stefanekmac Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Kuchenka z płytą ceramiczną dożyła swych dni. Pytanie : warto ładować się w indukcję czy wrócic do mixa gaz\prąd w piekarniku. Jakieś marki ? Myślę o Wrozamecie-(Mastercook). Pozdrawiam miłośników domowych posiłków.
RONIN Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Ja mam już ponad trzy lata indukcję i nie wróciłbym już do gazu dopóki nie zabraknie prądu ;-). Firma TEKA, koszt około 1350 pln. pod koniec 2009r.
kmodzele Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Kuchenka do inwestycja na lata. A prąd będzie coraz droższy...
Szaary Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Kuchenka do inwestycja na lata. A prąd będzie coraz droższy... A gaz będzie coraz tańszy ? Powrót do gazu Ci się nie spodoba - stopień zarzucenia kuchni odpadami jest znaczny. Płyta w porównaniu jest o wiele czystrza . Indukcja pobiera do tego o wiele mniej prądu więc tutaj odczujemy różnice w kieszeni. Do tego prędkość dochodzenia do temperatury wymaganej przez gotujacego jest szybsza
lm261 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Zależy do czego używasz gaz ,jeżeli tylko do kuchenki to jestem za indukcją.Po pierwsze nie musisz płacić abonamentu za gaz,drugie w pomieszczeniu kuchennym masz czyściej bo nie masz zatłuszczonych mebli oparami spalania,trzecie zagrzanie na indukcji jest owiele szybsze.Co do zakupu urządzeń gazowych to polecam amikię .A jeśli chodzi o indukcję to tylko Teka.
LWfilip Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Rozumiem, że Koledzy szukają kuchenki do skutera??? Takiej na wycieczki. Nawet nie wiedziałem, że jest taki wybór. Indukcja, gaz i takie tam. Pozdrawiam
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 1 Września 2013 Sympatycy Opublikowano 1 Września 2013 Osobiście stawiam na indukcje. Co do marki nie wiem, ja mam Boscha i jak na razie jest ok.Pamiętaj,że do indukcji musisz mieć odpowiednie gary.
Jasiek Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Polecam indukcję. Nasza podłączona na 3 fazy. Większość naszych garnkow dziala bez zarzutów . Możesz sprawdzic magnesem - magnes łapie sie garnka to bedzie nadawał sie do indukcji. Gotowanie na indukcji to przyjemność, dokładna kontrola temperatury gotowania. Małe straty ciepła , większość energii ogrzewa to co w garnku. Gaz spalajac sie "kopci" i spaliny lub ich cześć znajdujesz na meblach itp . To moje spostrzeżenia . Indukcji działa szybko ,ekonomicznie i bez spalin.
ciesu Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Ja mam standardowo gazową płytę, ale braciak od 13 lat korzysta z indukcji i jest zadowolony... Ostatnio mu się zepsuła (po raz pierwszy) - przestał działać jeden z palników. Wezwał specjalistę - koszt naprawy 200 pln - spec stwierdził, że ten naprawiony palnik będzie śmigał kolejnych 13 lat hehe Ciekawe?? :-)
stefanekmac Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 Mnie już przekonaliście do indukcji a kobieta chętna do zagazowania pomieszczenia...i bądź tu mądry.
barteklodz Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 jak masz gaz podpięty to oczywiście że gazowa/elektryczna jeśli nie zostań przy prądzie, przy zaniku napięcia zawsze można trzymać w zapasie generator
Sysgone Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Indukcja + garnki emaliowane = tanio i dobrze
stefanekmac Opublikowano 3 Września 2013 Autor Opublikowano 3 Września 2013 Z tym generatorem to wcale niegłupie. Mam zamiar kupić dość mocny, tak do 10 KW,. Cały dom potrzebuje prądu, np piec CO.Plus to co wszyscy mamy.A różne awarie możliwe.Niby miasteczko a nie wieś ale pamiętam 6 godz bez energii.A mam 3 akwaria wymuskane z wymagającymi stworami.Bez napowietrzania i filtrowania to zbiorowa mogiła.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 3 Września 2013 Klubowicze Opublikowano 3 Września 2013 Hmmmm Kusi mnie żeby podjechać i pooglądać te stwory Uwielbiam akwaria
pawel332 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Jak większośc jestem za indukcją,ale przy ewentualnym zakupie zwróć uwagę na taki parametr jak średnica minimalna garnka jaki można użyć.Pozbywając sie insalacji gazowej zwiększasz swoje bezpieczeństwo w domu. Przy indukcji nie ma możliwości poparzenia się o kuchenkę(poza oczywiscie garnkiem),i ogólnie jest wiele plusów i chyba jedynym minusem to moze być cena (w zależnosci od modelu)
stefanekmac Opublikowano 3 Września 2013 Autor Opublikowano 3 Września 2013 Arturo zapraszam ! Welony, brzanki rekinie,gurami,zbrojniki,kiryski, bocje, welony,skalary...mrowie krewetek.Akwa nieduże : 180.140 i 40.Największe narożne.Kobieta jest twarda-amica gaz-prąd.No to teraz inny dylemat zlewozmywak tzw granit czy stalowy ? stalowy już mam dawno ale trzeba meble zmienić i jest okazja na innowacje. Tej indukcji żałuję że nie ale gaz i tak w całym domu-2 junkersy i piec co.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 3 Września 2013 Klubowicze Opublikowano 3 Września 2013 O indukcję walcz. Żona tylko z przyzwyczajenia i ze strachu przed nowościami trzyma się kurczowo gazu. Ja mam c.o. i wodę na gaz a płytę ceramiczną w kuchni (powoli jej dni dobiegają końca więc później będzie indukcja) i tego nie zmieniłbym teraz na gaz za żadne skarby.
Kevin Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 zapytaj żonę czy lubi sprzątać w kuchni, na szafkach, malować sufit, wymieniać meble no i co najbardziej istotne truć się oparami spalonego gazu.... http://www.muratorplus.pl/technika/ochrona-osob-i-mienia/nie-kus-losu-gazem_61204.html Może to przekona ją do indukcji. Od 20 lat używam elektrycznej kuchenki i nigdy nie wrócę do gazu. Najpierw była to zwykła elektryczna, potem płyta ceramiczna, od 5 lat Indukcja, BAJKA A jeśli chodzi o ceny prądu. http://www.nto.pl/ap...SWIAT/130909889
stefanekmac Opublikowano 5 Września 2013 Autor Opublikowano 5 Września 2013 Dobrze prawisz Kevin, oj żebyś jeszcze bliżej mieszkał to razem byśmy dokonali tego cudu-przemiany lamparta w kotkę...poszła i sama kupiła kuchenkę Amiki gaz/prąd.Dopilnowała transportu i wnoszenia.Oj żeby nasi trenerzy sportowi byli tacy konsekwentni.
Rekomendowane odpowiedzi