marek_m Opublikowano 8 Września 2013 Autor Opublikowano 8 Września 2013 T-Max przetestowany. 100 km po Kaszubach w pięknym słońcu. Skuter jest rzeczywiście rewelacyjny. Wizualnie najbardziej podoba mi się wersja Black Edition, ale jest bez ABS'u Z testowania BMW na razie nici. Nic nie mieli. Obiecali zadzwonić, ale jestem sceptyczny.
Geni Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Prawdę mówiąc, gdybym miał na twoim miejscu wybierać, to właśnie T-maxa bym brał. Mimo, że nie jeździłem .
marek_m Opublikowano 11 Września 2013 Autor Opublikowano 11 Września 2013 Dzwonili z BMW. Dzisiaj powinien dotrzeć do nich egzemplarz testowy C 650 GT. Skuter będzie w Gdańsku do piątku.
Marcino1 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 No to czekamy na wrażenia z jazdy.
marek_m Opublikowano 13 Września 2013 Autor Opublikowano 13 Września 2013 BMW C 650 GT przetestowany. Tym razem przejechałem nieco ponad 150 km przy trochę gorszej pogodzie, ale zabawa jak zawsze była przednia. Pierwsze wrażenia nie były najlepsze, a to za sprawą silnika wydającego dźwięki zbliżone do tych jakie wydaje młockarnia i gibających się lusterek, w których widziałem gównie swoje dłonie i ramiona. Zdecydowanie lepiej było po wjechaniu na drogę szybkiego ruchu. Po przekroczeniu 100 km/h, nie słychać już silnika, można natomiast cieszyć się przyspieszeniami, prowadzeniem, elektrycznie ustawianą szybą i wygodną pozycją. Reasumując T-Max ustępuje GT miejscem na nogi i wielkością schowka. We wszystkich pozostałych kategoriach, jest moim zdaniem zdecydowanie lepszym skuterem.
T0MEK Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Chyba lubisz wywoływać gorące dyskusje. Tak jednoznaczne stwierdzenia jak w dwóch ostatnich zdaniach po przejechaniu 100-150km każdym z nich? Ja bym nierzetelność testu zarzucił.
marek_m Opublikowano 13 Września 2013 Autor Opublikowano 13 Września 2013 Tytułem uzupełnienia, oba testowe skutery są do kupienia: T-Max 530 (przebieg ok. 4.500 km) - 34.000 PLN C 650 GT (przebieg ok. 9.500 km) - 42.900 PLN
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 13 Września 2013 Klubowicze Opublikowano 13 Września 2013 Bierz T-max -a , cena niezła . Będziesz zadowolony
Magda B. Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Tak jest, bierz Tmaxa. Może jeszcze coś upuszczą z ceny, koniec sezonu się zbliża. Jeśli oczywiście czarny kolor Ci odpowiada, bo czarny ci on jak smoła....
marek_m Opublikowano 13 Września 2013 Autor Opublikowano 13 Września 2013 Bierz T-max -a... Tak jest, bierz Tmaxa... Decyzja była blisko, ale jeszcze nie tym razem.
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 13 Września 2013 Sympatycy Opublikowano 13 Września 2013 T-MAX ustępuje również przyspieszeniem, niestety. Co do wrażeń, to ja mam podobne: drżące lusterka i dziwny dźwięk silnika. Trzeba się przyzwyczaić.
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 14 Września 2013 Klubowicze Opublikowano 14 Września 2013 Decyzja była blisko, ale jeszcze nie tym razem. To co , jednak bigamia?
marek_m Opublikowano 14 Września 2013 Autor Opublikowano 14 Września 2013 T-MAX ustępuje również przyspieszeniem, niestety. Masz rację. Zresztą zalet BM'ki w stosunku do T-Max'a jest pewnie więcej. http://www.youtube.com/watch?v=FOXmH8oMUgw[/url] To co , jednak bigamia? Na razie negocjuję zakup NC700X DCT (automat).
Jarek_PL Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 a przecież już pierwszym poście napisałem: "Rozważam 3 modele: BMW C 600 Sport, Yamaha T-Max 530 oraz Honda Integra 700” i dalej: Co jest niezrozumiałego w tych zdaniach ? Na razie negocjuję zakup NC700X DCT (automat). Śledzę ten temat od początku. Niezła zabawa
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 14 Września 2013 Sympatycy Opublikowano 14 Września 2013 Jeździłem NC700X. Bardzo fajna ta skrzynia, niezłe osiągi, prawdopodobnie przyspieszenie lepsze od BMW C650GT, schowek, w którym zmieści się kask + rękawiczki. Wady: mały (dla osoby 180+ cm), praktycznie brak przedniej szyby - trzeba kupić większą, nie za ciekawa pozycja za kierownicą (chociaż lepsza niż w NC700S), śliska kanapa, na której ma się wrażenie zsuwania, wieje w nogi. Poza tym jedzie się "na rękach" - ciężar ciała oparty na kierownicy, czego bardzo nie lubię, mocno podkurczone nogi. Słabo zachowuje się przy mocnym wietrze - rzuca nim po całej drodze. Kiepskie zawieszenie, w ogóle bez porównania do T-MAXa 530 lub BMW. Zalety: poręczny w mieście i sporo tańszy. PS. Na filmie powyżej jest BMW C650 Sport a nie GT, a to duża różnica.
marek_m Opublikowano 14 Września 2013 Autor Opublikowano 14 Września 2013 Śledzę ten temat od początku... Integra odpadła, kiedy skończyły się egzemplarze promocyjne. Niezła zabawa W zasadzie, to jest już po zabawie. Przed chwilą, dogadałem szczegóły transakcji.
Gość Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 I wszystkim spadł kamień z serca. Nareszcie.
dr.big Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 Sprzęt znaleziony. Powodzenia. Temat zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi