Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy twój skuter ma kręcony licznik?

Przebieg  

107 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no przeca nie można napisać " mój ma kręcony " bo cza się liczyć że kiedyś przy sprzedaży będzie to igła z burgmanii

mojego nie sprzedaja więc ma kręcony

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

6

• Wódz

4

• Lucjan73

3

• irasko

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  W dniu 18.09.2013 o 12:59, MAKI napisał(a):

,, Ile zrobiłem w tym roku km. " - śmię twierdzić - jeśli w naszym kraju skutery w roku przejeżdżają kilkanaście a nawet kilkadziesiąt tys.km. , to ile przejeżdżają w Italii? Francji? czy USA ? Odpowiedź jest chyba prosta .

Ja swój z USA targałem i tam gość w niecały rok zrobił 18000km.... :)

Opublikowano

Mój licznik pokazuje 7922 km, kręcony nie jest, bo i po co miałbym sam sobie kręcić? Od nowości u mnie.

Opublikowano

Stan na dzisiaj to 10 głosów, czyli 12,82% głosujących na TAK i 68 głosów czyli 87,18% na NIE. Czyli tragedii nie ma, zdecydowana większość jest pewna przebiegu swojego skutera.

Opublikowano

A może ci co nie są pewni nie chcą się wychylać, nie ma się czym chwalić.

Opublikowano

E tam, ja się chwalę. To fajowo mieć leciwy skuter, bardzo zadbany, z małym przebiegiem. Igłę taką. Zresztą ja już w wieku dziadka jestem i ogłoszenie, że „po dziadku” będzie prawdziwe. Wolę mieć 10 000 niż 40 000 km.

W dniu 21.09.2013 o 22:16, emzecik napisał(a):

Mój licznik pokazuje 7922 km, kręcony nie jest, bo i po co miałbym sam sobie kręcić? Od nowości u mnie.

Kolego, nikt nie kręci liczników dla siebie. Wszyscy kręcą dla następnego właściciela, by go mocniej uszczęśliwić i oddać mu prawie za darmo, z wielkim żalem, ze stratą własną, płacząc i wyrywając sobie włosy z głowy, najpiękniejszy, najlepszy skuter na świecie. Oczywiście z powodu choroby, z powodu finansów, z powodu żony, teściowej itp.

I dlatego, to właśnie tu, w Polsce, są najfajniejsze okazy w najfajniejszych cenach.

Opublikowano

obawiam się że kombinowane było przy moim liczniku,ale ważniejsze jest jak był pojazd traktowany,bo zrobić 5tyś.w samym mieście w korkach ,a tyle w tydzień w trasie to chyba różnica i np.dbać o wymianę oleju itp.parę lat temu poznałam gościa który zajmował się sprowadzaniem aut z Włoch i mówił że 99,9%ma kombinowany przebieg.sam mam samochód i skuter z Włoch.jak dla mnie najważniejsze jest utrzymanie sprzętu, firma(bo zazwyczaj to znaczy jakość)a i tak zawsze to będzie loteria.

Opublikowano

ja dzis oglądałem burka 650 z przebiegiem 10tyś .z 2006roku . Trudne do uwierzenia bo ani ksiązki serwisowej ani żadnych innych papierów nie miał co by potwierdzało przebieg ale po dokładnych oględzinach stanu klocków , opon z tego samego roku , tarcz , lag , tłumika i innych podzespołów było widac że wszystko oryginalne i prawie jak nowe . Widac było że nic niekombinowane.

• Sympatycy
Opublikowano

Myślę, że u mnie kombinacji licznikowej

nie było.

Wnioski moje wycigam z tego, ze mam opony z tego samego rocznika co produkcja burka 2008 (sa lyse)

A przebieg 24000

Opublikowano

ja swojego burka kupilem jak miał 8 lat i 34 tysie przejechane.ale mialem dokumenacje z francji wiec przebieg realny a teraz juz ma prawie 60 tys i smiga jak szalony:P

Opublikowano

Ja mam przebieg 7417km; kupiłem w salonie w tym roku i jeżdzę od kwietnia br. głównie po mieście ( w trasie ok. 1200km tylko) czyli wychodzi tak 1200 km na m-c. Trudno uwierzyć mi w niskie przebiegi zwłaszcza w krajach o dłuższym sezonie niz u nas.

Opublikowano

A to zależy ile ma się maszyn do objeżdżenia.

Mój znajomy ma kilka samych Ducati. Do tego Cagiva, BMW, dwa enduro, jakieś weterany.

Raczej nie osiąga dużych rocznych przebiegów na każdym z motocykli, pomimo że całkiem sporo jeździ.

Skoro jednak dzieli te kilkanaście tysięcy rocznie powiedzmy przez 10, to dużo te sprzęty się nie napracują.

Opublikowano

Geni zgadzam się z tobą bo sam mam tmaxa i gsxr 600 i oba używam do innych celów i w sumie przebigów dużych nie robie praktycznie na codzien tmax a weekendy suzi.

• Administrator
Opublikowano

SW byl kupiony z przebiegiem 800 km cena malo okazyjna komplet dokumentow 2gi kluczyk do dzis nie dotkniety lezy w foli. Zatem jest na 10000 % oryginalny dzis ma ponad 52 tys i tylko bedzie tylko wiecej :wink32:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

2007 rok, przebieg 23ooo, oryginalny? hmm chyba nie, ale lakier fabryczny, prawie bez rys, pali od strzała i wszystko działa:)

• Sympatycy
Opublikowano

K7 - przebieg 28222 km. 100% oryginał. Salon Polska, książka serwisowa, wszystkie przeglądy potwierdzone fakturami - Suzuki.

Opublikowano

Mój do ostatniej chwili był serwisowany w USA. Mogłem to sprawdzić.

Potem już tylko w moich rękach.

Choć 2007r z przebiegiem 13000km to chyba zastanawiające prawda :)

Opublikowano

Moja Apka w momencie zakupu (sierpień 2013) miala 1100 km. Tyle ze licznik się sam skasował, ponoć stała zimę bez akumulatora...

Stan techniczny był bardzo dobry a wizualne zużycie wskazywało na deklarowane przez poprzedniego właściciela 33000.

Teraz sam mam wyjęty aku i mam nadzieję ze nie skasuje mi obecnych 2500 ;)

Czytałem na innym zagranicznym forum o takich przypadkach w apriliach więc nie miałem powodu nie wierzyć sprzedawcy ze nie pomagal przy kasowaniu licznika :)

Opublikowano

Miałem identyczne zdarzenie z licznikiem w X9, po zimie liczniki mi się wyzerowały, mało tego po kilku dniach zrobił się przebieg 12tyś. z haczykiem, a jego faktyczny przebieg wynosił 19tyś.

Opublikowano

Też się zastanawiałem czy i ile skręcony jest licznik w moim Satku. 2009 i 9500 km. Możliwy taki przebieg?

Opłaca się sprzdającemu kręcić szafę w motokyklach czy skuterach?

Ach, ta polska mentalność....

Opublikowano

Mam teraz 45tys w tym moje 25.kupiony od niemca z orginalnymi przegladami i peknieta czacha :)

Opublikowano

Mój na pewno jest magiczny, ale nie zwracam większej uwagi. Przy 10 letnim skuterze bardzie patrzyłem na stan niż na cyferki. Mam AN400 z 2002 z przebiegiem chyba niecałe 30 000. Dodam że skut pomykał we Włoszech. Posądzam że ma 130 000 :):)

Opublikowano

Oczywiście ;) ... Głównie latem kręcony :D ...

Opublikowano

Ja kupiłem z 20 tysiami przebiegu i nie brałem tego w ogóle pod uwagę przy zakupię,

Przy tak nagminnym kręceniem licznikiem wśród naszych handlarzy to

argument niskiego przebiegu jest dla mnie nieistotny.

Raczej zwracam uwagę na wyeksploatowanie pojazdu,

zużycie jego najistotniejszych elementów i tu mogę się domyślać przebiegu.

p.s.

Przy włoszczyznach ( aprilia, piaggio,gilera itp ) rzeczywiście dochodzi czasem do skasowania przebiegu ( odpięcie aku, lub zwara na liczniku, itp ),

a czasem wskakuję potem ostatni restart przeglądu :)

Opublikowano

Ja kupilem swoj w salonie niemieckim, jako pojazd demo. Licznik nie krecony :) Caly czas ciesze sie nabijajac na nim kolejne kilometry :)