Klubowicze Campto Opublikowano 21 Października 2013 Klubowicze Opublikowano 21 Października 2013 Niedlugo bedą poranne przymrozki i szklanka na drogach (tzw. black ice w GB), uważajmy! Ja porannych przymrozków doświadczyłem ostatniej soboty. Rano wyjechałem do pracy i na jezdni był tzw. black ice a do tego po ok.30 km miałem szron na rękawicach.
Dawid Wawa Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Zwolniłem do jakiś 20km/h i skręcam. A tu mi nagle przód uciekł.. poszedłem oglądać to miejsce i nie było się do czego przyczepić..tylko butami sie dziwnie ślizgałem na tym asfalcie.. także na czystym suchym też trzeba uważać. Do dziś nie wiem o co tam chodzi. Dziś też czegoś takiego doświadczyłem. Nie było liści, ale była cienka warstwa takiej "brei" z niewiadomo czego. Zdałem sobie z niej sprawę/dowiedziałem się o jej istnieniu dopiero gdy się mocno zdziwiłem przy niezbyt gwałtownym hamowaniu przed przejściem dla pieszych. Hamowałem obydwoma hamulcami i zarówno przód jak i tył uślizgnął. Aż strach pomyśleć czy bym zaliczył pierwszą glebę na obecnym skuterze. Całe szczęście tym razem jechałem rowerem .
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 29 Października 2013 Sympatycy Opublikowano 29 Października 2013 Według mnie bardzo niebezpieczne są także pokrywy od studzienek kanalizacyjnych , tym bardziej na zakręcie . Z pochyłem nie wjeżdżam także na łączenia mostów z asfaltem w miejscu gdzie są stalowe zęby . Podczas podróży po Turcji w tym roku przekonałem się co to jest śliski asfalt , kamienie dolomitowe wyślizgane wyłażą na wierzch a asfalt wypalony przez słońce zapadnięty , to była szklanka a gorąco pod 40 stopni i opony nagrzane . Tak że nie tylko śnieg , liście , błoto zawsze trzeba uważać po czym jeżdzimy .
stefanekmac Opublikowano 2 Listopada 2013 Opublikowano 2 Listopada 2013 A ja dziś wolniutko (80) przez las od Płocka do Gąbina.Coś mi mówiło- powoli...Autkiem z żoneczką.Oj bardzo mi serce zabiło ! ŁOŚ ! Wiecie że jednak zawrócił do lasu ! A tam w lipcu gość zginął po takim spotkaniu.Myślałem że zabił przy okazji zwierza i cześć.A tu jednak chodzi więcej sztuk.Jednak zmierzch i świt to pora największej migracji zwierząt.
dr.big Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Odświeżam zawsze aktualny jesienią temat: Liście, opadłe liście znowu na drogach ...
Marcin79 Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Nie tylko na liście trzeba uważać. Ostatnio wracając do domu na łuku asfaltowej drogi budowlańcy zrobili sobie wyjazd z budowy, asfalt w tym miejscu był ubrudzony takim "glinianym błotem" i nawet przy niewielkiej prędkości dało się odczuć utratę przyczepności.
Sympatycy Urbi Opublikowano 27 Października 2015 Sympatycy Opublikowano 27 Października 2015 Faktycznie ... czas liści się zaczął i trzeba na nie uważać ...Póki co u mnie jest sucho i liście też suche ale ... są miejsca zacienione zwłąszcza tam gdzie są skupiska drzew ... Iwłaśnie tam, pod warstwą liści, może kryć się mokra i ślska maź ... zwłaszcza na terenach gdzie rolnicy wyjeżdżają traktorami z pól ... Uważajcie ... Elvis, chłopie, co Ty bierzesz...?!? W tym poście z odkryciem liści pod drzewami, cieniem i drzewami oraz mokrą i śliską mazią na terenach przy polach, to przeszedłeś sam siebie... Mirek, ale Ty się musisz nudzić, że wpadasz na takie odkrycia i takie mądrości prawisz... Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi