Administrator MariuszBurgi Opublikowano 3 Stycznia 2014 Administrator Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ja w większości poruszam sie po stolycy moim B400 ale od czasu do czasu porwę B200 żonki i uwierzcie mi, ze łatwiej i sprytniej możno pokonać podmiejskie korki a i zadowolenie jakies takie inne. Zwinność i zakres przyspieszenie od "0" jest porywający w tym modelu. Polecam. Domel, chwała Ci za ten obiektywny wpis Widzisz, można dojść do takiego wniosku mając w garażu 2 sprzęty i mając bezpośrednie porównanie. Może kiedyś jeszcze nasz rynek znormalnieje i zrozumiemy, że AN 400 (że o AN 650 nie wspomnę) jednak nie jest idealnym wyborem do miasta
Lucjan73 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Domel, chwała Ci za ten obiektywny wpis Widzisz, można dojść do takiego wniosku mając w garażu 2 sprzęty i mając bezpośrednie porównanie. Może kiedyś jeszcze nasz rynek znormalnieje i zrozumiemy, że AN 400 (że o AN 650 nie wspomnę) jednak nie jest idealnym wyborem do miasta Mariusz, mam przyjaciela który posiada naprawdę zacne auta (widziałeś foty) ale na miasto kupił sobie A1 i jest zadowolony jak dziecko Małe zgrabne, ekonomiczne. Najważniejsze jak przesiądzie się ze 144 km na prawie 500 km to dopiero jest zabawa....
czaro69 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Do miasta idealna jest Honda PCX, tania w utrzymaniu i sprytna w korkach
Jarek_PL Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Wydaje mi się że jest to bardzo osobiste podejście do tematu. Przede wszystkim jest miasto i miasto. Padały tu nazwy Rzym Mediolan czy Paryż, ale przecież wielu z nas używa skutery w miastach <100 tyś mieszkańców, czy małych miasteczkach. Mimo iż dzisiaj na świecie wszędzie na drogach jest ciasno, jednak po każdej z wyżej wymienionej aglomeracji jeździ się inaczej. Poza tym pojęcie "maxi", też można by było polemizować, no a przede wszystkim osobisty stosunek do tego co się lubi. Jak napisał Domel Burgman 200 to bardzo sympatyczny skuterek miejski, ale mimo to gdy wyjeżdżam z garażu w miasto w 90% siadam na GT, no chyba że do oddalonej o 300 m piekarni, wtedy korzystam z Burgmana. Tutaj każdy z nas będzie miał rację. Jednak wątkiem tematu było zużywanie się naszych motorków w mieście, a poza nim. Wydaje mi się że sprawa jest oczywista, i mimo to że niektóre modele naszych skuterów są bardziej, a inne mniej pojazdami miejskimi, to z założenia bez biegowy skuter można spokojnie zakwalifikować do pojazdu miejskiego, a mimo to jego zużycie będzie większe w jeździe miejskiej, jak pozamiejskiej, co jest oczywistym faktem wypływającym z częstotliwości używania wszystkich jego podzespołów.
lm261 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Do miasta idealna jest Honda PCX, tania w utrzymaniu i sprytna w korkach Masz rację dlatego zakupiłem Hondę PCX.Najbardziej jestem zadowolony podczas tankowania zużycie max 2,5/100km
Muzzypl Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witajcie Trochę odgrzewam stary temat ale tu chyba będzie to dobre pasować. Kilka filmików jak Burgman spisuje się w mieście zapraszam https://www.youtube.com/user/MuzzyRiderPL
Sympatycy KriSSo Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witajcie Trochę odgrzewam stary temat ale tu chyba będzie to dobre pasować. Kilka filmików jak Burgman spisuje się w mieście zapraszam https://www.youtube....er/MuzzyRiderPL Śmigasz tym B400 w zasadzie bez problemu. Przejrzałem Twoje filmy i nie znalazłem fragment/momentu, w którym B400 nie mógł przejechać, a przykładowo SH 150/300 dałaby radę. Na przykład w miejscu, gdzie stałeś za dwoma TIRami i była między nimi szpara, nie przejechałaby nawet 50-tka. Być może w Rzymie byłoby inaczej, ale w Krakowie B400, jak widać, potrafi wiele.
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2015 No i czym tu się chwalić. Owszem jeździsz sprawnie, ale w wielu przypadkach niebezpiecznie i na siłę przepychasz się tam gdzie to niekoniecznie jest potrzebne. Jazda po przystankach, ignorowanie linii ciągłej i nne grzeszki to już chyba lekka przesada jeszcze tym bardziej chwalenie się tym w sieci. Czyżbyś brał przykład z froga i jego naśladowców? Co to za moda taki ekshibicjonizm? Co do jazdy wiadomo, że się da, tylko czy warto. Chyba, że traktować to jako filmik reklamujący twój skuter. Pewnie wielu z nas też tak pojedzie i to na większych maszynach, tylko się tym nie chwali.
Klubowicze Jack Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2015 No tak, filmik ewidentnie "demonstracyjny". Jeśli bardzo mi się spieszy to też tak umiem. A raz, kiedy tak bardzo, bardzo mi się spieszyło, to za mocno przytuliłem się do puszki. Na szczęście tylko na pękniętych plastikach się skończyło. PS. Kolega na filmiku prawie nie rozgląda się na boki. Tylko raz, jak laski szły chodnikiem, to się trochę obejrzał
hrabia Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Ja tam na tych filmikach widziałem tylko instrukcje jak stracić prawo jazdy w pięć minut przekroczenie szybkości,stwarzanie niebezpiecznych sytuacji, blokowanie innych użytkowników, nieużywane kierunkowskazów jednym słowem jak nie jeździć a z pewnością jak podłożyć się policji. Takie jest moje zdanie.
Lucjan73 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Powiem tak, 99 % z nas jeździ po mieście w podobny sposób. Między innymi po to kupiliśmy nasze maszyny. A druga sprawa to chwalenie się tym i to jeszcze w sieci. Przecież taki filmik może trafić do jakiś służb i po po robić sobie problem ?
Sympatycy KriSSo Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Sądzę, że te filmiki miały charakter poglądowy, promujący większe pojemności skokowe niż 200-300 ccm do sprawnej jazdy po mieście . Przypuszczam, że Kolega Muzzy nie jeździ w ten sposób zbyt często (z pewnością nie codziennie), dlatego nie wypominajmy tego zbyt długo. Zresztą, kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem i już, AMEN.
Miazga82 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgadzam się z Lucjanem. Po to kupujemy nasze sprzęty aby sprawnie poruszać się po mieście. Niestety nie zawsze jest to możliwe w sposób przepisowy. A chęć pojechania szybciej jest większa od obaw o przecięcie linii ciągłej. Me jedyne większe zastrzeżenie co do kierownika to to, iż nie używa kierunkowskazów oraz nie patrzy w lusterka wykonując większość manewrów, a przynajmniej po ruchu głową tego nie widać.
Lucjan73 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 I jeszcze jedno co mi przyszło do głowy, coraz więcej aut ma zainstalowane kamerki a Policja uruchomiła specjalne skrzynki na które można wysyłać ciekawe filmiki. Trzeba to też brać pod uwagę.
Gość Bartheez5 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 I jeszcze jedno co mi przyszło do głowy, coraz więcej aut ma zainstalowane kamerki a Policja uruchomiła specjalne skrzynki na które można wysyłać ciekawe filmiki. Trzeba to też brać pod uwagę. Lucku !!! Powiem więcej na podstawie takiego przejazdu gdy siedzący w puszce obywatel nakręci nas na 2oo w sposób umożliwiający odczytanie naszych nr rej . i prześle materiał do Komendy Policji wielokrotnie spotkałem się z tym że Sądy wydają wyroki nakazowe na podstawie dostarczonego materiału i kierownik przedmiotowych 2oo ma poważne problemy. Nie wiem skąd to się wzięło ale ludzie co raz więcej przesyłają takich kwiatków na e-maila i składają oficjalne zawiadomienia aby ścigać sprawców wykroczeń w RD. Dlatego jeżdżąc na 2oo wystrzegam się takich ,,sprawnych ,, przejazdów :-)
marek_m Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Do miasta idealna jest Honda PCX, tania w utrzymaniu i sprytna w korkach Dokładnie. Mój syn po przesiadce z PCX 125 na AA500 Sprint, narzeka głównie na spalanie i pogorszenie "dzielności" w korkach I jeszcze jedno co mi przyszło do głowy, coraz więcej aut ma zainstalowane kamerki a Policja uruchomiła specjalne skrzynki na które można wysyłać ciekawe filmiki. Trzeba to też brać pod uwagę. Takiej "obywatelskiej inwigilacji" nawet Orwell nie przewidział W Europie powoli zaczynają zabraniać używania tego typu kamerek. Tutaj trochę info.
Lucjan73 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Marek wszystko zależy od punktu "siedzenia" możesz czasem dzięki takiemu nagraniu wybronić się z opresji.
Bosy Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Lucku !!! Powiem więcej na podstawie takiego przejazdu gdy siedzący w puszce obywatel nakręci nas na 2oo w sposób umożliwiający odczytanie naszych nr rej . i prześle materiał do Komendy Policji wielokrotnie spotkałem się z tym że Sądy wydają wyroki nakazowe na podstawie dostarczonego materiału i kierownik przedmiotowych 2oo ma poważne problemy.[...] "Materiału" w sensie jak rozumiem wniosku o ukaranie w postępowaniu uproszczonym oraz całej dokumentacji dochodzenia przeprowadzonego przez Policję. No bo chyba sądy nie wydają wyroku na podstawie jedynie materiału video, bez choćby ustalenia sprawcy?
hrabia Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Według nowych przepisów (podpisanych już przez prezydenta) odpowiada właściciel pojazdu, którego odpowiedzialność kończy się dopiero po dostarczeniu podpisanego przez sprawcę (prowadzącego) stosownego oświadczenia
tomekmajesty Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 taaak... trzeba uważać, żeby na siebie samego dowodów nie produkować... dlatego lepiej nie nagrywać, jeżeli można ustalić właściciela / kierującego a jak jeździmy? oczywiście przepisowo... prawie
Bosy Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Według nowych przepisów (podpisanych już przez prezydenta) odpowiada właściciel pojazdu, którego odpowiedzialność kończy się dopiero po dostarczeniu podpisanego przez sprawcę (prowadzącego) stosownego oświadczenia A jaką ustawę podpisał miłościwie nam panujący, w której znalazły się takowe przepisy?
Gość Bartheez5 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A jaką ustawę podpisał miłościwie nam panujący, w której znalazły się takowe przepisy? Z tego co mi wiadomo nie ma jeszcze takiego przepisu! !!! Na właścicelu pojazdu ciąży obowiązek wskazania osoby, która w konkretnym dniu kierowala -użytkowała jego pojazdem. W przypadku nie wskazania odpowiada i wyłącznie za nie wskazanie (ewidentna luka w prawie).......
Bosy Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Chętnie usłyszałbym, co kolega hrabia wie na ten temat. Bo skoro pisze, to chyba wie...
minimi1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Chętnie usłyszałbym, co kolega hrabia wie na ten temat. Bo skoro pisze, to chyba wie... Kolega trochę się pospieszył, nie ma jeszcze takiego przepisu. Chyba również nie w tym temacie
Rekomendowane odpowiedzi