Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Odblaskowa parada motocyklowa.

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

.. trzeba być twardym a nie miętkim

Ej! To mój tekst! :) No jak tak, to jadé...! :)

• Odpowiedzi 166
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jaco

13

• arturas

12

• Larwa

11

• GrzechoCnik

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

ZARA ruszam!

Opublikowano

trzeba przyznać że trochę tej szarańczy było :pile: , a miny ludzi na chodnikach bezcenne :) (za paliwo na powrocie zapłaciłem kartą VISA)

Opublikowano

Witam Panowie i panie.

Ja już w domu!!! niestety jak zauważyliście na trasie toruńskiej a jechałem trzeci przy 90km coś strzeliło w skuterze (kto jechał za mną mam pytanie czy poszedł dym z wydechu) obawiam się że zatarłem go!!!!!! Pech że to trasa trzy pasy i zero zjazdu. Skuter dopchałem na ul.Gwieździstą na parking strzeżony a wróciłem autem. I tak skończyło się moja jazda!! Nie jest mi dane z Wami pojeździć i jestem wściekły.Pozdrawiam!!!

• Klubowicze
Opublikowano

Ej! To mój tekst! :pile:

A jednak nie tak! Po mojemu to było: twardym trzeba być, nie mientkim :)

Ja już w domku. Pogoda była ładna. Parada, jak parada. Około 300 motocykli (chyba) robi wrażenie, ale poza tym, to nic szczególnego. Goldasy jak choinki. Przejazd przez miasto w żółwim tempie. Niemniej jednak fajnie być cząstką takiej grupy, tym bardziej, że organizatorzy mieli na celu promowanie świadomości i motocyklistów, i kierowców puszek.

Orzeł się wylansował w TV. :) Jutro trzeba oglądać TVN Turbo, chyba o 18,00 i 19,25 będą relacje.

Opublikowano

Dzisiaj mogły paść rekordy spalania :)...

Spotkanko w "wigilię" czwartkowego spota sympatyczne. Zbożny cel uświadamiania społeczeństwu, że istnieje coś takiego, jak jednoślad - spełniony. Dziękuję wszystkim za spotkanko. Osobno Koledze Arturasowi za wspólne kulanko w kierunku domowych pieleszy. Do zobaczyska... jutro :pile:.

• Klubowicze
Opublikowano

Melduję się z Bazy.

W moim odczuciu było tak:

- Burgmaniacy dopisali pomimo kiepskiej aury,

- ludzi było kupa, ok. 200 – 300 moto, niektóre bardzo mocno świecące,

- tempo zdecydowanie za wolne (dziwne że ja to mówię). Organizator deklarował ok. 50/h a było bliżej 30,

- chyba oddźwięk tej akcji będzie niewielki bo to jednak środek tygodnia i ok. 22 to już miasto wymiera. Może media trochę podkręcą.

- Most Świętokrzyski faktycznie został wygaszony. Ciekawe jak to z boku wyglądało…

- organizacja niezła; policja, służby paramedyczne, media, wóz techniczny,

Niestety, jeden z kolegów miał chyba poważną awarię na dojeździe do Stadionu. Podobno dawał znaki żeby na niego nie czekać, ja tego niestety nie zauważyłem. Kolego zamelduj co z Tobą.

Jutro na TVN TURBO o 18.00 i 19.25 ma być jakaś relacja z tej imprezy (podobno).

Dzięki dla wszystkich uczestników.

Jak ktoś ma foty/filmy to poproszę o publikację.

Opublikowano

obawiam się że zatarłem go!!!!!!

Coś jakiś pech ciąży nad Burgami 200. Najpierw Anton teraz Levy.

A wracając do parady - to była huczna!

Chyba się sporo ludzi czekających w 4oo wkurzyło na nas tak wolno wlokących się przez centrum.

Jednak taka banda zrobiła wrażenie.

A najładniejsze były nasze Burgmaniaczki.

APDC0839.JPG

APDC0836.JPG

Tylko brakło nam takich świecących kasków

APDC0827.JPG

Reszta TUTAJ. Sorki, ale nie wszystkie są ostre bo to pewnie z powodu egipskich ciemności :)

Może niektórzy zauważyli pewnego rowerzystę przeciskającego się wśród moto.

To mój kumpel z pracy. Spóźnił się na most a chciał mi i nam kilka fotek strzelić.

