Skocz do zawartości
Forum Burgmania

21-23 czerwiec 2013 r. Zlot Motocyklowy na Fortach w Srebrnej Górze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

te owieczki jak zobaczą z czym my przybyli na zlot(łącznie z wc w burgmanie,zawsze mogę powiedzić że mamm ale nie dam:)i nie wspomne o żelazku)) to przestaną beeeczeć.

papcio ty chyba będziesz najwiekszą atrakcją tego zlotu.

Opublikowano
:)
Opublikowano

I właśnie wróciliśmy szczęśliwie z tego zlotu. Było miło, wyjazdu nie żałujemy, ale poniższą reckę postanowiłem napisać, może nie ku przestrodze, ale po to, żeby następnym razem być lepiej przygotowanym.

Jednym zdaniem:

Masa ludzi jakie przewinęły się przez zlot (wg. listy ponad 1 tys osób, ok. 800 motocykli) przerosła wyobraźnię organizatorów.

W szczegółach: min * / max *****

Organizacja *

- po wjeździe na górę zostawiasz moto w kolejce i pieszo zapitalasz na górę po bilet, wracasz do motoru i wjeżdżasz pokazując bramce pomarańczową bransoletkę. Dalej nikt nie wiedział dokąd jechać, krążyliśmy bezwładnie, aż znaleźliśmy miejsca na namioty i moto, które stały obok namiotu. Brak pomocy organizatorów i ochroniarzy.

- w trakcie "róbta co chceta", od czasu do czasu jakiś komunikat ze sceny.

- wieczorem koncert i konkursy.

Zakwaterowanie ***

- namioty na polu z kamieniami,

- kwatery w pobliskim mieście Srebrna Góra (ok. 40zł/dzień/os),

- mini-hotelik 5min pieszo od bramki zlotowej.

Bezpieczeństwo **

- ochrona sprawdzała na wjeździe bransoletki, poza tym mało sie kręcili po polu, jednak raz nas zatrzymali do kontroli bransoletek zlotowych w nocy, kiedy świeciłem latarką przechodząc obok jakiegoś motocykla na polu namiotowym.

- motopomocni - pełny szacun za ich pracę i podpowiedzi organizotorom co do zabezpieczenia miejsc niebezpiecznych. Patrolowali cały teren i na beżąco opatrywali nieszczęśników, wielki szacun!

- mimo zakazu jazdy w części deptakowej, jakiś gościu wjechał późnym wieczorem głośną armaturą pokręcił się, wywinął orła i to tuż obok siedzących ludzi przy ognisku i za stołami - żadnej reakcji ochrony/org.

- głośne odkrętki manetki do oporu tzw. "palenie zaworów" o 3-ciej w nocy i parę razy dziennie - to normalka, również zero reakcji.

Atrakcje **

- koncerty na żywo i muza grana, konkursy, zwiedzanko Twierdzy, stoisko firmy "odszkodowania", motopomocni-szkolenie, sklepy z ciuchami i koszulkami, i takie tam, standard.

Gastronomia *

- 2 grille, 1 lodziarnia, 1 pajda ze smalcem, 2 psujące się nalewaki do piwa, 1-lodówka na napoje chłodzące na ponad tysiąc osób = masakra!

- W sobotę na śniadanie nie było nic do kupienia, otwarte cokolwiek od 10-tej, 6zł za pajdę ze smalcem... brak słów. Grochówka w piatek była rozwodniona, ale już w sobotę znośna i gorąca, zjadłem ze smakiem. Facet obsługujacy grilla bardzo się starał, ale i tak podawał w pośpiechu i zdarzały się niedopieczone kawałki. Z warzyw były pomidory i ogórki kiszone.

- W piątek kolejka do piwa z czasem oczekiwania 40 min, w sobotę rano lali ciepłe piwo z kija, po południu się poprawili dorzucając puszki.

- Woleliśmy nie ryzykować parówek na niedzielne śniadanie i skorzystaliśmy z oferty w pobliskim hoteliku (12zł - wypas).

- Facet na górnym grillu przy nas na zmianę kładł mięso na ruszt i oblizywał palce...

