dr.big Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ostatnio mignął mi taki temat... Ranking niezbyt dobrze ocenia stan polskich dróg... Miejsce 125 na 132 ocenianych to trochę szok ... Więcej np. tu: http://www.wprost.pl...sze-na-swiecie/
LWfilip Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 No nie wiem. Dziennikarze to czasem sprawiają wrażenie, że piszą tylko po to aby pisać. Wszyscy na tym forum, sporo śmigamy po naszym kraju i nie tylko. Widać ciągle jakieś budowy. Nie wiele jest dróg na których nic się nie dzieje. Nie myślę tu o jezdniach w miastach i na zadupiu bo to zupełnie inny problem. Pewnie, że do ideału jest jeszcze daleko. Trzeba wziąć jednak pod uwagę fakt, że po wojnie (tej drugiej, światowej) za wiele się dróg nie budowało. Spore zaległości i nieróbstwo. Stare kraje unii mają teraz pole do popisu. Można krytykować bo "oni" wszystko już sobie pobudowali. Kiedy budowali swoje autostrady nikt im o żuczkach nie gadał. W Polsce każda budowa musi spotkać się z aprobatą np: ekologów. Wystarczy jakiś robak czy glizda i po robocie. Do tego chachmęty z przetargami, nieuczciwi wykonawcy i pozamiatane. Mimo to, myślę, że nie jest aż tak źle. Denerwuje mnie tylko fakt, że różne opcje polityczne nie chcą być gospodarzem tylko władcą na danym terenie. Nie jest ważny dobry pomysł tylko z jakiej partii jesteś? I jak długo politycy będą wtykać ryjki do gospodarki, budownictwa i nie wiem czego jeszcze, budowanie drug i infrastruktury będzie szło bardzo wolno. A te wszystkie rankingi i listy przebojów trza schować w odpowiednim koszu.
Leo60 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgadzam się z tobą w niedzielę wróciłem z pomorza przejechałem ponad 1000 km większość głównych drug nic dodać nic ująć , najgorsze te boczne można śledzone lub nerki zgubić ale miałem kombinezon dopasowany i nic nie zgubiłem . Najlepiej było w Czaplinku na środku pasa jama ( nie wiem jak nazwać otwór w asfalcie że można kozła fiknąć , czy przepisy Unii dopuszczają otwory w asfalcie 20cm x 30cm x h10 cm ) a 500 m dalej stoi schowana STRAŻ MIEJSKA z radarem . Najlepiej jest kasować a nie likwidować przyczyny zagrożenia wypadkiem .
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Sympatycy Opublikowano 13 Sierpnia 2013 No cóż w wielu rankingach nasz kraj jest na końcu tabeli i nie mam na myśli tylko naszych kopaczy vel piłkarzy. Za dużo o polityce za mało gospodarce. Faktem jest że trochę się buduje tak jak pisze Filip ale tylko trochę... I co rusz słychać o porzucaniu robót przez kolejne firmy.... A propo transportu - We Wrocku głośno było o włoskim kolejowym złomie za miliardy - pendolino czy jakoś tam.... http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/965195,pendolino-we-wroclawiu-tlum-przywital-go-oklaskami-to-cudo-zdjecia-filmy,id,t.html A tu prawda o PKP: http://serwisy.gazetaprawna.pl/transport/artykuly/724469,pkp-ustawiane-przetargi-wyprowadzanie-pieniedzy-wszechwladni-zwiazkowcy.html Co do prawdy o naszych drogach to na forum jest osoba wiedząca prawie wszystko ; Jak zechce to może coś skrobnie
dr.big Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Dnia 13.8.2013 o 11:51, LWfilip napisał: No nie wiem. Dziennikarze to czasem sprawiają wrażenie, że piszą tylko po to aby pisać. (...) Nie wiem i w zasadzie mnie to nie interesuje, podałem w linku tylko pierwszy przykład, jaki wyrzucił mi google- dlatego "Wprost"... Ja czytałem akurat artykuł w wersji papierowej gazety ekonomicznej, ale oni mogą się mylić. Nie interesują mnie "nowości" Faktów, TVN, czy innych szmatławców- szkoda czasu. Dlatego nie sądzę, aby jakiś "dziennikarz" (określenie użyte z premedytacją w " ") wyssał tam jakieś "wiadomości" dla paru złotych... Więcej tu -> http://www.weforum.org/
stapoz Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jeśli ktoś jeździ tylko w Polsce to niech sobie daruje wypowiedzi o stanie polskich dróg. Proponuję pojeździć po Europie a po powrocie dopiero coś pisać o różnicach. Pewnie, że jest wiele nowych dróg o bardzo dobrej jakości. Ale drogi w miastach i drogi inne niż główne są w fatalnym stanie zaniżając średnią i stąd ta ocena. Rozumiem, że niektórzy podejrzewają tego redaktora o wymyślenie sobie raportu i to, że sam umieścił nas na 125 miejscu...
stefanekmac Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Najgorsze to niespodzianki.Np granica miasta,gminy,powiatu itp a także na tzw prostej,Najpierw ładnie ,równo,kolorowo i pasy pięknie odmalowane.Za chwilę piach,żwir na zakręcie.,koleiny jak s.. dziury jak cholera.Chwila nieuwagi i kłopot pewien.O znakach nie wspomnę bo to osobny temat.
Rekomendowane odpowiedzi