Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wenecja czyli jak nie dotarłem do Grossglockner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tydzień urlopu postanowiłem spędzić razem z moją Jennifer. Zlot banitów www.banici.pl wyznaczył mi kierunek. Spotkanie było na Dolnym Śląsku, więc wbór dalszej trasy był dość prosty-jadę w Alpy. Pogoda nastrajała optymistycznie, ale rzeczywistość okazała się inna. Austria przywitała mnie ulewami, więc postanowiłem nie ryzykować wypadku i marnych widoków jadąc we mgle i w chmurach i nadrabiając ,,kilka'' kilometrow, dojechałem do Wenecji. Znajomy motocyklista mieszkający tam na stałe dał mi schronienie i pokazał najciekawsze miejsca. Tramwajem wodnym dotarłem również na wyspę Murano znaną z produkcji szkła, oraz na Burano z kolorowymi domami, pijani miejscowi mieli problemy z powrotem do własnych domów, kolorowe domy ułatwiły im nawigacje na lądzie, od kiedy je pomalowali ustał problem dobijania sie do nie swoich drzwi. Jestem już w Polsce, w Cieszynie ale jadę jeszcze do znajomych w Żywcu i dopiero jutro wracam do domu. Zdjęcia wstawie za kilka dni jak się troche obrobie i czule przywitam z żoną.

Opublikowano

To początek czy koniec Twojej relacji?

Opublikowano

Wygląda na zwiastun. Pozdrawiam i czekamy na relacje i fotki

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie, czekamy na dokładniejsze info okraszone foto... :-)

Opublikowano

Jak czytam, że Mrzysty gdzieś nie dotarł, to mnie od razu lekko mrozi. Całe szczęście — powód jest inny, niż myślałem.

Opublikowano

No czekamy Mrzysty na ciekawą relację z wyprawy,mam nadzieję,tak jak Krzysiu że to tylko zwiastun.

Opublikowano

Juz jestem w domu, wycieczka pomimo nie dokońca sprzyjającej pogody bardzo udana. Zdjęcia niebawem. Wenecja, Murano i Burano zrobiły na mnie piorunujace wrażenie. Alpy mniejsze bo właściwie nie było ich widać w niskich chmurach, Grossglockner musi poczekać.

Opublikowano

Na dobry początek Burano i kolorowe domy, okazuje się, że wiele wysepek na około Wenecji jest często ciekawszych od samej Wenecji

b69ffc8ad04d5a36med.jpg

Zakochani muszą zostawic po sobie jakis ślad

6a3e45187905b40emed.jpg

Gondolierem sie nie zostaje, gondoljerem sie rodzi.

f0f5b5aea59e3832med.jpg

Piękne maski, te najładniejsze robione są ręcznie

f2a4029510b03ea0med.jpg

Wielki kanał

4d4d9b83c669fe0cmed.jpg

Opublikowano

A tak Jennifer wygląda w plenerze.

686b72a562fc2db4med.jpg

Z widokiem na Szczeliniec Mały

e64765e3edf4e92bmed.jpg

a tutaj Szczeliniec Wielki

bf26a73a2d60590dmed.jpg

lubimy takie winkielki

6df54778b646bd92med.jpg

trochę tajemniczo

a2d682d550d44ff7med.jpg

Austria dała nam trochę popalić, dobrze, że śniegu nie było

41151cf625e8bf59med.jpg

nocleg nr.1

Opublikowano

Nawet filmik zmiksowałem, to mój debiut reżyserski, ale juz to polubiłem, czas tylko kupić lepszą kamerkę, bo ta w tablecie nie jest idealna.

• Klubowicze
Opublikowano

Filmik naprawdę Ci sie udał :clapping:

Opublikowano

Podałbyś może trasę przejazdu(rzeczywistą) i tą której nie udało ci się przejechać:)

Gdzie miałeś ten 1 nocleg? i jakie panowały warunki?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy nocleg poza PL był na rżysku w okolicy Salzburga, trochę się go obawiałem, ze względu na zakaz rozbijania namiotów w Austrii, ale obyło się bez problemów. Trasa wyglądała mniej więcej tak http://goo.gl/maps/LtTky i byłą dość nudna, głównie autostrady. Byłem 50 km od pierwotnego celu, ale pogoda i zdrowy rozsądek, kazały mi jechać dalej rezygnując z Grossglockner. Gdy tylko skończyły się Alpy, zaczeła się ładna pogoda, to samo w drodze powrotnej. A do Wenecji chyba znowu sie wybiore, moze na ferie zimowe, ale juz z rodzina i puszką lub samolotem. Tylko te ceny, wszystko ok. 3x drozej i uważajcie gdzie siadacie, bo w większości restauracji płąci się również za miejsce przy stoliku od 10 do nawet 100 Euro, więc poranna kawa może zrujnować Wasz budżet.

Dodałem juz najnowszy artykuł- dział ,,motocyklem". Jeszcze wersja robocza tekstu, ale galeria juz działa. Wenecje polecam wszystkim, nie tylko zakochanym.

www.mrzysty.pl