yamaha250 Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam. Wczoraj o 8 rano ja i kolega Waldek wybraliśmy się w kierunku Giżycka i okolic. Wszystko dobrze szło do momentu złapania gumy w hondzie shadow na trasie Szczytno-Ruciane Nida , jak nazłość same lasy wokół. Wyruszyłem więc po pomoc. znalazłem ją w Pieckach młody chłopak postanowił nam pomóc, pożyczył przyczepkę od znajomego i wyruszyliśmy razem po hondzie. Po przywiezieniu do miejscowości Piecki podjechaliśmy do warsztatu wulkanizacyjnego, okazało się że są dwie dziury, nie mogliśmy uwierzyć że się stało to na dobrej nawierzchni. Po tej przygodzie która trwała ponad 4 godz; mieliśmy mniej czasu na zwiedzanie. po dotarciu puznym popołudniem do miejscowości Wilkasy, dzwonię o nocleg okazuje się że nikt nie ma wolnego miejsca. Po namyśle idę do najbliższego baru, może ktoś pomorze. Barman pokazuje ośrodek wypoczynkowy z czasów PRL, idę na recepcję, miła pani mówi że ma wolne domki, jesteśmy uratowani.Tak mija pierwszy dzień pełen niespodzianek. Dziś rano ruszyliśmy zobaczyć z czego słynie Giżycko tzn. most obrotowy pozwolono mi go nawet przestawić,wieża ciśnień oraz twierdza boyen. Dalej ruszyliśmy do Gierłoży, ale z braku czasu nie udaliśmy się na zwiedzanie może za rok. Następnie była Święta Lipka no i zaliczona msza. PO natchnieniu duchowym ruszyliśmy w stronę domu. Trochę zdjęć. https://picasaweb.go...feat=directlink https://maps.google....&t=h&mra=ls&z=8
czaro69 Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 To szkoda,że nie napisałeś w regionalnych o Waszej wycieczce....
Marcino1 Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 Fajna łikendowa wycieczka, dzięki za podzielenie się wrażeniami.
LWfilip Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Czaro dobrze prawi. Trza było dać znać. Wielka szkoda, że przeznaczyliście tylko dwa dni na zwiedzanie regionu Ja startuje do Giżycka już w ten czwartek (25.07.) Jak co roku o tej porze. Mimo niespodzianek, fajna wycieczka, fajne zdjecia. Dobrze, że bezpiecznie i słonecznie. Pozdrawiam
Klubowicze Campto Opublikowano 22 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 22 Lipca 2013 Dokładnie jak mówią koledzy. Ja w okolicach Giżycka jestem od tygodnia.więc spoko znalazłaby się pomoc.A i z noclegiem nie byłoby problemu. Dodatkowo tak się złożyło ze wczoraj byłem z Awanturnikiem 2oo w Mikołajkach. Pewnie teraz co niektórzy przyjadą na zlot do Twierdzy Boyen. Może się spotkamy? :-)
yamaha250 Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Opublikowano 22 Lipca 2013 Campto chciałem ci zrobić niespodziankę moją wizytą w sobotę ale w życiu bywa różnie, pozdrawiam.
Klubowicze Doktorek Opublikowano 22 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 22 Lipca 2013 Tak jak napisał Czarek to szkoda, że nie poinformowałeś nas na forum w Warminsko Mazurskim to moze bym się podłączył do Waszej wycieczki, relacja zdjęciowa ciekawa, pozdrawiam, a "Wszystkie drogi prowadzą do Mrągowa" tytuł piosenki Country, którą bedzie można słyszeć w Mrągowie podczas co rocznego Pikniku Coutry, który będzie trwał od 26 - 28 lipca
Klubowicze Campto Opublikowano 23 Lipca 2013 Klubowicze Opublikowano 23 Lipca 2013 Campto chciałem ci zrobić niespodziankę moją wizytą w sobotę ale w życiu bywa różnie, pozdrawiam. Jak mówi przysłowie "co się odwlecze to nie uciecze". Jeszcze trochę sobót zostało.:-) A w najbliższą to i grill będzie i trochę osób. :-)
Rekomendowane odpowiedzi