Skocz do zawartości
Forum Burgmania

cheć kupna nowej maszyny potrzebna rada!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich burgmaniaków :)

Słuchajcie chce kupić sobie używane suzuki katanę 50ccm .

Pojemność taka ze względu na brak lejcy, bo kto gamoniem sie urodził To gamoniem zostanie :)

Potrzebuje jakiś opinii na temat takiej maszynki dokładny model to SUZUKI KATANA AY 50 2005r. GAŹNIK. czy warto zawracać sobie głowę czymś takim?

Z góry dziękuje i pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

Wpisz w google " skutery forum" pierwsze linki to strony specjalizujące się w motorowerach czyli skuterach 50-tkach. Najlepiej pytać u źródła. Burgmania.net to strona i forum stricte maxi skuterowe.

• Sympatycy
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam, to akurat Katany strasznie ciężko się tjuninguje (odblokowuje) :)

Z 50-ek polecić mogę Kymco Super9. Niedrogi, bardzo solidny i całkiem ładny sprzęt.

Zostanie gamoniem to jakiś wybór, chociaż można też wybrać zrobienie lejc i radość z większych

możliwości :)

pzdr

Opublikowano

Mój ojciec zakupił swojego czasu Suzuki AP 50 czyli poprzednika Katany. Potwierdzam duże problemy z jakimkolwiek odblokowaniem czy tuningowaniem, a poza tym tydzień po gwarancji przemieliło wszystko w silniku. Po wielu bojach Suzuki wymieniło silnik, ale skuterek zaraz poszedł do sprzedaży. Włosi byli wtedy o krok z przodu.

Opublikowano

No to ja się wypowiem jako były użytkownik katany- miałem swego czasu taką z 2001 roku, gaźnik, silnik chłodzony powietrzem. Sprzęt oceniam przeciętnie- swego czasu największym problemem był dostęp do tanich części (dziś pewnie już go nie ma). Prowadzenie ok, komfort przeciętny, niewygodny dla 2 osób. Osiągi też nie powalały. Jeśli szukasz czegoś w granicach 2005 roku to zainteresuj się gilerą runner- mój faworyt wśród 50. Duża, wygodna, szybka, no i nie ma problemu z częściami. Co do katany- nie ma tragedii, ale są lepsze sprzęty.

Opublikowano

odnośnie Runnera polecam poczytać relację z wypraw Piotra. zna maszynę jak mało kto i zjeździł nią więcej niż 95% użytkowników na swoich maxi :P za 2 tygodnie rusza do Mongolii :)

http://www.wyprawyskuterem.pl/