Skocz do zawartości
Forum Burgmania

A to co? Nowe Piaggio? Eeee, nie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet się pod "maxi" nie łapie :) ... 114 ccm pojemności, czyli mniej więcej tyle, ile mają 2 zbiorniczki wyrównawcze płynu hamulcowego :lol: ...

PS. Aż przypomina mi się, jak kiedyś kulałem się na zlot w Firleju Leadem o zawrotnej pojemności 102ccm :) ...

Li4vLi4vLi4vLi4vLi4vaW1nL2xlYWQvMDA4LmpwZyZxPTEwMCZhb2U9MQ==.jpg

Opublikowano

Retro w modzie, a to biznes.

Opublikowano

Do tego mały bak i moc tylko trochę większa od 50ccm. Ciekawe jaką niszę rynkową w Polsce to zapełni? :)

Opublikowano

w Wawie będzie schodzić jak ciepłe bułeczki ;-), jest o prawie o połowę tańsza od vespy 125 a to dość popularny skuter w stolicy.

• Sympatycy
Opublikowano

Hahaha... jak ciepłe bułeczki ? Żeby tym jeździć trzeba mieć prawko kat. "A"... jakby było że na "B" można śmigać na 2oo do poj. 125 cm2 to tak...

Opublikowano

Jak podkreślono w opisie - to jest pojazd miejski. Czyli nie wskazane jest, aby była to duża "kobyła", którą trudno zmieścić między samochodami w korku, a pojemność 114 ccm jest idealna, bo z mojego doświadczenia wynika, że nawet 200 ccm do miasta to już za dużo.

To jest zabawka dla ludzi, którzy jeśli będą sobie chcieli wyjechać gdzieś poza miasto, to sobie wyjadą samochodem, a taki skuterek to ich do pracy w zatłoczonym mieście zawiezie.

Sympatyczny skuter. Niech no będzie konkurencja na rynku małych vintydż-ów.

• Sympatycy
Opublikowano

Tylko właśnie to prawko ale skoro ludzie kupują 125-tki to i to kupią. Linia ładna, poczekajmy na pierwsze testy drogowe, realne osiągi i spalanie.

Opublikowano

[ciach] że nawet 200 ccm do miasta to już za dużo.[ciach]

Polecam wycieczkę po trasie siekierkowskiej taką 104ccm...

Opublikowano

przedstawicielem tej klasy jest już Honda Vision 110, widocznie są kraje w których popularna jest klasa poniżej 125 cm3. z jakichś nieznanych nam powodów.

Opublikowano

@virus:

Polecam wycieczkę po trasie siekierkowskiej taką 104ccm...

Z 90 km/h powinna pójść przy tak niskiej masie własnej, a na siekierkowskiej, o ile pamiętam, to jest ograniczenie do 80 km/h, tak? Inna sprawa, że kierowcy nie szanują ograniczeń prędkości. Poza tym jest tam tak wiele pasów ruchu, że spokojnie mogą Cię bezpiecznie wyprzedzać.

Ja nie raz jeździłem siekierkowską skuterkiem 50 ccm i 2,5 konia mechanicznego i jakoś dało radę :horse: .

Opublikowano

Hahaha... jak ciepłe bułeczki ? Żeby tym jeździć trzeba mieć prawko kat. "A"... jakby było że na "B" można śmigać na 2oo do poj. 125 cm2 to tak...

A1 wystarczy, a żeby je uzyskać trzeba mieć ukończone 16 lat i dla takiego 16 latka to jest alternatywa do "odblokowanej" 50tki. Do miasta całkiem całkiem. Przyzwoity, markowy sprzęt za rozsądne pieniądze.

Opublikowano

Trochę "podjeżdża" Yamahą Vino.

szesnastolatek raczej tego nie kupi, prędzej szesnastolatka... :horse:

• Sympatycy
Opublikowano

Nie chcę wkładać kija w mrowisko, ale zadziwia mnie kiedy ktoś robi kat. A po to

by kupić skuter klasy 100 ccm nie będący Vespą... Ale oczywiście nic mi do tego :horse:

pzdr

Opublikowano

W Świecie Motocykli jest też opis tego skutera. Cena nowego markowego sprzętu 8800 wydaje mi się że jest do przyjęcia, konkurencja z Piaggio życzy sobie za podobną pojemność ok. 8 tyś więcej a Kymco Like 125 dwa tysiącec złotych mniej - "wstrzelili" się idealnie. Oczywiście Vespy to legenda i klasa sama w sobie ale cena kusi...

Opublikowano

szesnastolatek raczej tego nie kupi, prędzej szesnastolatka... ;)

Dokładnie :horse: W Szczecinie ostatnio na skuterach klasy 50-125ccm widzę raczej płeć piękną :sneaky2: