Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Maxi od BMW, Yamahy i Aprili pokazują swoje wdzięki

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Szkoda, że nie ma BMW 650GT. Niby nie sportowy ale ciekaw jestem, jakby wypadł.

Opublikowano

Myślę, że GT prezentowałby taki sam poziom jak Sport w każdej z tych konkurencji. Generalnie "sportowość" Sporta w relacji do GT jest raczej umowna, jak sądzę.

• Administrator
Opublikowano

Jak na angoli to nawet ciekawy test, bo przecież znając ich "polot" mogli testować te skutery na piasku pustyni lub na torze offroad' owym :)

W zasadzie prawie wszystkie wyniki były łatwe do przewidzenia.

SRV najlepszy sprint, później BMW a na koniec, niestety dychawiczny T-max :)

Hamulce faktycznie w BMW są brzytwa...

Zdziwił mnie natomiast final lap, BMW pomimo mniejszej mocy i gorszych osiągów okazała się najszybsza na torze, wyprzedzając znacznie Apke... bardzo ciekawe.

Ps. Siwy od Beemy ma taką samę skóre IXS jak ja :Jumpy: Dobrze, że chociaż nie czerwoną :msn-wink:

Opublikowano

Jak na angoli to nawet ciekawy test, bo przecież znając ich "polot" ...

Pewnie dlatego, że są z Południowej Afryki. :msn-wink:

Opublikowano

Mariusz dla mnie jest to wręcz podejrzane, jakim cudem BMW było szybsze?

• Sympatycy
Opublikowano

Lepiej skręca, lepiej hamuje, niedużo wolniej przyspiesza.... może lepszy kierowca?

Jak zobaczyłem, że gość wystawia nogę na zakrętach to sobie o nim odpowiednio pomyślałem... co niby chciał z tą nogą zrobić? Złamać?

Opublikowano

Może na co dzień lata supermoto :clapping:

Supermoto2012_zps8ce7a1d3.jpg

Opublikowano

Filmik sponsorowany przez znaną niemiecką firmę. Pierwsza litera B, a ostatnia W.

A Aprilka i tak najpiękniejsza.

Opublikowano

Może na co dzień lata supermoto :clapping:

Supermoto2012_zps8ce7a1d3.jpg

Teraz nawet na GP tak jeżdżą...Coś tym musi być ale ja u moich Pań tępię to zachowanie wyuczone na kursie PJ.Jak ma leżeć to bezwładnie i daleko od moto.Noga zawsze pęknie pierwsza w tym foto.Podobnie zreszta jak na wodzie... lepiej burtą o burtę bo się szybciej naprawia niż goi...

Opublikowano

SRV zawita w moim garażu na wiosnę :) To taka tęsknota za GP :(

Opublikowano

Fajne video.przyznam ze troche smutno ze tak "zjechali" tmax'a - ale ja tam wiem swoje;) bmw mi sie bardzo podoba. Dziwi mnie tylko test hamowanie gdzie tylko bmw mialo abs? Troche to nie fair.

Opublikowano

Wydawało mi się, że yamaha i aprilia też go mają?

• Sympatycy
Opublikowano

Fajne video.przyznam ze troche smutno ze tak "zjechali" tmax'a - ale ja tam wiem swoje;) bmw mi sie bardzo podoba. Dziwi mnie tylko test hamowanie gdzie tylko bmw mialo abs? Troche to nie fair.

Przecież wszystkie trzy skutery wyposażone są seryjnie w układ ABS..., więc co tu jest nie fair...?

Opublikowano

Przeczytałem właśnie test porównawczy t-maxa i c 600 sport, kierowcy stwierdzili, że yamaha lepiej hamuje, wieksza tarcza z tyłu i mniejsza waga. I komu tu wierzyć? A srv-ka ma jeszcze większe tarcze i hamulce Brembo.

Opublikowano

A w kilogramach, jak to wypada? Zaciski Brembo i rozmiary tarcz wyglądają podobnie, jak w moim sprzęcie, ale on waży 185kg na sucho. Fizyki się nie oszuka, cięższa maszyna = większa energia kinetyczna do wytracenia.

Opublikowano

Przecież wszystkie trzy skutery wyposażone są seryjnie w układ ABS..., więc co tu jest nie fair...?

Obejrzyj video dokładnie. w minucie 8:35 pada tekst że tylko BMW ma abs - w tescie poprostu były wersje bez - tak mi sie wydaje, chociaz nie wiem czy yamaha tmax530 występuje w wersji bez (?)

• Sympatycy
Opublikowano

Na pewno T-MAX 530 występuje w wersji bez ABSu. Natomiast byłem pewien, że nie ma Aprilii bez ABS... (przynajmniej w Polsce) ale jak widać jest.

Opublikowano

Srv-ka na bank występuje również w wersji bez ABSu.