mrzysty Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Świetny pomysł, jak termin mi podpasuje to też się pisze, promocje w SL są jednak zazwyczaj w środku tygodnia, a to może zawęzić ilość uczestników.
Nurider Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Mrzysty- nas nie interesują ich promocje. Tworzymy naszą własną . Mam wizję tego co chcę od nich wyrwać ale nie chcę się jeszcze wychylać .
Mareczek Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jeszcze link związany z planowaną imprezą http://www.wyjazdygr...ona-glowna.html
dr.big Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jeśli będę miał wenę na taki wyjazd, to spotkamy się już w Karlskronie .
skoli Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Mrzysty- nas nie interesują ich promocje. Tworzymy naszą własną . Mam wizję tego co chcę od nich wyrwać ale nie chcę się jeszcze wychylać . Może być ciężko . Nurider coś z podwórka obok Ci napisze. Stena operuje również z Oslo jednak mimo konkurencji oferta jest zawsze marna w porównaniu z DFDSem i ColorLine . W dużej mierze to zasługa starych statków i mało atrakcyjnych portów docelowych Jednak tu pływanie jest modne i wiele firm organizuje wycieczki dla pracowników lub świąteczny Julebord (Christmas Party) na statku. Stena potrafi zejść wtedy z ceny do 0 kr. za kabinę 4 osb. bez okna , rejsy poza weekendem. Oczywiście bez pojazdu. Na dziś oferta indywidualna na Mai jest w granicach 1000kr Gdynia -Kalskrona- Gdynia. Jeżeli zejdą do 200-300 kr. to będzie rewelacja . Powodzenia.
Bogart58 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Może być ciężko . Nurider coś z podwórka obok Ci napisze. Stena operuje również z Oslo jednak mimo konkurencji oferta jest zawsze marna w porównaniu z DFDSem i ColorLine . W dużej mierze to zasługa starych statków i mało atrakcyjnych portów docelowych Jednak tu pływanie jest modne i wiele firm organizuje wycieczki dla pracowników lub świąteczny Julebord (Christmas Party) na statku. Stena potrafi zejść wtedy z ceny do 0 kr. za kabinę 4 osb. bez okna , rejsy poza weekendem. Oczywiście bez pojazdu. Na dziś oferta indywidualna na Mai jest w granicach 1000kr Gdynia -Kalskrona- Gdynia. Jeżeli zejdą do 200-300 kr. to będzie rewelacja . Powodzenia. Skoli, ale przecież 300 kr to zaledwie 140 zeta. Nawet jak będzie ~500 kr to moim zdaniem taniocha
skoli Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Każdy rabat wynegocjowany przez Nuridera będzie cieszył Pokazałem tylko na co stać Stene
Nurider Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Napiszę tylko tyle - na Rowerowym Potopie za miejsce w kabinie 4-os i przewóz roweru ( tam i z powrotem) i jedno śniadanie płaciłem 165 złotych . Czy my jesteśmy gorsi od rowerzystów ? . Motory zajmują trochę miejsca na car decku ale poza tym niczym się od nich (rowerzystów )nie różnimy jako klienci .
Dawid Wawa Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 @Nurider: Jak już będziesz negocjował te ceny, to nie zapomnij uzgodnić też niższej ceny dla pasażerki motocyka. W sensie że jeśli będzie motocykl plus dwójka osób na nim, to żeby ta druga osoba (pasażerka) nie płaciła tyle samo co pierwsza soba (kierujący) z motocyklem. Wiesz o co mi chodzi. Przy opcji rowerowej czegoś takiego nie było, bo tandemu tam nie widziałem .
Nurider Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wiem o co chodzi ale tu może być problem...Jak jedzie auto z pasażerami to oni nie mają dodatkowych zniżek. Oczywiście zapytam ale nie robiłbym sobie w tej kwestii wielkich nadziei. Jak cena dla kierownika będzie ok i np. w cenie będzie transport moto ( pomarzyć nie można ? ) to chyba nikt nie będzie narzekał ...
