Gość Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 No dobra. Mój ostatni wpis w tym temacie. Kup sobie Burgmana 650 Exe. Najlepiej w starej budzie. Bo to jest KRÓL i już. Albo się przyzwyczaisz, albo zmienisz lekarza, na takiego, który pozwoli Ci dalej hulać na tym, co teraz. Dziękuję i lecę do Lądka. Pozdrawiam.
marek_m Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 Nadal piszesz enigmatycznie... Owszem, bo chodzi o tzw. "fun factor", a nie o pracę magisterską Reasumując :albo duże koła i łańcuch ( Integra )albo mniejsze i napęd nie wymagający obsługi ( T-max ,BMW w obu modelach ) Wszystkie trzy swoimi właściwościami trakcyjnymi są najbardziej zbliżone do klasycznych MOTOCYKLI (zawieszenie ,moc ,trzymanie się drogi i inne)... Dokładnie. Dlatego, już w pierwszym poście wymieniłem całą trójkę, jako potencjalnych kandydatów.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Września 2013 Administrator Opublikowano 1 Września 2013 Specjalnie mnie to nie dziwi. A mnie nie dziwi, że większość z nas nie łapie zamysłu autora tego tematu. Kup sobie Burgmana 650 Exe. Można jeszcze dodać: Kup i zrób lift zawieszenia
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Września 2013 Administrator Opublikowano 1 Września 2013 W zasadzie wszyscy "trollujemy" kolego bo zapodałeś nam mocno zabawny topic ... ale masz rację, pozostawiam temat dla innych, którzy z pewnością znajdą trafną odpowiedź na pytanie: jak znaleźć maxi skuter jako idealne zastępstwo enduro. Udanych zakupów.
Lucjan73 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Ostatni mój wpis w tym temacie, rozmawiają dorośli czy przedszkolaki? Czy tak trudno napisać Ci czego oczekujesz od skutera ? Po kilkunastu wpisach człowiek dowiaduje się że chodzi Ci o duże koła, nie można tak od razu ? Szukasz porady, jest to jakaś zagadka ? Czy nabijasz licznik postów ? Bo jak szukasz porady to przecież nikt nie będzie zgadywał o co Ci chodzi. Na forum są ludzie którzy chętnie podzielą się swoją wiedzą tylko trzeba im pomóc na jaki team mają się wypowiedzieć.
Coval Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Nie motor, ale enduro na dużych kołach z automatem..... jest coś takiego.
CZARO Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 a ja troszkę inaczej , u mnie integra sama w sobie odpada za brak schowka (choć z tą ceną sam niewiem,dziś może bym się skusił)..ale..masz nc700x masz jak w integrze a do tego schowek pod ,,zbiornikiem'' i właściwości pełno motocyklowe oczywiście mówimy o modelu z automatem.
Sympatycy robert1973 Opublikowano 1 Września 2013 Sympatycy Opublikowano 1 Września 2013 Witaj Marku czy czasami nie "siedzisz" na FM? to takie OT wracając do tematu trochę Cie rozumie z tym "fun factor" sam zaczynałem od skuta 50 potem 250( do dzisiaj) ale czegoś mi brakowało..... kupiłem hodzinę devilkę po 3 miesiącach jazdy patrze z pożądaniem już na "viaderko" patrząc na Twoje sprzęta w garażu powiem Ci jedno..... jedno moto zostanie u Ciebie w garażu bowiem żaden sqter nie daje takiego fun-u jak moto. Moje zdanie i propozycja kup SW-600 i jedno moto( dla odprężenia) zostaw w garażu które??? to już musisz sobie odpowiedzieć SAM. Pozdrawiam
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 1 Września 2013 Klubowicze Opublikowano 1 Września 2013 )..ale..masz nc700x masz jak w integrze a do tego schowek pod ,,zbiornikiem'' i właściwości pełno motocyklowe oczywiście mówimy o modelu z automatem. Marek właśnie przecież jest jeszcze NC700X , pisałeś że testowałeś go w maju 2012 i byleś zadowolony to teraz dołącz tylko skrzynię DCT i to powinno spełnić twoje wymagania w 90% (ten nieszczęsny łańcuch )
barteklodz Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 strasznie wielki problem z łańcuchem w endurakach wytrzymywał mi po 12-13tys cały zestaw z 2-3 myciami i 3krotnym podciąganiem, smaru widział tyle co pod oringami, w uliczniku spokojnie podciągnie pod 40tys przy automacie
marek_m Opublikowano 1 Września 2013 Autor Opublikowano 1 Września 2013 ...pozostawiam temat dla innych, którzy z pewnością znajdą trafną odpowiedź na pytanie: jak znaleźć maxi skuter jako idealne zastępstwo enduro... Postawię Ci skrzynkę wódki, jeżeli znajdziesz tak postawione pytanie w którymkolwiek z moich postów. Ostatni mój wpis w tym temacie… Słuszna decyzja. Trzymam kciuki. Nie motor, ale enduro na dużych kołach z automatem..... jest coś takiego... Brawo kolego. Umiesz wklejać obrazki. Szacun. Witaj Marku czy czasami nie "siedzisz" na FM? to takie OT wracając do tematu trochę Cie rozumie z tym "fun factor" sam zaczynałem od skuta 50 potem 250( do dzisiaj) ale czegoś mi brakowało..... kupiłem hodzinę devilkę po 3 miesiącach jazdy patrze z pożądaniem już na "viaderko" patrząc na Twoje sprzęta w garażu powiem Ci jedno..... jedno moto zostanie u Ciebie w garażu bowiem żaden sqter nie daje takiego fun-u jak moto. Moje zdanie i propozycja kup SW-600 i jedno moto( dla odprężenia) zostaw w garażu które??? to już musisz sobie odpowiedzieć SAM. Pozdrawiam Wielkie dzięki. Zaczynałem tracić nadzieję. Tak się pewnie skończy, ale ostateczna decyzja zapadnie po testach Integry, T-Max'a i C 600 GT.