Sanitariaty *

- hehe, 4 prysznice na ponad tysiąc osób, w których o 6-tej rano zabrakło wody ciepłej, a o 7-mej zabrakło wody w ogóle i leciała zimna cienkim strużką, wiele osób rezygnowało wybierając powrót do domu "na brudasa", za to nie było kolejek ;)

- TOI-TOI'ki już w sobotę wieczorem byly "do pełna", a w niedzielę rano "się przelewały", zostawało tylko "sranie po krzakach"...

- w miejscach rozbijania namiotów nie było koszy na śmieci.

Atmosfera ****

- pomimo naprawdę fatalnej w odczuciu moim i każdej osoby, z którą o tym rozmawiałem organizacji, ludzie się jakoś nawzajem wspierali, pomagali sobie przestawiać motocykle na sliskiej mokrej trawie, podnosili przewrócone, organizowali miejsca dla namiotów, dzielili się kawą, piwem i resztkami papieru toaletowego, dało się odczuć przyjazne nastawenie i ogólne odczucia były naprawdę pozytywne.

Wrażenie ogólne *

- od biedy może być, ot taki sobie wiejski zlot w ciekawym miejscu, dla niewymagającego motocyklisty, który wyłoży 5 dych na bilety, da zarobić, a jak już jest na miejscu, to niech sobie radzi sam.

Czy warto polecić ten zlot?

- jeśli nie masz innych alternatyw, ale masz fajnych przyjaciół, z którymi chcesz spędzić czas i zjeść przywiezione ze sobą jedzenie i zimne piwo, posłuchać bliżej Ci nieznanych kapel na żywo, połazić w ciekawym miejscu z historią w tle (mili przewodnicy), popatrzeć na piękne widoki ze Srebrnej Góry, błyszczące motocykle i poza tym nie masz innych wymagań, to polecam.

Alternatywa:

- jakakolwiek wycieczka motorem pod namiot na 3 dni, jeśli potrafisz sobie sam zorganizować (z pomocą googla). Przy okazji oszczędzając 50 zeta wpisowego i sporo niepotrzebnych nerwów.

PS. Być może wystarczyłoby tylko zrobić przedsprzedaż biletów i mając wiedzę o tym, że będzie ponad tysiąc osób wyobrazić sobie ich potrzeby i co nieco przewidzieć.

Opublikowano

I ja potwierdzam przybycie do domku-nakręcone 400km

Chciałbym bardzo podziękować moim kompanom(Smarciu,papcich)za wspólną wyprawę i pobyt na Zlocie.

Smarciu z grubsza już zdał relacje ze Zlotu ale dodam i ja swoje 3grosze.

Trasa na Zlot została trochę zmodyfikowana z uwagi na wyścig kolarski"SOBÓTKA" i krótki pobyt na zjedzenia pstrąga w Bielawie(zaproszenie od papciocha co często tam bywa).

Przybycie na Zlot po 19.00 i konsternacja przed wjazdem,kolejka i pytania Zlotowiczów o co kaman(jeden ochroniarz w górnej części podawał informację o rejestracji-jakby nie można było tego zrobić tego przy zjezdzie z głównej drogi. Widocznie organizator chciał zapodać dodatkowe atrakcje Zlotowiczom.

Smarciu i Pacioch udali się do rejestracji(ja z uwagi na wzrokowy kontakt z płcią przeciwną zadeklarowałem że przypilnuję sprzętu:)

Wjazd na Zlot i tu pojawia się grymas na twarzy:( gdzie jechać?),zero informacji ze strony organizatorów i ochrony-wszystkie miejsca gdzie można rozbić namiot zajęte.

Zjeżdżamy na punkt rejestracji i odbijamy w lewo-wąska długa łączka(z kamieniami) i tam zapada decyzja o miejscu pobytu.

Myślałem że będziemy ostatnią ekipą która się tam rozbije(mało miejca+kamienie) ale życie to szybko zweryfikowało i dobiło jeszcze 6 namiotów przed 22.00.

Dzień pierwszy rozpoczęty z grymasem na twarzy do momentu rozbicia namiotu i wypadu do sklepu(wiadomo po co) z kolegą GRZEGORZEM z W-cha-naszym sąsiadem.

Po odpaleniu pierwszego piwa wszystko co nas wkur... zostało prawie zapomniane i zaczęliśmy się integrować z sąsiadami(mi zawsze pomagają ogórki i takie tam frykasy które zawsze zabieram).

Wypad na centralny punkt Zlotu(scena ,gastronomia)i rozczarowanie:(

Kolejka do piwa(masakra)potem awaria i brak piwa(dobrze że zaliczyłem sklep) grochówka jak wspomniał Smarciu(dramat)występy Czeskich zespołów-atmosfera pozytywnie rosła ze spożyciem(wiadomo czego - nie grochówki)

Zakończenie dnia jak dla mnie ok.1 w nocy.

Dzień drugi: Wstałem ok 7.30(ulewa-opady do 9)wybrałem się po śniadanie dla kolegów i dla siebie na cetralny punkt Zlotu.

Zobaczyłem wysypisko śmieci i spragnionych w kolejce do ciepłego piwa:(

Zero gastronomi-od 10.00 otwarcie punktu.

Na szczęście pojawia się Malwinka o pięknych oczętach i pełnym bagażniku strawy(chlebek .smalec ,ser ,ogórki , powidła).

Pomogłem dziewczynie w rozlokowaniu i uzyskałem spory rabat na śniadanie dla naszej 4-i.

Po śniadaniu czas wolny na zwiedzanie i takie tam pogawędki.

Na obiad wybraliśmy się do hotelu "HUBERTUS" 5min drogi od naszego biwaku.

Po obiedzie spijamy ostatki z dnia poprzedniego.

Zjeżdżają kolejni uczestnicy Zlotu i niestety nie wszyscy mogą rozbić namiot(brak wolnych miejsc mimo to zostają i śpią w śpiworach gdzie popadnie-między moim namiotem i papciocha spał spory niedzwiedz i niezle chrapał:clapping:

Wieczorem koncert zespołów min .GRUPA "TRZY PALCE" która chyba najbardziej spodobała się uczestnikom.

Najciekawszą częścią występów był "striptiz" i dmuchanie "JOLI.hehe. Zdjęcia i film dodam jak się ogarnę w dodawaniu zdjęć.

Dzień zakończyliśmy pogawędką z Januszem(sąsiadem ze Strzelina) przy browarku.

Niedziela rano(opady deszczu)po opadach pakowanie ,pożegnania i śniadanie w hotelu "HUBERTUS")

Jeszcze raz podziękowania dla Smarcia i papcocha za wypad na Zlot.

PS.był jeszcze KOLEGA ZE ŚLĄSKA ‘’CHIPS’’ którego pozdrawiam.

Szykujemy się na Zlot do Lagowa 12 lipca,więc zapraszamy wszystkich chętnych(Smarciu,potrzebny nowy wątek:)

I ja potwierdzam przybycie do domku-nakręcone 400km

Chciałbym bardzo podziękować moim kompanom(Smarciu,papcich)za wspólną wyprawę i pobyt na Zlocie.

Smarciu z grubsza już zdał relacje ze Zlotu ale dodam i ja swoje 3grosze.

Trasa na Zlot została trochę zmodyfikowana z uwagi na wyścig kolarski"SOBÓTKA" i krótki pobyt na zjedzenia pstrąga w Bielawie(zaproszenie od papciocha co często tam bywa).

Przybycie na Zlot po 19.00 i konsternacja przed wjazdem,kolejka i pytania Zlotowiczów o co kaman(jeden ochroniarz w górnej części podawał informację o rejestracji-jakby nie można było tego zrobić tego przy zjezdzie z głównej drogi. Widocznie organizator chciał zapodać dodatkowe atrakcje Zlotowiczom.

Smarciu i Pacioch udali się do rejestracji(ja z uwagi na wzrokowy kontakt z płcią przeciwną zadeklarowałem że przypilnuję sprzętu:)

Wjazd na Zlot i tu pojawia się grymas na twarzy:( gdzie jechać?),zero informacji ze strony organizatorów i ochrony-wszystkie miejsca gdzie można rozbić namiot zajęte.

