Ekspert LINK4 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Ojcze dyrektorze, zastosuję się do rady Widzę, że nasza ranga rośnie skoro mamy już nawet zarejestrowanych na forum ekspertów z TU Przypomnę tylko, że na grupach dyskusyjnych raczej nie używamy zwrotów Pan/ Pani.
Zbychu Opublikowano 11 Września 2013 Autor Opublikowano 11 Września 2013 Będziemy wdzięczni za kontakt telefoniczny, osobisty lub przy użyciu specjalnego formularza http://www.link4.pl/strefa-klienta/reklamacje i podanie szczegółów Pana sprawy (m.in. numeru polisy) tak byśmy mogli się jej przyjrzeć i wrócić do Pana z wyjaśnieniem. Dzięki zostałem przekonany odnośnie kontaktu. Zadzwoniłem sprawa ma być wyjaśniana, okazało się, że była re kalkulacja składki, było wypowiedzenie i teraz ma to być jeszcze raz sprawdzone. O wynikach mam zostać poinformowany. Mnie jeszcze nie zgadza się okres rozliczeniowy.
krzys-68 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 A ja dostałem pismo z PZU że maja dla mnie 22 zł zwrotu za OC Aprilii którą sprzedałem w sierpniu. Wypełniłem papierki, podałem nr konta w banku i czekam. O nic się nie upominałem, nawet się ździwiłem że coś mają dla mnie. Tak jest nagmatwane w tych przepisach że tylko ubezpieczyciele to ogarniają i "koszą" kasę na niewiedzy zwykłych ludzi. Jesli nowy włascieciel Apki wypowiedzial twoją polisę w TU i zawarł nową to nadwyzkę musza Ci oddać.Niewielu jednak tak robi bo to zawsze maja zaoszczedzone $$$$.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Września 2013 Administrator Opublikowano 16 Września 2013 A ja dostałem pismo z PZU że maja dla mnie 22 zł zwrotu za OC Aprilii którą sprzedałem w sierpniu. Wypełniłem papierki, podałem nr konta w banku i czekam. O nic się nie upominałem, nawet się ździwiłem że coś mają dla mnie. Lucjan, mi już nawet zwrócili a też się nie upominałem Jakie teraz porządne te TU
Pan rypak Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 Jeśli ktoś ma podobny problem lub ma szkodę komunikacyjną AC,OC,NW to proszę o info na PW. Postaram się pomóc w miarę możliwości. Nie pobieram opłat za porady.
Zbychu Opublikowano 17 Września 2013 Autor Opublikowano 17 Września 2013 Do dzisiaj żadnej informacji od Link4. Natomiast wczoraj dzwonił do mnie gość z Dialtone żądając natychmiastowej zapłaty i nic nie dawało tłumaczenie, że sprawa ma być ponownie sprawdzona. Groził że nie dostanę nigdy żadnego kredytu i inne takie na co ja pożyczyłem mu miłego dnia i rozłączyłem się.
Pan rypak Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Zbychu,trafiłeś widocznie na nie kumatego agenta Liberty i leniwego,który powinien przesłać odpowiednie dokumenty(potwierdzające twoją rezygnacje z ubezpieczenia w Link4w trybie 30dni od chwili nabycia pojazdu).Jest to STANDARDOWA praktyka TU. Skoro on tego nie zrobiłi i ty także,to niestety wina spoczywa na tobie. W twoim interesie jest powiadomić ubezpieczyciela o rezygnacji z OC zbywającego pojazd. Ps.prawdobodobnie zrobią ci rekalkulacje składki i zapłacisz po swoich zniżkach(pytanie,czy okres ochrony OC nie koliduje z terminem wygaśnięcia polisy OC?) wtedy będziesz musiał dopłacić różnicę. Pisz na PW gdybyś miał wątpliwości.
Zbychu Opublikowano 21 Września 2013 Autor Opublikowano 21 Września 2013 Dziękuję wszystkim za pomoc i porady. Dzisiaj otrzymałem wiadomość, że Link4 wycofuje zadłużenie i mam uznać sprawę za niebyłą. Zapomnieli przeprosić, ale dobrze, że w końcu znaleźli u siebie dokumenty stwierdzające, że umowa została wypowiedziana i potwierdziłem swoje zniżki. Nauczony tym doświadczeniem będę teraz takie dokumenty lub ich kopie przechowywał u siebie.
Rekomendowane odpowiedzi