Gość Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Trzeba sie bylo od razu przejechac testowo i w zaciszu domowym podjac decyzje, nie zawracac dupy ludziom i sie tu popisywac swoimi blysktliwymi uwagami wobec wiekszosci forumowiczow. Zostan lepiej przy motorach, skuter, nawet najlepiej dobrany, juz ci nie pomoze.
marek_m Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Szczerze mówiąc zawracaniem dupy było większość odpowiedzi na mój post. Proste pytanie, a w odpowiedziach głównie bullshit.
RONIN Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Sorry Marku, ale twoje pytanie nie było proste, odpowiedź na nie tym bardziej, a twoje komentarze raczej sarkastyczne. Podsumowując jakie pytanie takie odpowiedzi
kmodzele Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 W temacie dużych kół z automatem, to jeszcze jest taka Aprilia Mana.
RONIN Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Problem w tym , że nikt nie wie co Markowi dolega. Mana to zwyczajny motocykl z automatem, no chyba, że lekarz zabronił mu biegów zmieniać, ale tego już pewnie się nie dowiemy.
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 2 Września 2013 Klubowicze Opublikowano 2 Września 2013 Szanowny kolego Marku najpierw zapytaj się pana marka_m o co mu chodzi, i co chce się dowiedzieć a potem pytaj. Jak Ci koledzy odpowiadają to nic Ci nie pasuje. Masz swoje lata a kaprysisz jak panna na wydaniu. Wiele twoich cennych uwag jest po prostu niegrzecznych. Skoro sam wiesz lepiej czego chcesz to po co taki post założyłeś. Roni zamknij temat.
marek_m Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 …Wobec powyższego, rozważam sprzedaż wszystkiego co mam i zakup jednego skutera, który pozwoli mi na odrobinę "motocyklowej" zabawy.Rozważam 3 modele: BMW C 600 Sport, Yamaha T-Max 530 oraz Honda Integra 700… ...Interesują mnie opinie ludzi, którzy podejmowali podobną decyzję. Tzn. trafili na maxi skutery, nie z 50cc, ale z motocykli, nie tyle z wyboru, co z musu / rozsądku (zdrowie)... ...Wracając do tego "o co mi chodzi", spróbuję jeszcze raz: chodzi mi o skuter, przy którym rozstanie z motocyklami będzie możliwie najmniej bolesne. ...chodzi o tzw. "fun factor", a nie o pracę magisterską Trochę mnie dziwi, że powyższe zdania tak bardzo rozjuszyły kolegów burgmaniaków. A tymczasem szukam dalej, więc jeżeli ktokolwiek chciałby podpowiedzieć cokolwiek w temacie, zapraszam (przynajmniej do czasu, zamknięcia tego szkodliwego wątku). ____________________ W sobotę została sprzedana ostatnia Integra w promocyjnej cenie, więc ten model na razie odpada.
dr.big Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Szkodliwy jak szkodliwy, trochę taki śmieszny , dla mnie bardziej ten z typu "jestem blondynką, pomóżcie mi w ... " ... Użyłem tylko stereotypu nie mając zamiaru w żadnym wypadku urazić tych rozumnych mających jedyną cechę wspólną- kolor włosów.
marek_m Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Ja pytam o T-Maxa, a właściciel T-Maxa pisze o swojej blondynce. Ech, z tego wątku chyba rzeczywiście już nic sensownego nie wyniknie. Podjadę po pracy do salonu Yamahy, może oni będą mieli coś do powiedzenia.
dr.big Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Na pewno będą mieli . I delikatnie dadzą do zrozumienia : "Tmax jest najlepszy" - jak to w salonie sprzedającym Tmaxy . Powodzenia.
marek_m Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Na pewno będą mieli . I delikatnie dadzą do zrozumienia : "Tmax jest najlepszy" - jak to w salonie . Powodzenia. Wiem, dlatego zapytałem też użytkowników z forum, ale Ci niestety nie mieli nic do powiedzenia. Padło parę porad z gatunku "jak żyć", ale o skuterach prawie nic.
dr.big Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 W skrócie, bo nie chce mi się już wałkować tego tematu: spójrz na absurdalność Twojego zapytania i na swoje odpowiedzi na początkowy pomocny- teoretycznie możliwy, odzew. Stan na teraz? Błądząca we mgle "blondynka", mająca dodatkowo niezbyt sprecyzowany cel (tym wyrażeniem starałem się być uprzejmy!). Wydaje mi się, że nie tylko ja mam takie zdanie... PS. Ja przed zapytaniem "jak żyć" dodałbym zapytanie "jak absurdami nie zawracać dupy innym" .
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 2 Września 2013 Klubowicze Opublikowano 2 Września 2013 Sory ale ja jestem prosty chłopak z gór i nie kumam co autor ma na myśli pisząc : "fun factor" czy najmniej bolesne rozstanie z motocyklem .Dlatego z uporem maniaka dopytywałem o konkretne potrzeby. A w kółko tylko : przecież napisałem . Ale skoro wszyscy nie rozumieją tak jak ja to może zniż się do naszego poziomu i tak po prostu łopatologicznie kawa na ławę określ o jakie zastosowanie skutera ci biega to na pewno dostaniesz odpowiedzi bez złośliwości
Rekomendowane odpowiedzi