Zjeżdżamy na punkt rejestracji i odbijamy w lewo-wąska długa łączka(z kamieniami) i tam zapada decyzja o miejscu pobytu.

Myślałem że będziemy ostatnią ekipą która się tam rozbije(mało miejca+kamienie) ale życie to szybko zweryfikowało i dobiło jeszcze 6 namiotów przed 22.00.

Dzień pierwszy rozpoczęty z grymasem na twarzy do momentu rozbicia namiotu i wypadu do sklepu(wiadomo po co) z kolegą GRZEGORZEM z W-cha-naszym sąsiadem.

Po odpaleniu pierwszego piwa wszystko co nas wkur... zostało prawie zapomniane i zaczęliśmy się integrować z sąsiadami(mi zawsze pomagają ogórki i takie tam frykasy które zawsze zabieram).

Wypad na centralny punkt Zlotu(scena ,gastronomia)i rozczarowanie:(

Kolejka do piwa(masakra)potem awaria i brak piwa(dobrze że zaliczyłem sklep) grochówka jak wspomniał Smarciu(dramat)występy Czeskich zespołów-atmosfera pozytywnie rosła ze spożyciem(wiadomo czego - nie grochówki)

Zakończenie dnia jak dla mnie ok.1 w nocy.

Dzień drugi: Wstałem ok 7.30(ulewa-opady do 9)wybrałem się po śniadanie dla kolegów i dla siebie na cetralny punkt Zlotu.

Zobaczyłem wysypisko śmieci i spragnionych w kolejce do ciepłego piwa:(

Zero gastronomi-od 10.00 otwarcie punktu.

Na szczęście pojawia się Malwinka o pięknych oczętach i pełnym bagażniku strawy(chlebek .smalec ,ser ,ogórki , powidła).

Pomogłem dziewczynie w rozlokowaniu i uzyskałem spory rabat na śniadanie dla naszej 4-i.

Po śniadaniu czas wolny na zwiedzanie i takie tam pogawędki.

Na obiad wybraliśmy się do hotelu "HUBERTUS" 5min drogi od naszego biwaku.

Po obiedzie spijamy ostatki z dnia poprzedniego.

Zjeżdżają kolejni uczestnicy Zlotu i niestety nie wszyscy mogą rozbić namiot(brak wolnych miejsc mimo to zostają i śpią w śpiworach gdzie popadnie-między moim namiotem i papciocha spał spory niedzwiedz i niezle chrapał:clapping:

Wieczorem koncert zespołów min .GRUPA "TRZY PALCE" która chyba najbardziej spodobała się uczestnikom.

Najciekawszą częścią występów był "striptiz" i dmuchanie "JOLI.hehe. Zdjęcia i film dodam jak się ogarnę w dodawaniu zdjęć.

Dzień zakończyliśmy pogawędką z Januszem(sąsiadem ze Strzelina) przy browarku.

Niedziela rano(opady deszczu)po opadach pakowanie ,pożegnania i śniadanie w hotelu "HUBERTUS")

Jeszcze raz podziękowania dla Smarcia i papcocha za wypad na Zlot.

PS.był jeszcze KOLEGA ZE ŚLĄSKA ‘’CHIPS’’ którego pozdrawiam.

Szykujemy się na Zlot do Lagowa 12 lipca,więc zapraszamy wszystkich chętnych(Smarciu,potrzebny nowy wątek:)

Opublikowano

Dzięki za pozdrowienie a i obszerną relacje z imprezy . Ja ze swoim kompanem powłuczyliśmy się po paru miejscowościach Kotliny i dopiero dziś po 825 km dotarłem do domu . Rano 15 stopni i opady już ciągłe wypłoszyły mnie z malowniczych terenów . Koniec urlopu i od wtorku do roboty , ale napewno będe sledził wydarzenia co i gdzie i starał się tam dojechać chociaż na chwile . Może szczęscie dopisze i jakiś zlot dopasuje do mej czterobrygadówki . Fajnie było was poznać i na tyle maszyn znaleśc tylko 4 skutery , pozdrawiam z Będzina - Sławek