Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Maxi dla miłośnika motocykli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

T-Max przetestowany. 100 km po Kaszubach w pięknym słońcu. :clapping:

T1600x482_zps26a1811b.jpg

T2600x481_zps36947a72.jpg

Skuter jest rzeczywiście rewelacyjny. :msn-cry:

Wizualnie najbardziej podoba mi się wersja Black Edition, ale jest bez ABS'u :confused:

Z testowania BMW na razie nici. Nic nie mieli. Obiecali zadzwonić, ale jestem sceptyczny. :disgust:

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• marek_m

29

• arturo-bb

8

• MariuszBurgi

6

• dr.big

6

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Prawdę mówiąc, gdybym miał na twoim miejscu wybierać, to właśnie T-maxa bym brał. Mimo, że nie jeździłem :clapping:.

Opublikowano

Dzwonili z BMW. Dzisiaj powinien dotrzeć do nich egzemplarz testowy C 650 GT. Skuter będzie w Gdańsku do piątku.

Opublikowano

No to czekamy na wrażenia z jazdy.

Opublikowano

BMW C 650 GT przetestowany. Tym razem przejechałem nieco ponad 150 km przy trochę gorszej pogodzie, ale zabawa jak zawsze była przednia.

BMW3600x434_zpsc46dfb47.jpg

BMW1600x434_zps6a29788a.jpg

BMW2600x434_zps880d79cd.jpg

Pierwsze wrażenia nie były najlepsze, a to za sprawą silnika wydającego dźwięki zbliżone do tych jakie wydaje młockarnia i gibających się lusterek, w których widziałem gównie swoje dłonie i ramiona.

Zdecydowanie lepiej było po wjechaniu na drogę szybkiego ruchu. Po przekroczeniu 100 km/h, nie słychać już silnika, można natomiast cieszyć się przyspieszeniami, prowadzeniem, elektrycznie ustawianą szybą i wygodną pozycją.

Reasumując

T-Max ustępuje GT miejscem na nogi i wielkością schowka. We wszystkich pozostałych kategoriach, jest moim zdaniem zdecydowanie lepszym skuterem.

Opublikowano

Chyba lubisz wywoływać gorące dyskusje. Tak jednoznaczne stwierdzenia jak w dwóch ostatnich zdaniach po przejechaniu 100-150km każdym z nich? Ja bym nierzetelność testu zarzucił. :confused1:

Opublikowano

Tytułem uzupełnienia, oba testowe skutery są do kupienia:

T-Max 530 (przebieg ok. 4.500 km) - 34.000 PLN

C 650 GT (przebieg ok. 9.500 km) - 42.900 PLN

• Klubowicze
Opublikowano

Bierz T-max -a , cena niezła . Będziesz zadowolony :confused1:

Opublikowano

Tak jest, bierz Tmaxa. Może jeszcze coś upuszczą z ceny, koniec sezonu się zbliża. Jeśli oczywiście czarny kolor Ci odpowiada, bo czarny ci on jak smoła....

Opublikowano

Bierz T-max -a...

Tak jest, bierz Tmaxa...

Decyzja była blisko, ale jeszcze nie tym razem.

• Sympatycy
Opublikowano

T-MAX ustępuje również przyspieszeniem, niestety.

Co do wrażeń, to ja mam podobne: drżące lusterka i dziwny dźwięk silnika. Trzeba się przyzwyczaić.

• Klubowicze
Opublikowano

Decyzja była blisko, ale jeszcze nie tym razem.

To co , jednak bigamia?

Opublikowano

T-MAX ustępuje również przyspieszeniem, niestety.

Masz rację. Zresztą zalet BM'ki w stosunku do T-Max'a jest pewnie więcej.

http://www.youtube.com/watch?v=FOXmH8oMUgw[/url]

To co , jednak bigamia?

Na razie negocjuję zakup NC700X DCT (automat).

Opublikowano

a przecież już pierwszym poście napisałem:

"Rozważam 3 modele: BMW C 600 Sport, Yamaha T-Max 530 oraz Honda Integra 700

i dalej:

Co jest niezrozumiałego w tych zdaniach ?

Na razie negocjuję zakup NC700X DCT (automat).

Śledzę ten temat od początku. Niezła zabawa jump.gif

• Sympatycy
Opublikowano

Jeździłem NC700X. Bardzo fajna ta skrzynia, niezłe osiągi, prawdopodobnie przyspieszenie lepsze od BMW C650GT, schowek, w którym zmieści się kask + rękawiczki. Wady: mały (dla osoby 180+ cm), praktycznie brak przedniej szyby - trzeba kupić większą, nie za ciekawa pozycja za kierownicą (chociaż lepsza niż w NC700S), śliska kanapa, na której ma się wrażenie zsuwania, wieje w nogi. Poza tym jedzie się "na rękach" - ciężar ciała oparty na kierownicy, czego bardzo nie lubię, mocno podkurczone nogi. Słabo zachowuje się przy mocnym wietrze - rzuca nim po całej drodze. Kiepskie zawieszenie, w ogóle bez porównania do T-MAXa 530 lub BMW. Zalety: poręczny w mieście i sporo tańszy.

PS. Na filmie powyżej jest BMW C650 Sport a nie GT, a to duża różnica.

Opublikowano

Śledzę ten temat od początku...

Integra odpadła, kiedy skończyły się egzemplarze promocyjne.

Niezła zabawa jump.gif

W zasadzie, to jest już po zabawie. Przed chwilą, dogadałem szczegóły transakcji. ;)

Opublikowano

Sprzęt znaleziony. Powodzenia. Temat zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...