mackosdz Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 Witam kolegów Czy któryś z Was wie może gdzie na sliniku Burgmana 650 znajduja się jego numery oraz czy można jakoś sprawdzić czy ów silnik jest w nim od początku. Suzuki nie jest zarejestrowane i posiada francuski dowód rejestracyjny (może w nim jakieś pole informuje nas o tym). Sprawa jest dość pilna ponieważ umówiłem się dziś ze sprzedającym na oględziny, a dopiero teraz pomyślałem że miłobyłoby to sprawdzić. Pozdrawiam Nikt nic nie wie, nikt nic nie mówi... szkoda. Tak czy siak spróbuję opisać, czego się dowiedziałem. Numer silnika jest oczywiście nabity na nim (na bloku) z lewej strony (siedząc na motocyklu). We francuskim dowodzie rejestracyjnym nie ma o nim wzmianki. Serwis... Serwis twierdzi, że sam z siebie nie ma informacji na ten temat. Może on (jako serwis) wystosować mejlowe zapytanie go głównego serwisu w Warszawie. Ten z kolei już ów informację posiada, jednak wiąże się to oczywiście z oczekiwaniem na odpowiedź. Oczywiście na cylindrze, bloku, przekładni CVT znajdziemy również informację o roku produkcji (w takich kółeczkach). I to byłoby na tyle.
T0MEK Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Numer na silniku powinien zdaje się zgadzać z numerem na ramie. Sprawdzałeś?
mackosdz Opublikowano 8 Września 2013 Autor Opublikowano 8 Września 2013 Niestety nie zauważyłem takiej prawidłowości:). Nawet w moim 400, który kupiłem w salonie oba numery różnią się od siebie.
Lucjan73 Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Nikt nic nie wie, nikt nic nie mówi... szkoda. Nikt nic nie pisze bo jak sądzę nie mamy takiej wiedzy, na pewno nie jest to jakaś zła wola z naszej strony. Ja bym poradził się Qwakiego z Sokoła Lublin - od lat sprzedaje Suzuki i jeżeli ktoś może coś pomóc to z pewnością Jarek. P.S Skoczę jeszcze do garażu i zobaczę jak jest w moim B650 Edit: sprawdziłem nr silnika nie ma nic wspólnego z nr VIN, przejrzałem również dokumenty (wyciąg z homologacji, książkę serwisową) nie znalazłem żadnego związku między tymi numerami.
Rekomendowane odpowiedzi