Nakręcił za to jakiś filmik, to jutro od niego pobiorę i zapodam.

Opublikowano

Ja też na bazie i też mogę ponarzekać na szybkość przejazdu. Moim zdaniem było jakieś 25km/h. Jeszcze trochę niżej i trzeba by było zacząć się podpierać jak kierownicy dużych motocykli :)

• Sympatycy
Opublikowano

My też dojechaliśmy, po drodze jedzonko w KFC, lepsze domowe. Do następnego. Pozdro

Opublikowano

Zamiast marudzić to się zastanówcie jak zarejestrować gwiazdorstwo Orła z TV, żeby to można było jakoś obejrzeć na spokojnie.

Opublikowano

Też w domku i filmy przeglądam nie mogę się nadziwić świecącymi "choinkami" :). Faktycznie prędkość przelotowa troche niska i męcząca ok. 20 km/h ale przyjemnie jechać w takiej grupie. Tu jedno zdjęcie trochę nie wyraźne ale zawsze coś:

IMG_20130626_210359.jpg

Na koniec dodaje 2 filmiki które przedstawiają powyższe zdjęcie w akcji :pile: oraz panoramę na zbiórkę pod PKP Stadion. Jak uda sie coś z kamerki Gopro stworzyć to też wrzucę.

http://www.youtube.com/watch?v=l5Iegd_3wqE

http://www.youtube.com/watch?v=P8cA-IhcjlA

• Sympatycy
Opublikowano

My tez juz w domu. Dzieki ekipie ktora odprowadzila nas do domu.

Opublikowano

Ja również dziękuję za fajny przejazd przez miasto, a tym którym się chciało do nas jechać wielki buziak

Opublikowano

my też już w domciu :-) fajnie było wszystkich zobaczyć, szczególne podziękowania dla Gienki i Orła za kawkę, herbatkę i ręcznie łamane ciasteczka... następnym razem proszę o wyproszenie wszelkich gryzoni z domu :-P

Opublikowano

Witam.

Pech taki że podzieliłem los Antona. Obawiam się że u mnie skończy się na wymianie silnika , sprzedaży skutera i na zakończeniu jazdy na 2oo. Muszę ochłonąć zabrać skuter do domu i sprawdzić co się dokładnie stało. Miłego dnia życzę i będę się odzywał jak będę szukał gratów.

• Sympatycy
Opublikowano

Ale marudzą, to za wolno, to za szybko, a było w sam raz, prawda Gieńka ? :pile:. Dzięki za spotkanie i wspólny "przelot" po ulicach naszego miasta. Gieńka trzeba było wcześniej gadać o tych buziakach, też bym pojechał do Was :)

Wrażenia, hm takie sobie, ale dla organizatorów wielkie :) . Przygotowanie parady na piątkę.

LEVY, współczuję :blink:. Nie poddawaj się, da sie to naprawić.

Opublikowano

4 filmiki naszego Maxell-a

Tu jest część naszej grupy, m.in.Larwa i ja, na starcie pod stadionem.

No i reszta drogi

Oraz filmiki innych kamerzystów.

I tu jesteśmy w 1m27

Tu też od 6m39

Tu od 1m20

Tu jesteśmy prawie od początku i jeszcze ktoś 1m58

No i nasze skandowanie do TVN Turbo 5m30

Opublikowano

Dzięki Maxell, że mnie uwieczniłeś.

Opublikowano

Siemka Wszystkim Cóż Ja dotarłem do Zajezdni dopiero Dziś o godz 1:10 i o 5 rano pobudka przez Synka 1,5roku .Dziekuje Wam KOLEDZY I KOLEŻANKI za spotkanie i wspólny Przelot po ulicach Naszej WARSZAWKI. Z Całego Serca Dziekuje Również ORZEŁKOWI i GIEŃCE za Zaproszenie na Kawkę do swojego Kwadratu , oraz Skromnej Grupce za spokojny Powrót do WaWy.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie narzekajcie na tempo :evil: . To, że przez taką jazdę trochę poszalały wskaźniki temperatury płynu chłodzącego to taki dodatkowy " smaczek". Też dołączam się do podziękowań za wspólną jazdę.

Opublikowano

Mi też było bardzo miło. Byłem ten co przyszedł do tej grupki maxi maniaków z Sebastianem i głośno ze wszystkimi się przywitał. Do następnego