Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Propozycja moto wypadu do Szwecji - maj 2014 -wstępne deklaracje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(...) 25-30 grup po 10 maszyn (...)

To robi 250- 300 jednośladów :o ... To faktycznie jeden pojazd serwisowy na początku, a drugi na końcu, jak mówi Arturo ;) . I zabierzcie UKF - ki, żeby mieć łączność w razie czego :D ...

Tyle sprzętów? To więcej niż na corocznym zlocie. Ja mówię już zdecydowanie pass, to nie dla mnie, ale chętnie poczytam jak to odwiedziliście Szwecję w 250 maszyn :) .

• Odpowiedzi 216
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Nurider

36

• Dawid Wawa

18

• pawelneos

16

• skoli

14

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze
Opublikowano

Ja myślę że z 200 maszyn pojedzie może z pięć,albo wcale.:)

• Sympatycy
Opublikowano

Pewnie z tych 300 jednośladów zrobi się ze 100 co uważam, że i tak to będzie bardzo dużo. Osobiście jestem jak większość za jednodniowym wyjazdem i za zrzutką na busa na wszelki wypadek. Chociaż jedno z ostatnich jesiennych kulanek na jakim byłem w Bałtowie też wyniosła 400 km i bus za nami nie jechał.

No ale to Szwecja więc ewentualny koszt holowania może być mega duży.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie chcę siać defetyzmu, ale czytając te wasze dywagacje, wyszukiwanie problemów i ilość zadeklarowanych to zaczynam mieć wątpliwości co do sensu całego wypadu. SL się mówiąc kolokwialnie wypięła. Sam przejazd to normalna promocja sezonowa. Logistyka dla takiej grupy kompletnie nie istnieje. Miał byc "potop" zorganizowany przez przewoźnika (i to było ciekawe), a ma być przejażdżka po obcym kraju w bliżej nieokreślonym celu, w tłumie motocyklistów, którzy sie nie znają. Jak na paradzie na ogólnym zlocie motocyklowym (tylko, że ona trwa 1-2 godz. i przejazd jest oznaczony i dozorowany). Coraz mniej mi się to wszystko podoba. A sraczka wyjazdowa i rady co poniektórych powalają na kolana.

Zatem podobnie jak Bigu wypisuję się z tematu.

Może wybiorę się waszymi śladami, ale w zdecydowanie mniejszej grupie (2-4 moto).

Życzę zatem miłego śmigania po szwedzkich drogach.

Opublikowano

podobnie, chętnie się przepłynę jak będzie taniej niż normalnie ale w takiej kolumnie i z takimi problemami siądzie mi psycha, jak co 10 km 20 osób zatrzyma się na siku albo żeby sprawdzić płyny czy wiatr w gumie to czar jazdy pryśnie...płynę jak będzie tanio ale walę do ciotki żonki na Goteborg czy jak się tam to zwie...

• Klubowicze
Opublikowano

Panowie spokojnie obserwujmy temat,zobaczymy jak będzie tak około kwietnia może jednak coś pozytywnego z tego wyjdzie.

• Klubowicze
Opublikowano

Tak jak inni przedmówcy opisywali - jest to impreza MEGA ! choć jednodniowa .Naprawdę potrzeba tu kilku osób zgranych i zaangażowanych od początku do końca którzy poprowadzą te kilkadziesiąt 10-cio sztukowych 2oo .Jak dla mnie ? Nie wyobrażam sobie , aby w obcym kraju , nie znając przepisów , tradycji i mentalności zamieszkiwanych tam ludzi- ktoś zaangażował się w tak wielką logistycznie imprezę .Może się mylę , w każdym razie życzę powodzenia temu komuś w organizacji takiego przedsięwzięcia .

Będę obserwował sytuację - Pozdrawiam .

Opublikowano

Jestem bardzo ciekaw jak załoga promu „zaształuje” taką ilość motocykli jak lekko bujnie to wszystkie będą na jednej burcie. Z rowerami nie ma problemu, jedna cuma i 100szt przywiązane do burty. Kawę termosie i kanapki to pewnie najlepiej zabrać z domu gdyż gastronomia na wyspie i Szwecja może nie wytrzymać takiej ilości motocykli i turystów.