Klubowicze Piootr Opublikowano 30 Grudnia 2013 Klubowicze Opublikowano 30 Grudnia 2013 @Dawid Wawa - nie wydziwiajmy "przed". Dajmy koledze w spokoju popracować nad sprawą. @Nurider - działaj, przedstaw swoje warunki wycieczki. Komu będzie pasowało ten jedzie.
Klubowicze Jack Opublikowano 30 Grudnia 2013 Klubowicze Opublikowano 30 Grudnia 2013 Piszę się na wyjazd, jeśli termin podpasuje. Preferowałbym 23-25 maja.
Nurider Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2013 Piootr- nie tłum proszę inicjatywy kolegów wszystkie sugestie mile widziane. Nie jestem handlowcem więc jak ktoś ma dobry pomysł co my im ( vide flagi) albo co oni mogą nam- chętnie wykorzystam.
pawelneos Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Nooo mamy już Nowy Rok . Mam nadzieje że w krótce zaczną sie twarde negocjacje aby dopiąć wszelkie szczeguły tego wspaniałego pomysłu :fireman: !scooter !scooter !scooter
Nurider Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 Wieści z placu boju . Stena wciąż pracuje nad tematem . Zadzwoniłem też do kolegi z 3miejskiego Forum Motocyklistów . Obiecał sprawdzić jak duże byłoby zainteresowanie kolegów z manualami pod stopami . Z Burgmanii mamy wstępne deklaracje od ok. 40-50 osób , razem z plecaczkami to razem ok 70 osób. Sądze ,że jak dobijemy do 100 maszyn to będzie to już grupa z którą mocno należy się "liczyć " !gora
Klubowicze pgizi Opublikowano 4 Stycznia 2014 Klubowicze Opublikowano 4 Stycznia 2014 Nurider , czy jest możliwy udział w imprezie ludzi spoza forum/klubu? Mam w fabryce chętnego (wstępnie) kierownika Suzuki VX 800 - solo i może jeszcze 2 osoby (jak kupią nowe 200).
kk73 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Wiem o co chodzi ale tu może być problem...Jak jedzie auto z pasażerami to oni nie mają dodatkowych zniżek. ...ale chyba tylko w sytuacji, kiedy wszyscy siedzą w samochodzie, może się mylę, ale miło by było wynegocjować coś taniej dla plecaczka Wstępnie się pisze, chyba że będzie mi to kolidowało z wyjazdem do Grossglockner, który zaplanowałem na pierwszy majowy weekend PS. tak nieśmiało zapytam, można liczyć na ładną pogodę i kabinę 2-sosobową, żonka mnie pyta? Pozdrawiam, Konrad
Nurider Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2014 pgizi- Oczywiście ,że tak ! Każdy sympatyczny dosiadacz 200 kółek , które wyciągają chociaż 90-100 km/h mile widziany . Powyżej wspomniałem , że namawiam motocyklistów by do nas dołączyli . kk73 - nie jestem starym góralem więc co do pogody się nie wypowiadam O kabinach pogadamy po pierwszym roboczym spotkaniu z SL ale sądzę , że będzie to możliwe , otwarta pozostaje kwestia ewentualnej dopłaty. Jak płynąłem na Rowerowy Potop niektórzy załapali się na kabiny 4-os ale mieszkali jedynie we dwoje . Wiele zależy od tego ile będzie rezerwacji na nasz rejs.
