. Powodzenia w poszukiwaniu dobrego egzemplarza, Maro
dr.big Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Silniki Mastera są OK, 300- ek nie znam, wiec się nie wypowiadam... A ceny? No cóż 99% oferowanych to z importu, krajowych było może przez parę lat z kilka sztuk. Z importu 90% to egzemplarze kompletnie wyeksploatowane, szukaj pilnie , to trafisz na te znośne 10% ... ...
RONIN Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Atlas do Niemiec masz blisko, sprawdź ceny na mobile.de i zobaczymy czy są takie tanie jak twierdzisz? http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?makeModelVariant1.makeId=9700&makeModelVariant1.modelDescription=Nexus&makeModelVariant2.makeId=&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&__lp=2&scopeId=MB&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&cubicCapacities=FROM_251_TILL_500&minCubicCapacity=251&maxCubicCapacity=500〈=de&isSearchRequest=true
iwan13 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgadza sie wiekszosc egzeplarzy wystawionych u Nas na aukcjach jest po przejsciach,wybarakowane, byle jak poskladane,ja za swoim rozgladalem sie z rok czasu az w koncu udalo mi sie kupic okazje oczywiscie nie bez wad mianowice elektronika dokladnie regulator napiecia.wymieniony,akumulatory juz dwa nowe,silnik jednocylindrowy troche za bardzo czuc wibracje a co do oleju to nie zalowac co 6tys wymieniac,powodzenia w szukaniu.pozdrawiam.
Atlas Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2014 Racje - większość egzemplarzy w tych cenach rzeczywiście nie jest w stanie idealnym. Dzięki za wskazówki, jeśli Nexusa to bedę szukał na pewno Quasara 250 albo oszukane 300.
Atlas Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Opublikowano 16 Lutego 2014 Swoim Piaggio Beverly 200 przejechałem od nowości 30 tkm. Silnik jest bez zarzutu, grama oleju nie bierze. To bardzo dobre wieści bo również marzy mi się Runner 200
Rekomendowane odpowiedzi