Zatem podobnie jak Bigu wypisuję się z tematu.

Może wybiorę się waszymi śladami, ale w zdecydowanie mniejszej grupie (2-4 moto).

Życzę zatem miłego śmigania po szwedzkich drogach.

Popieram i dołączam się do grupy rezygnującej wyjazdu w tak dużej grupie.

A usłyszenie na ulicy (JEWKA POLAKO) nie jest mi potrzebne.

Opublikowano

A ja tam nie wycofuję się z tego wyjazdu.

Nie jadę tam ani po to żeby jechać z innymi motocyklistami/skuterzystami, ani po to żeby "wypić flaszkę", tylko dlatego że kręci mnie przygoda, wyjazd "w nieznane" z moim "plecaczkiem", no i chciałem zaliczyć Szwecję (nigdy tam nie byłem).

Z grupowego wyjazdu ze Steną najfajniejsza dla mnie jest możliwość uzyskania dużego rabatu na rejs.

Lubię indywidualność, więc najbardziej podnieca mnie plan przyjazdu wspólnego, częściowo wspólnego podróżowania po trasie zaproponowanej przez Nurider, a jeśli pogoda będzie fajna, to pewnie zostanę dłużej niż jeden dzień.

Opublikowano

Ech...nie chciałem się odzywać do czasu otrzymania konkretnej , ostatecznej odpowiedzi od Steny tudzież pojawienia się oferty na maj dla motocykilistów ale widzę ,że nie ma wyjścia, robi się dym... Ladies and Genitals ! Jeśli Stena w to nie wejdzie to nie mamy tzw. organizatora . Od razu zaznaczyłem, że nie wystąpię w tej roli a niektórzy już zrobili ze mnie prawie biuro podróży! :) Moją rolą , co zaznaczyłem na początku , miało być tylko i wyłącznie wyszabrowanie maksymalnych zniżek od przewoźnika i ustalenie terminu . Prawdopodobnie jednak Stena nas oleje ( okaże się w ciągu tygodnia) więc koncepcja wielkiego przejazdu z udziałem kilkuset maszyn robi się mało sympatyczna bo ciężko byłoby to ogarnąć. Ja sam na pewno się tego nie podejmę . Nie rezygnowałbym jednak z idei wyjazdu na północ . Mam wrażenie, że przypomniałem przewoźnikowi o takim kliencie jakim jest burgmaniak czy motonita . Jeżeli ta oferta , która się lada dzień pojawi będzie zbliżona do tej , która była wcześniej ( link w moim poprzednim poście ) to ja i tak jadę . I paru kumpli z 3 city też :) . Oferta będzie obowiązywała cały maj a może i dłużej . Powrót - do 14 dni więc każdy może złożyć własną ekipę i wyjechać oraz wrócić kiedy mu pasuje . Wielu z Was się już zna osobiście, wielu zobaczy się na melanżu Campto nad zalewem( mam nadzieję , że urlop pozwoli i wreszcie poznam Was osobiście ) i można się poumawiać w małych grupach w pasujących terminach ...albo olać temat i dalej planować wypady nad ciepłe morza...

• Sympatycy
Opublikowano

wielu zobaczy się na melanżu Cormorana nad zalewem( mam nadzieję , że urlop pozwoli i wreszcie poznam Was osobiście ) i można się poumawiać w małych grupach w pasujących terminach ...albo olać temat i dalej planować wypady nad ciepłe morza...

Yyyyy ......przepraszam bardzo na jakim melanżu Cormorana nad zalewem ...... przecież ja tego nie organizuję ani nawet się na tą imprezę nie zapisałem, więc o co chodzi ? :blush:

• Klubowicze
Opublikowano

Nurider - wielkie dzięki za spłycenie Wiosennego Spotkania do melanżu. :mad2:

Wydawało mi się, że program tego spotkania raczej jest daleki od melanżu i chyba dostrzegasz tę różnicę? :bash:

Sorry, ale nie każde spotkanie polega tylko i wyłącznie na :drunk: .

