Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Francuska zagadka k7,k8,k9 .....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oglądałem 3 skutery burgman 400 wszystkie z Francji co było ciekawego;

ROCZNIK k7 2007 - przebieg udokumentowany książka serwisową 10111 km - ciśnienie 8,5 bar. Filtr powietrza brudny jak komin olej pod filtrem w obudowie. Palił po kilku obrotach wału - praca silnika dobra

ROCZNIK K9 2009 - przebieg 27111 km - ciśnienie 6 bar filtr powietrza brudny jak komin, palił od strzału, praca silnika zbyt miękka - brak mocy w przyspieszeniu.Obudowa filtra powietrza w wewnątrz sucha

ROCZNIK K8 2008 - przebieg 19111 km - ciśnienie 7 bara, filtr powietrza brudny jak komin.Palił od strzału - praca silnika dobra.Obudowa filtra powietrza w wewnątrz sucha

Serwisowe ciśnienie mac powinno być 10-11 bar min 6,20

Kolega ma k9 od początku przy przebiegu 10 000 km ciśnienie jest 11 bar

.

Według mnie Francuzi jeżdżą do oporu nic nie robiąc jest problem sprzedają.

Przeniesiono do "Ogólne"

Administracja

• Administrator
Opublikowano

Według mnie Francuzi jeżdżą do oporu nic nie robiąc jest problem sprzedają.

A w/g mnie sam sobie odpowiedziałeś na zagadkę :)

Dodam tylko, że: Nie wszyscy Francuzi, tak samo i nie wszyscy Włosi. Ci, którzy dbają o swoje sprzęty jeżdżą nimi dłużej i nie sprzedają na export lub nie oddają poniżej średnich cen do dealarów "w rozliczeniu".

Poza tym stany licznika, które podałeś nie muszą mieć nic wspólnego z rzeczywistością.

Opublikowano

Dopisz jeszcze ceny tych Burgmanów, w tedy zagadka będzie rozwiązana.

Opublikowano

oglądałeś już u nas ?

one już tam są przygotowane dla naszych handlarzy

kumpel mieszka kilkanaście lat we francji i jest zdziwiony że burka K5 można u nas kupić za 6ooo

a w tej cenie jest transport i zarobek handlarza

to samo masz w niemieckich komisach

auto z bardzo dużym przebiegiem ma cofany licznik i turek dzwoni do polaka który zawsze od niego bierze

Opublikowano

(...)Według mnie Francuzi jeżdżą do oporu nic nie robiąc jest problem sprzedają.

Dokładniejsze stwierdzenie powinno brzmieć: Skutery sprowadzone do PL z F, to właśnie takie, na których serwisie właściciel oszczędza, lub takie których już we F nie opłaca się naprawiać- reanimować.

Bo są też tam skutery, które są "oczkiem" w głowie właścicieli... Wystarczy pooglądać np. niektóre zdjęcia z francuskiego forum Tmaxa... W sprzety podokładane dodatkowo po 2- 3 tys euro... Serwisowane dogłębnie na oryginalnych podzespołach lub tych tuningowych najlepszych firm... Bez żadnego druciarstwa i zakładania ... "oponek z odzysku" :) przywożonach hurtowo z firm, dla których to już jedynie kłopotliwy odpad...

Tak więc mniemam, że piszesz jedynie o skuterach przywiezionych do PL z F na handel, a nie o skuterach na których jeżdżą Francuzi :D ...

Opublikowano

trochę bywam w paryżu i mogę stwierdzić że znaczna więszość skuterów jest traktowana jak większość aut u nas, mają wozić dupę i tyle w temacie. tam tego tyle jeździ co u nas komarów, od 125 po mp3ki