Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Propozycja moto wypadu do Szwecji - maj 2014 -wstępne deklaracje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się piszę jeśli tylko termin mi styknie. Stena jest fajna - byłem, sprawdziłem.

• Odpowiedzi 216
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Nurider

36

• Dawid Wawa

18

• pawelneos

16

• skoli

14

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeżeli tylko czas dopisze chętnie dołączę na drugim brzegu !

Opublikowano

Wstępnie piszę się.

Czas i chęci są, wszystko zależy od kosztów.

Opublikowano

Kiedyś znałem gości z klubu w Tollarp w Skane, ale było to wiele lat temu.

Może ktoś pokoresponduje z jakimś klubem w temacie pokazania atrakcji czy wskazania bazy noclegowej?

Ja niestety językowo jestem zbyt słaby.

http://www.mck-snapphanen.com/empty_28.html

Opublikowano

Witam wstepnie sie pisze morze jeszcze ktos z lubelskiego dołączy.

Opublikowano

No to ja też wstępnie piszę się na ten wyjazd

Opublikowano

Och sorry ! Tak, Dawid . Propozycje zapodałem najpierw na grupie pomorskiej a tu chyba wszyscy wiedzą ,że Stena pływa z Gdyni do Karlskrony :) Wrzucam filmik z imprezy rowerowej na trasie z Karlskrony do Kalmaru . To taki przedsmak tego co może nas czekać . Mam na myśli trasę a nie masaże i bufety :) [media=]

[/media]

Po rozmowie z Mareczkiem zabieram głos w tym temacie :fireman2:

Film bardzo zachęcający .

Organizatorzy na pewno włożyli w ten temat ogrom pracy i czasu .

Mimo wszystko Szacun ogromny dla nich :clapping: .

Na najbliższym spotkaniu omawiać będziemy Twoją propozycję , być może znajdą się chętni w grupie Kujawsko Pomorskiej na taki wyjazd jak i na spotkanie nowych i starych znajomych .

Pozdrawiam upiorek :fireman2: .

Opublikowano

Wrzucam do wora obserwowanych tematów :clapping:

Muszę się najpierw porządnie zaprzyjaźnić z Burkiem, no i popatrzeć na dni wolne w 2014 :fireman2:

• Sympatycy
Opublikowano

Siemik z plecaczkiem również się pisze. Ważne dla mnie jest tylko to abym znał dokładny czas wyjazdu do połowy miesiąca poprzedzającego termin wyjazdu. Nie ukrywam ze koszty też mają znaczenie.

Pozdrawiam Siemik.

Opublikowano

Jedna maszyna, kierowca i pasażer...

wstępnie zainteresowani :clapping:

Opublikowano

Panowie,

pomimo, że temat zapodany dopiero dwa dni temu i to w dodatku w święta, jak widać chętnych z pewnością nie zabraknie... a co sądzicie o tym, aby troszkę przedłużyć wypad powiedzmy o te dwa, trzy dni. Nie chodzi o to, aby od razu organizować wyprawę na Nord Cap, ale skoro już tam będziemy to może... zwłaszcza jeśli udałoby się dogadać z firmą poniekąd sponsorującą wypad => z pewnością możemy objechać Szwecję z chorągiewkami STENY LINE, a może i flagami Polskimi i Szweckimi promując wzajemnie nasze kraje. Ot, taka myśl mnie naszła... ;-D ja nie wiem jak się do tego zabrać, bo brak doświadczenia w wyprawach, a co dopiero w ich organizacji.

Tak jak pisałem wcześniej: my tak i to niezależnie od tego jak długi wypad to będzie. Ważne, aby termin się dopasował, czy też my do niego ;-D

Opublikowano

Też jestem za troszkę dłuższym niż jeden dzień w Szwecji wyjazdem, ewentualnie można pomyśleć o dwóch wariantach 1 i 2-3 dniowym.

Opublikowano

Ja rowniez jestem zainteresowany...na pierwsza wielka wyprawe :clapping:

• Klubowicze
Opublikowano

Zgłaszam swój wstępny akces. Będę śledził temat.

Opublikowano

Ronin - nie szalejmy :clapping: Oczywiście - można zaplanować wypad i 3 dniowy...tylko trzeba pamiętać ,że to nie jest tani kraj i jak dojdzie koszt noclegu to połowa albo więcej odpuści. Poza tym czas - dla tych co mieszkają blisko Trójmiasta to jest kwestia jednego dnia urlopu. Promy wypływają wieczorem , przypływają rano , potem dzień kulanka i wieczorem na prom i ok 6-7 rano jesteśmy w Gdyni. Dla tych co z daleka to już 3 dni wyjęte z pracy a jak wydłużymy podróż to się robi konkretny urlop... Podczas rozmów ze Steną zapytam o możliwość późniejszego powrotu jednak sądzę ,że to opcja dla zdecydowanej mniejszości.Oczywiście - każdy może kupić indywidualnie bilet na późniejszy powrót ale to się robi droga opcja( nocleg). Spróbujmy na razie jeden dzień w wersji jak najtańszej by nas było jak najwięcej . Jak wszystko ładnie wypali będziemy knuli dalsze wypady :fireman2: Przypominam -to na razie tylko pomysł, jeszcze nic nie przegadane z przewoźnikiem . Na razie wiem tyle, że jest zainteresowanie i to , sądząc z wpisów , całkiem spore :fireman2: Trochę się boję wrzucać hasło na portale moto bo się okaże , że chce jechać 1000 maszyn :)

Opublikowano

To tylko propozycja, nocleg pod namiotem nie kosztuje wiele.

Opublikowano

Maj w Szwecji pod namiotem....no , nie wiem :clapping:

Opublikowano

@Rafi, @RONIN, @Nurider:

Też myślałem o dłuższym pobycie w Szwecji. Osobiście 3 dni preferuję. No bo jak już za granicę, to trochę więcej tam pobyć niż tylko 10 godzin :clapping: . A nocowanie planuję w namiocie, chyba że moja pasażerka będzie protestowała. Te parę złotych ekstra można wysupłać raz na rok.

Wszyscy razem mogli byśmy popłynąć w jedną stronę i jeździć pierwszego dnia, po czym grupę można by podzielić na tych co optują jeszcze zostać.

Ciekawe kto jeszcze by reflektował na 2-3 dni.

A z tymi chorągiewkami Stena to świetny pomysł. Reklama w zamian za solidny rabat za rejs

:fireman2: . Jeśli będzie odpowiednio dużo nas, to może by nawet jakaś tamtejsza TV się zainteresowa, a wtedy reklama konkretna.

Opublikowano

Rafi- chorągiewki dobry pomysł , zresztą - niech Stena zaproponuje co my możemy im a oni nam :clapping: mają wprawę w tego typu akcjach . Jak pisałem wcześniej - kto chce zostać dłużej , no problem . wtedy to już tylko kwestia kasy . Jeśli chodzi o tzw. rozgłos medialny - to akurat moja branża więc dam znać komu trzeba :fireman2:

Opublikowano

Przesuwając termin można się załapać na święto Narodowe Szwecji 6 czerwca. W tym roku wypadnie długi weekend :fireman2:)

A wtedy jest naprawdę co podziwiać na drodze. Takich klasyków nie jedne muzeum by się nie powstydziło.

Masa imprez plenerowych i marszów i nie takich jak w PL 11 listopada :clapping:

Opublikowano

Skoli a X Burgmania!!??

Opublikowano

Uuuuuuups zapomniałem :clapping:

Opublikowano

Termin majowy wybrany nie bez kozery :clapping: Po pierwsze -nie chcę kolizji z już zaplanowanymi imprezami , po drugie- to jeszcze nie wysoki sezon więc i ceny powinny być przyjaźniejsze :fireman2:

• Klubowicze
Opublikowano

Ja również byłbym za pobytem na miejscu około 48 h ( jeden nocleg ). Z uwagi na fakt, że najbliższa mi osoba pracuje w bardzo znanej szwedzkiej firmie postaram się coś podziałać w temacie (sponsoring itp). 10 godzin na miejscu to zdecydowanie za mało.

Opublikowano

Wypad Stena Line w wersji budżetowej to jest właśnie pobyt na promie i dzień w Szwecji. Tak to u nas na wybrzeżu działa od zawsze. Tego rodzaju wycieczki są najbardziej popularne. Kombinacje z rozciąganiem jednodniowej wycieczki na kilka dni znacząco uszczupli potencjalne grono i "potopem" tego już nie nazwiemy a co najwyżej wyprawą kilku burgamaniaków o której większość z nas z zazdrością poczyta na forum i tyle.

Proponuje pozostać przy "klasycznej" wycieczce. Wówczas faktycznie ma szansę się to udać. Jeżeli ktoś chce zostać dłużej to już bardziej indywidualna sprawa. Zawsze można zorganizować kolejną nieco dłuższą wyprawę. Ogólnie proponuję, promujmy standardową wycieczkę Stena Line z jednodniowy pobytem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...