pawelneos Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ja myślę o tym że będzie dużo wchloniętych i chętnych z poza burgmani poniewaz gdy to powiedziałem moim znajomym jeżdzących na 200 odrazu powiedzieli że też się na to piszą także licz mnie + 10 osub
Dawid Wawa Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Mnie ciekawi towarzystwo w grupie z Warszawy do Gdyni, bo jak się mogę domyślać, prędkość przelotowa może sięgać 120, a może więcej km/h, zaś dla mojego silnika 200 ccm prędkość 120 km/h jest raczej szczytową, a przelotowa to najlepiej ze 100 km/h. I tutaj właśnie jest presja psychiczna żeby nie być "hamulcowym" grupy złożonej np. z 30 lub więcej motocykli. Poza tym, aby umożliwić lepsze warunki do wyprzedzania przez sanochody, to można by też podzielić duże stado mazowszaków na np. dwa mniejsze. Ale tymi szczegółowymi planami to zajmiemy się oczywiście dopiero w maju.
pawelneos Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 DAWID WAWA - nie przejmuj się aż tak prędkością . Na trase zapewniam Cię że nikt nie będzie jechal w większej grupie jak 10 motoskuterów ponieważ przepisy zabraniają jechania w większej grupie jak 10 Także na pewno znajdziesz sobie grupke która będzie jechała z prędkością taką jaka ci najbardziej odpowiada i zapewniam Ciebie że nie wszyscy lubią jechać z prędkością ponad 120 k/h
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Stycznia 2014 Klubowicze Opublikowano 4 Stycznia 2014 Mnie ciekawi towarzystwo w grupie z Warszawy do Gdyni, bo jak się mogę domyślać, prędkość przelotowa może sięgać 120, a może więcej km/h, zaś dla mojego silnika 200 ccm prędkość 120 km/h jest raczej szczytową, a przelotowa to najlepiej ze 100 km/h. I tutaj właśnie jest presja psychiczna żeby nie być "hamulcowym" grupy złożonej np. z 30 lub więcej motocykli. Poza tym, aby umożliwić lepsze warunki do wyprzedzania przez sanochody, to można by też podzielić duże stado mazowszaków na np. dwa mniejsze. Ale tymi szczegółowymi planami to zajmiemy się oczywiście dopiero w maju. Dawid, myślę, że to sprawy techniczne. Jakoś się podzielimy i dojedziemy. Pamiętam, że na Burgmanię 2011 do Malborka (podobny kierunek) jechało chyba z 4-5 grup. Z Warszawy zawsze wyjeżdża kilka grup (np. na Burgmanię lub w Bieszczady) i każdy z kierowników łapie sobie najbardziej odpowiednią. Spoko. Poza tym nie bardzo widzę "podróż" w grupie 30 skuterów - to nie parada . Najważniejsze żeby wyjazd "wypalił". Tak się zastanawiam śledząc temat, że co po niektórzy już próbują nawet rezerwować kajuty na promie …
RONIN Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dawid ponieważ trasa z Wawy jest więcej niż dobra myślę, że będą minimum dwie grupy, jazda B650 z prędkością 100 km/h może na autostradzie uśpić nawet dobrze wyspanego kierownika ;-)
Sympatycy siemik Opublikowano 4 Stycznia 2014 Sympatycy Opublikowano 4 Stycznia 2014 Z jaką prędkością ? W jakich grupach ? Jakieś kabiny ? Koleś napisał post żeby sprawdzić zainteresowanie pomysłem. Dajcie chłopakowi się rozwinąć i nie zawracajcie mu głowy nie potrzebnymi pytaniami. Jeśli ktoś się martwi że nie nadąży za grupą to niech wyjedzie kilka godzin wcześniej. Ja kiedyś tak zrobiłem i po kilkuset kilometrach dojechała do mnie laweta i jak to Król skuterów jechałem jak Król na lawecie dalej do celu. Hi.Hi.Hi. Wyspać można się w fotelach na promie no chyba że chodzi o sex. Sprawdziłem i znalazłem komóreczkę gdzieś na promie metr na metr i z żonką pogadaliśmy o sprawach małżeńskich. Hi. Hi. Ekstremalnie było ale fajnie i inaczej. Pozdrawiam Siemik
Rekomendowane odpowiedzi