Opublikowano

@Nurider: Bardzo doceniam starania, które podjąłeś i jednocześnie przykro mi że możesz się poczuć średnio komfortowo z powodu czy to "kręcenia nosem" na to co załatwiasz, czy też dość nietaktownego "poganiania" Cię, zamiast ierpliwego poczekania chwilę na Twój "ruch".

@Campto: Nie czepiajmy się już słówka ;) . Może Nurider wcale nie chciał nic spłycać i użył tego słowa nie jako synonimu imprezy z której nikt nie wychodzi trzeźwy. ;)

Ogólnie Panowie nie róbmy kwasów ;). Spokojnie sobie poczekajmy i doceńmy czyjeś dobre intencje.

Miłego dnia!

Opublikowano

@ Campto- użyłem określenia melanż jako synonimu spotkania towarzyskiego a nie pijackiej imprezy. :blush: Przepraszam jeśli poczułeś się urażony . Czytałem przygotowany przez Ciebie rozkład jazdy i jestem pod wrażeniem . Sorry za OT.

Opublikowano

Ja z kolei będę czekał cierpliwie na oferte dla 200 ze SL i na pewno ja wykożystam i sobie pojade na te skandynawskie winkle bo są przepiekne i warto tam być. Ogulnie i tak sobie niewyobrażam jazde w wielkich kolumnach moto czy skuterów więc i też nawet jak by sie odbyla ta zorganizowana wycieczka to i tak starł bym się jechać tylko razem na promie ale po drogach niestety wolę swoja zaufaną grupke kumpli na których moge zawsze polegać i wiem czego się spodziewać Także czekam cierpliwie kiedy ta oferta się pojawi i proszę Cię NURIDER jak juz coś będziesz wiedział że ta oferta się pojawila to tylko poinformuj tutaj lub na priwa

Opublikowano

Miało być fajnie a wyszło jak wyszło .Pawelneos Jeżeli w swoim składzie jesteście skłonni zaakceptować lekko starszego kolegę ze Słupka to proszę o kontakt.607 911948.

Opublikowano

Miało być fajnie a wyszło jak wyszło .Pawelneos Jeżeli w swoim składzie jesteście skłonni zaakceptować lekko starszego kolegę ze Słupka to proszę o kontakt.607 911948.

Ok SENIOR już dodałem telefon do kontaktów i będę pamiętał Na pewno odpowiednio wcześniej powiadomnie Bo Słupsk to przecież Ziom zza miedzy :-) Pozdrawiam
  • Sympatycy
Opublikowano

Witam Panowie :) tak już od dłuższego czasu obserwuję przebieg wydarzeń i chętnie bym wziął udział w "finale" tylko proszę określcie troszkę wcześniej (1-1,5 miesiąca) się w jakim terminie miałby nastąpić ów "finał" bo bym musiał "opanować" jaki(e)ś nocleg(i) bo jakby nie patrzeć to parę kilosów do Was mam.

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

Nakręciłem się i tak w wyjazd na drugą stronę Bałtyku. Nurider - Fajnie że zaszczepiłeś bakcylka wyjazdu w tamtą stronę. Czy wyjdzie czy nie i tak fajnie że w ogóle próbowałeś. Sam nie spodziewałem się że będzie tylu chętnych. Pewnie się kiedyś wybiorę do Szwecji. Mam taką nadzieję.

ps. gdyby ktoś chciał zabrać Siemika z Sylwią na taką wycieczkę w małej, bardzo małej grupie to proszę o kontakt na p.w.

Pozdrawiam Siemik

Opublikowano

Witam wszystkich !!!! Właśnie dołączyłem do wspaniałego grona :clapping: Już od jakiegoś czasu oglądam ten post i oczywiście dopisuję się do takiego wyjazdu.

Jeśli nic nie wypali to może zorganizujemy wypad z Warszawy grupą na pomorze? Myślę że mogę zająć się szukaniem hotelu lub innej stancji. Będę tylko potrzebował ilość osób.

