Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Propozycja moto wypadu do Szwecji - maj 2014 -wstępne deklaracje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemik - na nocnych rejsach kabiny obowiązkowe :)

• Odpowiedzi 216
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Nurider

36

• Dawid Wawa

18

• pawelneos

16

• skoli

14

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze
Opublikowano

Siemik - spoko, tylko gadamy sobie luźno. Dwoje doświadczenia mogą okazać się bezcenne ;)

Piootr - tylko patrzeć jak Cormoran założy odpowiedni wątek. Sądzę, że on już przestępuje z nogi na nogę i tylko czeka na posta od Nuridera z konkretami i listą uczestników :P .

Dawid - na pewno dasz radę. Abstrahując od przepisów; nie da się jechać jedną, nieprzerwaną. 30-to osobową grupą, zajmuje zbyt dużo miejsca na drodze.

A ile godzin trwa sam rejs?

Opublikowano

Sam rejs trwa od 10 do 12 godzin jeśli chodzi o Gdynia -Kalskrona chyba to zależy od warunków pogodowych :) a no właśnie jak już wkręcamy tą śrube to ci co mają chorobe morską niech się przygotują i zaopatrzą w odpowiednie środki bo w maju lubi pobujać. Ale oczywiście sercu Burgmaniaka i sztorm nię straszny ;):P:pepsi:

Opublikowano

Jeśli termin byłby 23-25 maja to razem z plecaczkiem tez bym się pisał...

Opublikowano

Witam

Ja również się piszę.

Pozdrawiam

Czarek Gdańsk

Opublikowano

Jestem bardzo zainteresowany a może i mój plecaczek wsiądzie. Jeśli nic planów nie pokrzyżuje to jestem za. Szacun dla organizatora.

;)

Opublikowano

Pawelneos - nie strasz proszę ! :) Stena ma teraz duże promy ze stabilizatorami i trzeba naprawdę silnego sztormu by kiwanie było odczuwalne . Płynąłem wiele razy i tylko raz trafiłem na paskudny jesienny sztorm ,który nieco pogorszył mi samopoczucie. W maju bujanka nie powinno być :)

Opublikowano

Pawelneos - nie strasz proszę ! :) Stena ma teraz duże promy ze stabilizatorami i trzeba naprawdę silnego sztormu by kiwanie było odczuwalne . Płynąłem wiele razy i tylko raz trafiłem na paskudny jesienny sztorm ,który nieco pogorszył mi samopoczucie. W maju bujanka nie powinno być :)

To oczywiście żart z mojej stron. Przecież wiadomo że teraz promy sa bezpieczne i nic nikomu nie grozi na takim małym akwenie Specjalnie tak napisałem aby dodać troche marynarskich opowieści i dodać troche atrakcji . A przecież każdy Burgmaniak to twardziel
Opublikowano

@pawelneos: Czyli tak bez wkręcania to myślisz, że jednak nie uderzymy w żadną górę lodową?

• Sympatycy
Opublikowano

W górę lodową to może nie uderzymy, ale jak nas zniesie to zobaczymy Heweliusza. Ja już tam byłem więc mogę robić za przewodnika. Koledzy ćwiczcie bezdech. :)

Opublikowano

Przecież wiadomo że teraz promy sa bezpieczne i nic nikomu nie grozi na takim małym akwenie.....

Powiec to tym którzy byli na Costa Concordi pawelneos :)

Stenna mimo skandynawskich korzeni najnowsze swoje promy puszcza na Anglie i Irlandie potem Niemcy

a do Polski już tylko stare krypy :( Ale w maju woda już ciepła w Bałtyku :)))

Opublikowano

pawelneos tytanik też był bezpieczny :)

• Sympatycy
Opublikowano

Panowie ..... nie pierdu, pierdu tylko kiedy lista nr konta do wplat ?

PS

Pytam bo tak jak Paweł pgizi napisał. ... muszę tradycji dotrzymać i u siebie nowy temat założyć ;-)

Opublikowano

Heweliusz zatonął w styczniu , pamiętam jak dziś .Miałem tego dnia dyżur i miałem tam lecieć śmigłowcem MW ale ostatecznie poleciał kolega ...Estonia zatonęła we wrześniu...ok, koniec takich wspominek . Chodziło tylko o to czy warto brać aviomarin czy nie :). Promy SL na Bałtyku faktycznie - nie są najnowsze ale zarówno Stena Baltica jak i niemal bliźniacza Stena Vision są wystaczająco duże i komfortowe. Wolałbym Balticę bo ma fajną polską załogę . Na Vision siedzą Szwedzi i to, niestety , się czuje..

Cormoran - nie będzie konta do wpłat . Moja koncepcja jest taka - negocjuję co się da i robimy specjalną pulę biletów na prom . Każdy wchodzi na stronę Steny i po wpisaniu tajnego kodu kupuje bilet(y) na wynegocjowanych warunkach. Sądzę ,że tak będzie prościej . Listę zrobimy , czemu nie :)

Opublikowano

Wiele tu teraz bym mógł pisać na temad przypadków które brały statki udział w katastrofach Samoloty też spadają i autokary się rozbijaja i nikt na świecie na to nie ma wpływu, tak po prostu bywa .Ale nie spodziewam sie aby dlatego że mamy jechac sobie razem do szwecji na przejażdzke miało by coś sie stać . Nie raz płynełem statkiem i zresztą też pracuje na statku i narazie żyję. nie napisze że bez przygód bo przez okres prawie 30 lat coś tam sie przydażyło .Ale wszelkie opresje zostały opanowane .Panowie -wiecie dobrze że nikt nic nie może przwidzieć -ale to też nie znaczy ze ma coś się stać HELLO !!!

Opublikowano

Nurider to prawda że nazwa Stena Spirit została wybrana przez Polaków ? Bardoz mi się podoba :))))

A matką chrzestną jest podobno Ania Przybylska ;)

Opublikowano

Szczera prawda :)

autor nieznany.. ale będzie z Wami płynął ;)

Opublikowano

Heweliusz zatonął w styczniu , pamiętam jak dziś .Miałem tego dnia dyżur i miałem tam lecieć śmigłowcem MW ale ostatecznie poleciał kolega ...Estonia zatonęła we wrześniu...ok, koniec takich wspominek . Chodziło tylko o to czy warto brać aviomarin czy nie :). Promy SL na Bałtyku faktycznie - nie są najnowsze ale zarówno Stena Baltica jak i niemal bliźniacza Stena Vision są wystaczająco duże i komfortowe.

Jeszcze więcej piszcie to moja żonka na pewno ze mną pojedzie, już mnie wypytuje czy będzie bardzo bujało...;)

Pozdrawiam,

Konrad

Opublikowano

kk73 nie jest tak strasznie . Nawet nie poczujesz że jesteś na statku .

Opublikowano

W zależności od terminu też się piszę 2 osoby 1 burek .Pozdrawiam

Opublikowano

Jak by co to też się pisze

• Sympatycy
Opublikowano

Nawet jak buja może być przyjemnie - HI.HI.HI.

• Klubowicze
Opublikowano

Obserwuję temat i wstępnie się piszę.

Opublikowano

Jestem poważnie zainteresowany.W Szwecji byłem motocyklem.Byłem zachwycony.

• Sympatycy
Opublikowano

Wiadomo już coś ? Czas legi i nie wiem czy zbierać kasę czy nie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...