Osobiście proponuję wypad około 09-10,05,2014r. na jedną noc. Spotkamy się z kolegami znad morza i powrót. Co Wy na to ???

Opublikowano

Ja myślę że najrozsądniej będzie zaczekać jaką oferte która będzie ladachwila , zaoferuje nam SL .Wtedy kazdy będzie mógł ustawić i zaopatrzyć się w bilet według swojego wolnego czasu i odbyć taką podróż na swoich wlasnych warunkach . Bez zobowiązań i obciążenia przez dużą grupe . Ja osobiście jak już pisałem wcześniej będę się wyprawiał pod koniec maja Senior- będę pamiętał i powiadomnie SIEMICZKU również miło widzę i Ciebie w tej grupie poniewaz solidny z Ciebie człowiek i jeśli Ci odpowiada termin mile jesteś widziany . Być może spotkamy się w kilku grupach na SL zupełnie przypadkowo bo wybieżemy ten sam termin co tylko upiększy tą podróż . Poprstu zaczekajmy co zaproponuje przewożnik SL i wtedy zacznie sie planowanie bardziej szczegułowe

Opublikowano

No i jest ! :) Można zacząć się umawiać :)

http://www.stenaline...ja-na-motocyklu

Wygląda to bardzo podobnie jak to co było już kiedyś :

CENY

Cena za jedną osobę: od 1 do 4 osób od 299 zł od 5 do 12 osób od 149 zł *do wybranych rejsów obowiązuje dopłata 50 zł

300 to drogo za osobę ale jak się skrzyknąć w 12 osób to wychodzi 199/osoba co już jest wg . mnie ceną sympatyczną :).

WARUNKI PRZEWOZU

> rejs powrotny musi nastąpić maksymalnie 14 dni od rejsu wyjazdowego;

> maksymalna ilość pasażerów na jednej rezerwacji: 12;

> opłata jest naliczana za każdego pasażera (tak kierowcę jak i osobę towarzyszącą),

> za puste łóżka kabinowe obowiązują dopłaty wg cennika transportowego;

> obowiązuje różna cena:

- osoby od pierwszej do czwartej, cena od 299zł na osobę,

- osoby od piątej do dwunastej, cena od 149zł na osobę,

> do wybranych rejsów obowiązuje dopłata w wysokości 50zł na osobę, w jedną stronę.

Oferta ważna od 1.05 do 31.10 więc nie trzeba się śpieszyć :) . Senior , Siemik i pozostali, którzy się nie zniechęcili - serdecznie zapraszamy ! Pogrupujemy się tak by było jak najtaniej . I jeszcze mała wrzutka dla leniwych ;) o wyspie Olandia

http://www.krajoznawcy.info.pl/stare-grodzisko-i-pismo-runiczne-6497

Opublikowano

10 osób,

8 motorów

wyjazd w piątek 09,05 o 19,30 z Gdyni

w Szwecji o 7.45,

cały dzień zwiedzanie,

powrót w sobotę 10,05 o 20.30 ze Szwecji

w Gdyni o 7,30

Koszt 259zł za osobę.

Czy ma ktoś inne propozycje?

Opublikowano

Chętnie się gdzieś zgłoszę do grupy z Warszawy, ale:

- mam skuter o poj. 200 ccm więc prędkość maks. 125 km/h, a przelotowa około 100 km/h

- korzystnie wydaje się jechać może jednak w okolicach czerwca ze względu na prawdopodobieństwo wyższych temperatur

@Nurider:

1. W przypadku niższej ceny dla tej większej grupy czy warunkiem jest żeby ta grupa również razem powróciła, czy może wystarczy że jest skonsolidowana tylko w drodze z Polski do Szwecji? Pytam, bo spodziewam się że zechcę zostać tam dłużej niż 1 dzień, ale inni uczestnicy grupy niekoniecznie.

2. Rozumiem że pasażerka płaci taką stawkę jakby jechała na oddzielnym motocyklu

P.S.: Nurider dzięki za Twój wysiłek. Bardzo fajna oferta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...